Petteri Hiienkoski Elävänä vastavirtaan

Jäitä hatussa ja aivot jäässä

  • "Nyt jäitä hattuun joka puolella." (Kuva: Ensio Olut.)
    "Nyt jäitä hattuun joka puolella." (Kuva: Ensio Olut.)

Suomi on ihmeellinen maa.

Kun muutenkin kylmässä Pohjolassa syntyy mediakohu, monet tuntuvat olevan halukkaita vielä laittamaan jäitä hattuun. Kylmä kesäkään ei sitä estä. Varsinkin johtavien poliitikkojen tapana on kehottaa laittamaan jäitä hattuun aina kun ilmassa on vähänkään lupaavia merkkejä poliittisen keskusteluilmapiirin vapautumisesta.

Kun Olli Immonen (ps), joka on vapaissa vaaleissa kansaa edustamaan valittu poliitikko, käytti sananvapauttaan ja kirjoitti unelmistaan lyhykäisen poliittisen FB-manifestin, syntyi mediakohu vailla vertaa.

Poliitikko ja puolue toisensa perään irtisanoutui kirjoituksesta, pääministeristä alkaen. Vaadittiin hänen erottamistaan eduskuntaryhmästä, puolueesta, eduskunnasta, Suomesta, maailmasta...Uhattiin hallituskriisillä. Epäiltiin valtiopetoksesta. Puolueen johtajaa vaadittiin tilille. Asiasta tehtiin rikosilmoituksia. Järjestettiin katumielenosoituksia ympäri maata, massatapahtuma pääkaupungissa. Mutta mikä pahinta – ulkomaillakin, Englannissa, Yhdysvalloissa ja aina Kiinassa asti, media huomasi kohun. - Ja mitähän ne meistä nyt ajattelee?

Koko valtakunta näyttää tulleen täyteen mielensäpahoittajia, jotka ovat vetäneet herneitä paitsi nenäänsä myös korviinsa. Korviin varmuuden vuoksi, ettei vaan kuultaisi mitä Immosella tai jollain muulla olisi asiasta sanottavanaan. Mutta tämäkään ei vielä riitä. Hatut pitää tietenkin vielä lopuksi täyttää jäillä – ellei siellä niitä ole jo entuudestaan.

Päähallituspuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja ilmoittaa haluavansa "muissa hallituspuolueissa pitää myös vähän jäitä hatussa". Hallituspuolueissa ainakin vähän jäitä pidetään hatussa koko ajan. Varmuuden vuoksi, sillä eihän sitä koskaan tiedä mitä tuleman pitää. Jos hallitus sattuisi istumaan koko vaalikauden ministerinsilinterit päässään, voi vain kuvitella, kuinka pahasti aivot ovat ehtineetkään jäätyä.

Immosen oman puolueen kansanedustajalle ei riitä, että ainoastaan ylimmällä poliittisella johdolla on jäitä hatussaan. Hän haluaa, että käytäntö ulotetaan koko valtakuntaan – mahdollisesti myös ulkomaille:

Nyt jäitä hattuun joka puolella.

Voisimme aloittaa nimien keruun kansalaisaloitteeseen, jolla kansalliseläimeksi vaihdettaisiin pingviini. Se ei ainoastaan sopeudu kylmään vaan suorastaan viihtyy jäissä. Jääpaloilla täytetty silinterihattu sopisi sille kuin se kuuluisa nenä päähän. Lisäksi pingviini on mustavalkoinen ja laumaeläin, joka vieläpä taputtaa käsiään kuin Pohjois-Korean parlamentti Rakastetulle Johtajalleen.

Suomi on ihmeellinen maa – paras meille suomalaisille (mitä se sitten tarkoittaneekin). 

Petteri Hiienkoski

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat