Petteri Hiienkoski Elävänä vastavirtaan

Sipilän hallitus ei ole tehtäviensä tasalla

Kun turvapaikanhakijakriisi on pahempi ongelma kuin maamme taloustilanne, minkä pääministeri Juha Sipilä (kesk) myöntää, miten on mahdollista, että hallitus nyt vasta havahtuu siihen?

Maailmanpolitiikkaa seuraaville tilanne, joka on johtuu Lähi-idän kriisistä, tuskin on mikään yllätys. Hallitus vatuloi pakolaiskriisin hoidossa, mutta hätäilee työmarkkina-asioissa, vaikka kehitys talouden osalta on parempaan päin.

Pääministeri varasi itselleen puheaikaa tv:ssa puhuakseen työmarkkinatilanteesta ja pakolaiskriisistä eikä päivittänyt tietojaan sen enempää taloudesta kuin Lähi-idän tilanteestakaan.  Taloustiedot ovat virheellisiä eikä pääministeri kertunut mitään esimerkisi siitä, mikä on Suomen hallituksen suhtautuminen Syyrian ilmapommituksiin, joista päätetään lokakuussa.

Hallitus on lyhyen toimikautensa aikana sekoillut ulkopolitiikassa suhteessa Venäjään (Ety-kokouksen viisumijupakka), saanut työmarkkinatilanteen sekaisin (esitykset pakkotoimista) ja yllätetty turvapaikanhakijatilanteen kanssa kuin pikkupoika pahanteosta.

Ihmettelen, eivätkö SSS-miehet luota asiantuntijaosaamiseen vaan ainoastaan omaan viisauteensa vai mistä nämä sotkut johtuvat. Toivoisin hallitukselta suunnitelmallisempaa ja proaktiivisempaa otetta, asioiden priorisointia - ja malttia oikeissa asioissa.

Suomi ei ole liikeyritys eikä pääministeri sen toimitusjohtaja.

Petteri Hiienkoski

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ihmettelen, eivätkö SSS-miehet luota tässä maassa asiantuntijaosaamiseen vaan omaan viisauteensa vai mistä nämä sotkut johtuvat."

Minulla on vahva käsitys että EU johtaa tätä teatteria ja EU:lla on selkeät päämäärät jotka on kyllä julkisesti tuotu esille. Näistä päämääristä ei vain haluta keskustella koska näillä ei ole EU:n kansalaisten hyväksyntää eli legimiteetti puuttuu.

Petteri Hiienkoski

Minulla on se käsitys, ettei EU johta mitään vaan on tuuliajolla.

EU-komissiolla on johdettavanaan noin 25 000 virkamiestä eivätkä nämä kykene koordinoimaan massiivisia maahanmuuttajavirtoja EU-alueen rajoilla. 28 jäsenvaltioita toimii aivan kuin niillä ei olisi mitään tekemistä toistensa kanssa.

EU:n pitää pystyä parempaan kuin sopimaan keskinäisestä turvapaikanhakijakiintiöistä. Hallituksen viikko sitten julkistamassa toimintaohjelmassa oli hyvä ajatus yhtenäisestä vastaanottosysteemistä EU:n ulkorajoille, mutta pelkään pahoin, ettei sellaista saada aikaan.

Ellei EU:lta liikene resursseja tilanteen ottamisesta hallintaan jo EU:n ulkorajoilla, Suomen kannattaisi harkita sitä, että osa omista poliisi- ja rajavalvontavoimista sijoitettaisiin sinne.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Minulla on se käsitys, ettei EU johta mitään vaan on tuuliajolla."

Tuota EU:n liittovaltiokehitystä pitäisi ajatella jo alkaen 80-luvulta kun Suomessa päätettiin ettei valtion kannata ottaa lainaa Suomen Pankilta vaan yksityisiltä pankeilta. Aivan loogisesti kehitys on mennyt liittovaltiokehityksen mukaan, myös maahanmuutto kulttuureista jotka ovat mahdollisimman epäsopivat joilla pyritään hajoittamaan kansallisvaltiot.

Toimituksen poiminnat