Petteri Hiienkoski Elävänä vastavirtaan

Kempeleen raiskaustapaus vain jäävuoren huippu?

Kempeleläinen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) osoitti hyväntahoisuuttaan turvapaikanhakijoita kohtaan ja antoi Kempeleen asuntonsa näiden käyttöön. Mediatempauksellaan Sipilä sai runsaasti myönteistä julkisuutta ympäri maailman.

Parin kuukauden päästä kempeleläinen 14-vuotias tyttö raiskataan Kempeleellä. Kahta alle 18-vuotiasta nuorta miestä – jotka ovat Afganistanista tulleita turvapaikanhakijoita – epäillään tytön raiskaajiksi.

Poliisin mukaan ainakin toinen epäillyistä raiskasi tytön maanantai-iltana. Paikalle sattumalta tulleet kaksi kempeleläismiestä soittivat apua. Poliisin koirapartio seurasi jälkiä: ne johtivat erääseen asuntoon, josta poliisi tavoitti nuorukaiset. – Näinkö he osoittivat kiitollisuuttaan pääministerin hyväntahtoisuudelle?

Tapauksen tultua tänään julki pääministeri Sipilä järjesti hätäkokouksen, jossa olivat mukana oikeusministeri Jari Lindström (ps.) ja sisäministeri Petteri Orpo (kok.). Sipilän mukaan erilaiset häiriöt vastaanottokeskuksissa ja niiden lähitöllä ovat lisääntyneet. Hänen mukaansa Kempeleen raiskausta ei erikseen hallituksessa käsitelty, vaan vastaanottokeskusten tilannetta kartoitettiin yleisellä tasolla. 

Kriisikokouksen jälkeen median eteen tullut Sipilä sanoi tuomitsevansa Kempeleen raiskauksen, mutta korosti, ettei kaikkia turvapaikanhakijoita pidä leimata rikosepäilyjen takia. Hän muistutti, että turvapaikanhakijoille on vastaanottokeskuksissa yritetty kertoa, miten naisiin Suomessa suhtaudutaan. – Onko kertominen jäänyt vain yritykseksi? Vai olisiko niin, ettei pelkkä kertominen riitä?

Sipilä ilmoitti aikovan selvittää mahdollisimman pian, aiheuttaako Kempeleen raiskaustapaus muutoksia lainsäädäntöön. – Hän ei kertonut, millaisista muutoksista voisi olla kysymys, mutta totesi myöhemmin lakien jo olevan ajan tasalla.

Vaikea nähdä, että ainakaan rangaistusten kiristäminen auttaisi tällaisessa tilanteessa. Kysymys on paitsi syvällisistä kulttuurieroista myös sosiaalisen kontrollin, yhteisöllisen valvonnan ja seurannan puuttumisesta.

Sipilän mukaan turvapaikanhakijoille on annettu tietoa siitä, millainen on oikeusvaltio. Nämä siis tietävät, että Suomessa kaikki ovat yhdenvertaisia lain edessä: turvapaikanhakijoihin ei sovelleta lievempää eikä ankarampaa lakia kuin paikallisväestöön.

Mutta tietävätkö nämä nuoret miehet mitään siitä, millaisen tuomion alaikäinen ja ensikertalaisen voi alle 14-vuotiaan raiskauksesta Suomen lain mukaan saada?

Muslimimaassa tytön raiskaajat jätettäisiin todennäköisesti tuomitsematta, koska tuomio edellyttäisi neljän miehen yhtäpitävän todistuksen. Jos todisteet olisivat riittävät, raiskattu tyttö ilmeisesti tuomittaisiin aviorikoksesta, osallisuudesta avioliiton ulkopuoliseen seksiin, kuten nuoret miehetkin. 

Kempeleen tapaus saattaa olla vain jäävuoren huippu. Poliisin mukaan usealta paikkakunnalta on tullut viestiä, että suomalaisnaisiin on kohdistunut erilaista seksuaalista häirintää. Tyypillisesti häirintää on tapahtunut ravintoloissa tai niiden läheisyydessä. Sen osaavat paikallisetkin miehet.

Erään poliisipäällikön mukaan seksuaalisen häirinnän muotoja on useita.

– Seksuaalista häirintää on monenlaista. Käytännössä se on ollut pussailua, lääppimistä, vislailua, huutelua ja käden työntämistä johonkin, kertoo poliisipäällikkö Ylelle.

Ylen mukaan poliisit ovat sanoneet olevansa huolissaan naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä, mutteivät ole halunneet puhua asiasta julkisesti. Poliisilähteiden mukaan seksuaaliseen häirintään ovat useimmiten syyllistyneet irakilaiset turvapaikanhakijat. Kysymys on kulttuurieroista: monissa tilanteissa naisten puhe ja käytös tulkitaan väärin.

Aihe on poliittisesti erittäin tulenarka. Ihmettelenkin Ylen rohkeutta uutisoida asiasta ja nostaa se julkiseen keskusteluun.

Turvapaikanhakijan syyllistyminen raiskaukseen saattaa olla yksittäistapaus. Maahanmuuttajien syyllistyminen seksuaaliseen häirintään ei sitä ainakaan ole. Ilmiö, josta Yle uutisoi, on ollut arkitodellisuutta vuosien ajan pääkaupunkiseudulla asuville nuorille naisille. Erityisesti sen kohtaavat ne, jotka syystä tai toisesta liikkuvat iltaisin julkisissa liikennevälineissä, asemilla tai ostokeskusalueilla.

Nykyisen turvapaikanhakijatulvan seurauksena ongelma uhkaa kasvaa moninkertaiseksi, ellei se jo ole sitä. Uutta on se, että ilmiö ulottuu nyt myös suurten kaupunkien ulkopuolelle, mihin vastaanottokeskuksia on sijoitettu.

Yhteiskunnan varat tuskin riittävät palkkaamaan poliiseja sellaisia määriä, että tyttöjen ja nuorten naisten turvallinen liikkuminen voitaisiin taata. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei heillä ole enää kotimaassaan vapaata liikkuvuutta.

Olisiko turvapaikanhakijoiden keskuudesta vastaanottokeskuksissa mahdollista valita luotettavina pidettyjä miehiä vartijoiksi, joiden tehtävänä olisi partioida vastaanottokeskusten ympäristössä, puuttua havaitsemiinsa turvapaikanhakijoiden aiheuttamiin häiriöihin ja raportoida niistä tarvittaessa poliisille?

Petteri Hiienkoski

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Pitää kyllä paikkaansa että kyseessä on jäävuoren huipusta. Uhritutkimusten mukaan naiset kohtaavat edelleen paljon seksuaalista väkivaltaa. Ilmiötä vähätellään paitsi jos tekijä sattuu olemaan ulkomaalainen. Silloin alkukantaiset patriarkaaliset tunteet herää - joku on kajonnut minun omaisuuteen.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Olet Bodil oikeassa maahanmuuttajanaisten kokemasta seksuaalisesta väkivallasta, en ymmärrä miksi feministit eivät ole ottaneet agendakseen ajaa kaikkien naisten yhdenvertaisuutta? Monelle suomalaisurhollehan tämä voi olla aivan vieras aihe.
Olet myös Bodil oikeassa meistä suomalaisurhoista, tottahan toki me omaa naista puolustamme, sekä nämä ulkomaalaisten suorittamat julmat raiskaukset saavat meissä puolustamaan teitä "omia tyttöjä" jotka aina olette jonkin meidän äitejä, sisaruksia, tyttäriä.
Olisi hyvä jos saamme ulkolaiset raiskarit karkotettua tai tämän sanktion pelolla raiskauksia vähennettyä niin sehän olisi hienoa ja kaikkien meidän suomalaisten etu ja tavoite?
Mukava että oltiin Bodil kerrankin samaa mieltä.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

"Ilmiötä vähätellään paitsi jos tekijä sattuu olemaan ulkomaalainen."

Itse olen huomannut täysin päinvastaisen vähättelyn "en nyt sano miltä taholta"...

Teoreettinen vertailukohta: tiettyyn ryhmään kuuluva henkilö suorittaa itsemurha-iskun kauppakeskuksessa huutaen tiettyä "itämaista jumalaa"...
Suomessa "tietyt joukot" kertoo meille "että olihan meilläkin joskus Myyrmannissakin vastaava"...

"Allahia huuteleva" henkilö ampuu viisi poliisia x-paikassa. Selitys; "olihan meilläkin 1960-luvulla Pasanen joka ampui kahdeksan surmanluotia"...

jne. jne...

Petteri Hiienkoski

#1. Bodil Rosengren. Toivottavasti seksuaalinen väkivalta herättää myös matriarkaalisia tunteita siinä määrin, että uskalletaan myöntää tilanteen vakavuus.

Se, että kiinnitetään huomiota siihen, millaisia muotoja ja mittasuhteita seksuaalinen väkivalta muslimimaailmasta tulleiden maahanmuuttajien myötä saa, ei tee hyväksyttäväksi väkivältää, johon kantasuomalaiset syyllistyvät.

En myöskään puolustele käytöstä, jota ravintoloiden ulkopuolella niiden sulkemisajan jälkeen yleisesti esiintyy ihan ns. kotikutoisin voimin. Yleensä tämä seksuaalinen häirintä on sitä "rohkeampaa", mitä juopuneempi siihen syyllityvä on.

Mutta kun häirintään alkuillasta syyllistyykin joukko vieraasta kultuurista olevia miehiä, jotka ovat selvin päin, ymmärrän hyvin pelokkuuden, jota se aiheuttaa.

Ymmärrätkö eron?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tärkein ero siinä häirinnässä taitaa tosiaan olla, ettei sillä kotimaisella kännääjällä yön pimeinä tunteina enää seiso kuin järki.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Onko siis näin että kännissä saa ahdistella ja raiskailla kun uhrin pitäisi silloin tajuta ettei se ole niin paha juttu? Pitää vaan hyväksyä sellaista.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Eikös koraani kiellä muslimia vasikoimasta toista muslimia?
Viittaan vain tuohon VAOK:n häiriökäytökseen.

Eero Mattila

Bodilin logiikka on järkyttävä. Maahanmuuttajien tekemät rikokset eivät ole hyväksyttäviä, vaikka kantaväestö tekisi samoja rikoksia.
- Kyse on nyt vaan siitä, että näitä rikoksia ei tapahtuisi ilman hallitsematonta maahanmuuttoa. Turha sitä on peitellä.
- Nyt nähdään, ettei poliisijohto eikä YLEkään enää uskalla olla uutisoimatta maahanmuuttajien aiheuttamista turvallisuusriskeistä.
- Kantaväestöön kohdistuvien turvallisuusriskien kiistäminen on täydellistä typeryyttä. Eikä rikoksia missään muodossa pidä hyväksyä eikä uhrien ongelmia väheksyä.
- Karkoituspäätös ei auta rikoksen uhria pätkääkään. Maahanmuuton kannattajien tulisi nyt ottaa vastuuta ja hoitaa homma niin ettei ulkopuolisten tarvitse vastaanottokeskuksiin puuttua. Menkää sinne vahtimaan ja kotouttamaan!
- Maahanmuuttoviraston toiminta pitäisi asettaa kyseenalaiseksi. Miten on mahdollista, että ilmeisiin ongelmiin ei ole varauduttu millään tavalla etukäteen.

Pekka Heliste

Tuota seksuaalista häirintää tapahtuu ilman maahanmuuttoakin. Suomessa käy vuosittain n 8-10 miljoonaa ns tusristia ja hekin syylistyvät kaikenlaisiin rikoksiin

Osa on tullutkin rikos mielessään

Kun maailman väestö kasvaa ja vaurastuu niin rajat ylittävä matkailu kasvaa ilman maahanmuuttoakin.

Eikä sille voi asettaa rajoituksia muuten kuin ryhtymällä Pohjolan Pohjois-Koreaksi

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Idioottimaista näkökulmaa, kun muutenkin sattuu niin ei välitetä ollenkaan. Antaa kaikkien raiskata, eiks je?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Kenenkään rikoksia ei ole hyväksyttyjä. Ei se raiskaus ole yhtään sen lievempi rikos jos tekijä on kantis. Ihmettelen tuota kaksinaismoralismia tässä asiassa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Tämä on vain yksi uhri joka tuli julki,koska poliisi erehtyi vahingossa mainitsemaan tekijöiden taustan.Näitähän on jo vuosien ajan suomessa sattunut.Räsänen yritti jo /tai viimeksi 2012 herättää näitä vatipäitä aukaisemaan silmänsä:oli huolissaan näistä suomessa koko ajan lisääntyneistä lapsien/tyttöjen väkisinmakaamisista.

Ehdotti jo aikanaan että näille ulkomaalaistaustaisille alettaisiin opettamaan sivistyneen maan tapoja,eli seksuaalisen itsemääräämisoikeuden merkitystä,osana suomalaisten kalliisti maksamaa sopeuttamista suomelaiseen yhteiskuntaan ja sen tapoihin.

Kun tässä hiljakkoin kaksi 40 naista raiskattiin,ei lehdissä huudeltu,kuten ei niistä muistakaan tapauksista.Poliitikot ja eu-isännät eivät näille painoa laita,koska yhdistyneet kansakunnat eun tapaan,on se tärkeämpi tavoite,kuin ihmisten ihmisarvo ja turvallisuus.EI suomessa ennen tarvinnut pelätä ulkoilua kotinurkilla jne.Hyvä eu ja suomen poliitikot,saitte mitä haitte.

Vastenmielisin ja sairain piirre näissä on se,että alkaa vaikuttamaan sille,että nämä uutiset ikäänkuin kuuluisivat suomalaiseen sivistyneeseen valtioon.Lapsien raiskaukset ynm.uhkat ,joita eu on suomeenkin tuonut.

Janne Hilden

Raiskauskulttuuri saa pyöriä viranomaisten suosiollisella avustuksella.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Sitten kun alkaa leviämään suomeenkin laajemmalti pienten poikien raiskaukset,häpäisy,valta,jne.mielessä tehdyt,ei kukaan takaa enää mitä tapahtuu.Täällä on muutamia henkilöitä,joiden mielestä ei näiden lasten elämällä ole mitään arvoa.

Suomessa nämä oman navan tuijottajat katsovat myös olevan niin,ettei suomalaisella lapsella ja nuorella teekkään mitään;heidän tulevaisuudestaan saa leikata eun suositusten takia mm.kouluissa ja päiväkodeissa,terveydenhoidossa jne.työpaikoista kaikki pitää olla tarjolla kaikille muille,paitsi suomalaisille nuorille.Heidän turvallisuutensa ja itsemääräämisoikeutensa,lapsuutensa saa uhrata eun alttarille.Näiltä nuorilta vaaditaan kuitenkin osallisuutta maksaa nyt tulossa olevien viime vuosikymmenen eli 1990 suomeen otettujen "eläkkeet"takuueläkkeet,eli 10 000 on jonossa joiden ikä alkaa olla siinä jamassa,että kielitaidon ynm.puute vaikeutti työllistymistä,ja nyt on maksun aika.Suomalaisilla.Hallituksen jo 1990 epäonnistuneen "sopeuttamisen"ja maahanmuuttopolitiikan täydellinen epäonnistuminen,jonka nämä vielä myönsivät,mutta nyt kun eu,eivät halua enää muistaa,ja sensuuri hoitaa loput.

Rikosoikeuden professori Ylelle: Ulkomaalaiset yliedustettuina raiskaustilastoissa
http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/rikosoik...

Onko tämä olevinaan joku uutinen?Nyt kun suomeen on päästetty massoittain näitä tyyppejä on hyvä antaa kansalaisille vanhoja tietoja uutisina ihmeteltäviksi,vaikka jokainen on ennen eun viimeisintä, suosituksesta pakoksi poliitikoiden avulla muuttunutta kansojen siirtoa tuonkin tiennyt.Halpatyövoima ja ihmisoikeuksien purkaminen,perustuslain kumoaminen/muuttaminen sopimaan mm.kokoomuspuolueen ja ek:n ,keskustan muottiin jne.jne.tuli kalliiksi suomalaisille.Nettomaksajana suomi tietysti rahoittaa joka vuosi suuremmalla summalla eun pakkovaltaan perustuvaa suomen alasajoa.2015-2017 summa on nouseva ,ja tulee olemaan tappiin asti.Eikö kukaan ihmettele että 2015 vuonna suomessa on sensuuri ja kommentointikielto?

Samat kysymykset ovat kuitenkin hautuneet jo vuosikausia ja kyteneet pinnan alla odottamassa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Onhan se tosiaan uutta kulttuuria tuolla päin. Aikaisemmin laajempi lasten seksuaalinen hyväksikäyttö Suomen maan noilla kulmilla on pääasiassa ollut uskonnollisten ryhmien sisäistä toimintaa.

Janne Hilden

Tuolla päin... ei koske vain Kempelettä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Harmittaakohan meidän blogistiakin, kun lapsenraiskaaja oli tällä kertaa vääräuskoinen? Uskonveljiensä puuhista ei ole tainnut paljon kirjoitella.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #9

Börje, lestat ovat kepuja ja kokoomuslaisi, mutta ei yhtään kristillistä.

Sari Haapala Vastaus kommenttiin #9

"Harmittaakohan meidän blogistiakin, kun lapsenraiskaaja oli tällä kertaa vääräuskoinen? Uskonveljiensä puuhista ei ole tainnut paljon kirjoitella."

Onko blogisti muslimi? Tälläkin kertaa vaikuttaisi tämänkin "yksittäistapauksen" yhdistävä tekijä olevan tämä rauhan uskonto? Miten onkin mahdollista että lähes kaikkia julkisuudessa mainittuja ulkomaalaisten ja ulkomaalaistaustaisten tekemiä "yksittäistapauksia" yhdistää yksi ja sama asia.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #13

Merkittävin ero näyttää olevan se, että suomalaiset ovat lasten raiskaajia, ulkomaiset aikuisten raiskaajia

Petteri Hiienkoski Vastaus kommenttiin #9

Börje Uimonen.

Suhtaudun jyrkän kielteisesti raiskauksiin, eritoten lasten raiskauksiin, riippumatta siitä, ketkä niihin syyllistyvät.

Kristillisen yhteisön piirissä ilmenevä lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on erityisen tuomittavaa. Sen taitavat tietää nekin, jotka kristillisyydestä ei juuri muuta tiedä.

Islamilaisessa perinteessa moraalinen suhtautuminen on vähän toinen. Sillä taitaa olla enemmän yhtymäkohtia vihreän liikkeen arvojen kanssa.

"Saksan vihreä puolue, eli Bündnis 90 Die Grünen, on joutunut kasvokkain menneisyytensä häpeätahran kanssa keskellä vaalivuotta.

Puolueessa toimi 1980-luvulla työryhmä, joka ajoi aikuisten ja lasten välisen seksin dekriminalisointia. Puolue rahoitti työryhmän toimintaa.

Pisimmälle puolueen pedofiilit pääsivät Saksan väkirikkaimman osavaltion Nordrhein-Westfalenin vaaleissa, missä he saivat vaatimuksensa mukaan puolueen vaaliohjelmaan keskusteluasiakirjan muodossa."

LÄHDE: Helsingin Sanomat Ulkomaat 22.6.2013 18:16, Katarina Baer.
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1371865113984

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #14

Haluatko noin tasapuolisuuden nimissä linkata sen blogisi, jossa moitit kristittyjen piirien harrastamaa lasten seksuaalista hyväksikäyttöä. Onhan se melko inhottava perinne ja jäsenetu näin ulkopuolisen silmin nähtynä.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Joka ei sekään kaikessa hirveydessään poista sitä että tietyt raiskaa kymmenen kertaa enemmän suhteutettuna kaikilla mahdollisilla lieventävillä asianhaaroilla
Noiden lukuihin ei yllä kuin eläimet, valitettavasti. Ja sun öaiset on syyllisiä...että "mies" kehtaa naureskella partaan asialla ja vääntää vitsiä. Tekis mieli kerto mitä sunlaisilles
Ala-arvonen kommentti, todellakin

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pörje, eräs raiskaaja tästä uskonyhteisöstäkin muutti Kestilästä Kempeleeseen,muistaakseni kunnallisneuvos.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Börje, kristillisissä en tiedä yhtään lestadialaista.
Onkohan muille kommanttikenttä pakollinen, siksi en poista tätä kommenttia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

(esikatsele kommnentia kommenttikentä pakollinen)
Muuttihan Kestilästäkin raiskauksesta tuomittu "uskovainen" kunnallisneuvos Kempeleeseen, olisikohan hänestä sairaus tarttunut näihinkin nuorukaisiin.

Petteri Hiienkoski

A-studion julkaisemat tilastotiedot osoittavat, että Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta tulleet maahanmuuttajat syyllistyvät raiskaukseen yli 17 kertaa enemmän kuin kantasuomalaiset. Tämä on vakava asia.

Nämä tiedot koskevat vain raiskauksia. Seksuaalista häirintää, johon kirjoituksessani kiinnitin huomiota, on mahdoton tilastoida.

Kansanedustaja Nasima Razmyar (sd.) mainitsi A-studiossa samansuuntaisen ehdotuksen, jonka kysymyksen esitin oman kirjoitukseni lopussa eli "omat yhteisöt mukana" kontrolloimaan näiden maahanmuuttajamiesten käyttäytymistä.

Pekka Heliste

Näihinkin lukuihin on selityksiä:

Nuo mamut ovat pääosin puskaraiskaajia eli raiskaaja ja uhri eivät tunne toisiaan.Nämä ilmoitetaan pääsääntöisesti poliisille ja näissä kytetään myöskin väkivaltaa niin, että niitä ei voi tulkita rajun rakastelun tuloksiksi

Kantasuomalainen raiskaa taas tutun ja silloin kynnys ilmoitteluun nousee ja suurin osa jää piiloon

Haastattelututkimuksissa on tullut esille, että kantasuomalaisten tekemistä raiskauksiat tulee polisiin tietoon vain n 10 % eli suurin osa uhreista ei ilmoita tekoa poliisille

Tämä vääristää tilastoa merkittävästi

Kantasuomalaisten raiskaus tapahtuu yleensä neljän seinän sisällä , tuttujen kesken eikä suurta väkivaltaa käytetä niinpä raiskaukseta ei ole selvää näyttöä ja ilmoituksistakin vain n 10 % johtaa tuomioon

Kyllähän noita suhdelukuja voidaan laskea, mutta tilastollisesti ne ovat hyvin harhaanjohtavia, koska verrataan olennaisilta osiltaan erilaisia tapauksia

Haastattelututkimuksissa Suomessa naisiin kohdistuva seksuaalinen ahdistelu ja väkivalta on EU toiseksi suurinta

Kuitenkin tuomioiden perusteella jokaisen muun maan edustajat ovat kovempia raiskaajia kuin suomalaiset. Joku ei siis täsmää, ainoa selittäjä on piiloon jäävä rikollisuus

http://areena.yle.fi/1-2449639
http://www.hs.fi/kotimaa/a1393915723624

Tuomioistuimet ovat myös lepsuja eivätkä käytä asteikkoa laidasta laitaan.Tuomiolla on vaikutusta karkotuspäätökseen.Ehdonalaista tuskin katsotaan vakavaksi teoksi

Oma lukunsa on feikit raikausilmoitukset, vähintään 25 % ilmoituksita on tekaistuja.Taustalla on mustasukkaisuutta, kostoa, on jääty joron jäljille etc

Petteri Hiienkoski

#28. Kiitos kommentista!

Siinä saattaa olla tilastollista vinoumaa raiskausten kokonaismäärän suhteen. Siis sikäli että kantasuomalaisten keskuudessa raiskaukset useimmiten tapahtuvat lähipiirissä, mikä saattaa jäädä raportoitumatta.

Mutta eivätkö maahanmuuttajat sitten syyllisty raiskauksiin lähipiirissä? Vai raiskaavat ainoastaan ulkopuolisia?

Niissä maahanmuuttaryhmissä, jotka ovat raiskaustilastoissa yliedustettuina, naisen asema ei perhepiirissäkään yleensä taida olla kovin kaksinen. En jaksa uskoa, että rikosilmoituksen tekoon olisi senkään vertaa mahdollisuuksia kuin kantasuomalaisissa perheissä. Kunniamurhat.

Voisiko sillä, että Suomi on tilastokakkonen EU-maissa, olla jotain tekemista sen kanssa että naisen asema on Suomessa maailman vahvimpia, jolloin rikosilmoituksentekokynnys Suomessa on alempana kuin esimerkiksi Etelä-Euroopan machokulttuureissa?

Toimituksen poiminnat