Petteri Hiienkoski Elävänä vastavirtaan

Sukupuolineutraali avioliittolaki vauhdittaa hyvinvointivaltion hajoamista

Luopuminen luonnonmukaisesta avioliittoinstituutiosta näyttää laajemmasta näkökulmasta tarkasteltuna olevan vain merkki läntisen kulttuurin rappeutumisesta. Perinteisen avioliittoinstituution romuttaminen nopeuttaa myös hyvinvointivaltion hajoamista.

Yhteiskunta, jonka enemmistö lakkaa kuuntelemasta ja kuulemasta omantunnon ääntä ja käyttämästä tervettä järkeä, on irtaantunut luonnonoikeudesta. Moraalin rapautumisella on taipumuksena kiihtyä, ellei yllättävää käännettä tapahdu. Valitettavasti ihminen on luonnostaan itsekäs. Sen myöntäminen ei välttämättä tosin ole helppoa.

Jos avioliittolaki muuttuu sukupuolineutraaliksi, seuraavaksi vaaditaan luopumaan jostain muusta luonnollisesta järjestyksestä, jonka väitetään loukkaavan "tasa-arvoa". Ensin laadittiin parisuhdelaki, sitten ryhdyttiin muuttamaan avioliittolakia sukupuolineutraaliksi. Mitä seuraavaksi?

Toisen maailmansodan jälkeen kirjattuja ihmisoikeuksia, jotka perustuvat luonnonoikeuteen, on tästä perustasta luopumisen jälkeen ryhdytty tulkitsemaan poliittisen tarkoituksenmukaisuuden mukaan. Oikeuspositivismiin nojaava uustulkinta on kuitenkin lyhytnäköistä. Viime vuosisadan totalitaristiset yhteiskuntakokeilut ovat varottavana esimerkkinä siitä, mihin luonnonoikeudesta luopuminen voi johtaa.

Sukupuolineutraalin avioliittolain kohdalla ihmisoikeudet vääristyvät. Se ei loukkaa ainoastaan lapsenoikeuksia. Se nakertaa koko yhteiskunnan perusteita.  

Järjestelmä on sellainen, että saadakseen kannatusta aina löytyy niitä, jotka yhteiskunnan kokonaisedun sijasta ruokkivat yksittäisten ryhmien itsekkyyttä mobilisoidakseen sen palvelemaan valtapoliittisia tavoitteitaan. Ellei mitään mullistavaa tapahdu, tämä jatkuu kunnes yhteiskunta on entistä syvemmässä kriisissä.

Rappeutuvan valtakulttuurin lumoissa elävillä on taipumus sulkea silmänsä todellisuudelta ja kuvitella kaiken vain jatkuvan. Luonnollisesta moraalista irtaantunut mieli voi jopa uskoa ja uskotella itselleen ja muille, että rappeutuminen onkin itse asiassa edistystä.

Kulttuurihistorioitsija Oswald Spengler nimesi läntisen kulttuurin "faustiseksi". Monet nykyfilosofit tunnistavat länsimaisen kulttuurin tuhoisuuden. Yleensä se liitetään teknologiseen kehitykseen. Ympäristöongelmat ovat kasvaneet globaaleihin mittoihin. Ydinaseilla voidaan hävittää ihmiselämä maapallolta muutamalla napinpainalluksella. Moraalinen rappio ilmenee erityisesti luonnonvastaisen seksuaalikäyttäytymisen suosimisena. Ainakin kyltymätön itsekkyys tuntuu olevan uusiutuva luonnonvara.

Valtakulttuurilla on taipumus levittää vaikutusalaansa. Faustinen variaatio ei poikkea tästä säännöstä. Länsimainen kulttuuri ei ole ainoastaan itsetuhoinen. Se pyrkii "kehitysavun" varjolla viemään vääristynyttä "tasa-arvon" ideologiaa muuallekin. Poliittisessa retoriikassa tämä verhotaan "ihmisarvojen" edistämisenä.

Todellisuudessa kuitenkin juuri sukupuolineutraali avioliittolaki uhkaa ihmisoikeuksia. Toteutuessaan se nopeuttaa hyvinvointivaltion hajoamista. Suomenkin solmimat valtiosopimukset takaavat luonnolliseen avioliittokäsitykseen pitäytyville oikeudet, jotka valtiovalta on velvoitettu turvaamaan. 

Aikanaan esitetty väite, jonka mukaan avioliittolainmuutos ei pakottaisi kirkkoa muuttamaan omaa kantaansa, osoittautui jo kauan sitten falskiksi. Painostus on valtamedian myötävaikutuksella jatkunut kansankirkossakin jo tovin. Seksuaalista ”tasa-arvoa” vaativat odottavat vain hetkeä päästäkseen haastamaan piispoja ja kirkolliskokousta. Siellä tuskin on eväitä hullutuksen pysäyttämiseksi. Sukupuolineutraalin avioliittokäsityksen tunkeutuminen kirkkoon syventää sen sisäistä jakaantumista. Hajoaminen vain nopeutuu.

Vastaava tapahtuu muualla yhteiskunnassa. Erona on se, että uskonnonvapaus mahdollistaa kansankirkosta eroamisen helppona ratkaisuna välttää oman vakaumuksen vastaisen toiminnan tukeminen. Yhteiskunnassa luonnollisesta moraalista poikkeavan ideologian levittäminen koululaitokseen törmää vaatimuksiin turvata ihmisoikeussopimusten edellyttämällä tavalla perinteiseen käsitykseen pitäytyvien oikeudet. Käytännössä tämä pakottaa yhteiskuntaa lisäämään valinnanvapautta esimerkiksi koulutusseteleillä ja erilaisia opetuksen eriyttämisvaihtoehtoja esimerkiksi niin sanottuja charter-kouluja muodostamalla. Kustannuspaineet kasvavat.

Sitä mukaan kun hyvinvointivaltion yhteinen arvoperusta kaventuu, vähenee myös motiivi ylläpitää sen kalliita instituutioita julkisin varoin. Jos julkista palvelua ei koeta mielekkääksi eikä se palvele maksajan tarpeita, legitimiteetti ohenee ja veronmaksuhalut vähenevät. Kun julkinen rahoitus hiipuu, toimintakin kuihtuu tai muuttuu markkinaperusteiseksi.

Tilanne on jo nyt se, että valtio on ylivelkaantunut eikä verotuksen kiristämiseen ole edellytyksiä. Paineet kasvavat pikemminkin verotuksen keventämiseen. Yksityistämisvaatimukset tulevat jo senkin takia todennäköisesti laajentumaan sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluista koululaitokseen ja opetustoimeen.

Sukupuolineutraalin avioliittolain vaikutuksesta lisääntyy tarve helpottaa ja tukea myös yksityiskoulujen perustamista. Yhteiskunnallinen eriytymiskehitys uhkaa kiihtyä. Samalla entisestään kaventuvat ideologiset ja taloudelliset edellytykset ylläpitää nykyisen kaltaista julkisrahoitteista koululaitosta ja muita hyvinvointivaltioon kuuluneita instituutioita.

Petteri Hiienkoski

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Lyhyt kommentti; Kohtele muita kuten toivot itseäsi kohdeltavan.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Tätä draamaa me tulemme näkemään runsaasti tulevan kevään aikana. Itkupotkuraivarit ilmentyvät syyllistämisen ja uhriutumisen kaavuissa.

Yhden asian vallan unohdit, tiestön kunnon heikkenemisen. Kun hääväki kilvan ajaa homohäihin, tiestö urautuu ja sillat rapautuvat.....

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Odotinkin, että aikarajan tasa-arvon avioliiton astuessa 1.3.2017 voimaan, niin sitä enemmän tulee useampia vastustusblogeja, joilla ei ole mitään virkaa. Antaa niiden huudella kaikessa rauhassa. Minulle asia ei vaikuta tippaakaan. Nettipoliisille ne sanomat voivat vaikuttaa enemmän.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kenenkään ei tarvitse luopua yhtään mistään. Pienelle marginaaliryhmälle vain on suotu tasavertainen mahdollisuus kuulua siihen instituutioon.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Öh, öh Raimo.
Sitä tunnettua spn-lirurgiaa, joka todellisuuteen nähden on juuri päinvastainen!
Vähemmistön ylivaltaa enemmistön yli.
.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eiköhän kyse ole siitä, että enemistö ottaa pienenkin vähemmistön oikeudet huomioon.

Käyttäjän jouniauranen kuva
Jouni Auranen
Käyttäjän valtakunnan kuva
Kimmo Liimatainen

"As Rome fell, so will the west fall eventually"
https://youtu.be/KlYR1isM2o8?t=17m50s
- Camille Paglia

*****

"I Learning from history
‘The only thing we learn from history,’ it
has been said, ‘is that men never learn from history’, a sweeping generalisation perhaps, but one which the chaos in the world today goes far to confirm.

XXXIX Summary
As numerous points of interest have arisen in the course of this essay, I close with a brief summary, to refresh the reader’s mind.
(a) We do not learn from history because our studies are brief and prejudiced.
(b) In a surprising manner, 250 years emerges as the average length of national greatness.
(c) This average has not varied for 3,000 years. Does it represent ten generations?
(d) The stages of the rise and fall of great nations seem to be:
The Age of Pioneers (outburst)
The Age of Conquests
The Age of Commerce
The Age of Affluence
The Age of Intellect
The Age of Decadence.
(e) Decadence is marked by:
Defensiveness
Pessimism
Materialism
Frivolity
An influx of foreigners
The Welfare State
A weakening of religion.
(f) Decadence is due to:
Too long a period of wealth and power Selfishness
Love of money
The loss of a sense of duty."

THE FATE OF EMPIRES and
SEARCH FOR SURVIVAL
Sir John Glubb

Käyttäjän valtakunnan kuva
Kimmo Liimatainen

Glubbin havaintojen mukaan imperiumien elinikä on noin 250 vuotta. Dekadenssin merkit sekä Glubbilla että Paglialla ovat samantyyppisiä.

Saattaapi siis olla, että 10 vuoden päästä U.S.A:ta nykyisessä muodossaan ei ole enää olemassa.

Eikä tällä asialla liene juuri mitään tekemistä valtion johtajan (esim. Trump) kanssa vaan imperiumi on "kypsä".

Elämme tässä mielessä masentavia ja ehkäpä vaarallisiakin aikoja.

edit: Ja dekadenssin merkkejä voi havaita Länsi-Euroopassa.

Petteri Hiienkoski

Trump ilmeisesti yrittää pysäyttää rappeutumisen ja kääntää suuntaa tai ainakin hidastaa sitä. Onnistuuko siinä vai kiihdyttääkö sitä, jää nähtäväksi. Vastustus on melkoista niin, että näyttää jopa maan viranomaiset kapinoivan valtionpäämiestä vastaan. Sehän ei tunnetusti ennakoi hyvää.

Länsi-Euroopassa dekadenssi mielestäni edennyt EU:n vaikutuksesta pitemmälle. Brittienemmistö ilmeisesti tunnisti EU:n vaikutuksen historiallisesta kokemuksesta mikä aikanaan liittyi britti-imperiumin hajoamiseen.

Historiasta voi tunnistaa rakenteellisia yhtäläisyyksiä, jotka liittyvät valtakulttuurien ja imperiumien kehityskaareen. Niiden perusteella voidaan tehdä arvioita aikataulusta. Ennustaminen on tunnetusti kuitenkin vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen... ;)

Emme voi varmuudella sanoa miten emmekä tarkalleen, milloin valtakulttuuri tai imperiumi tuhoutuu. Sehän voi tapahtua softisti tai rytinällä. Elämme myös maailmanhistoiassa sikälikin ainutlaatuista aikaa, että teknologia on tehnyt maailmasta "globaalin" tavalla jota se ei aiemmin ole ollut.

Käyttäjän JukkaParviainen kuva
Jukka Kivi

Hyvinvointi yhteiskunta oli Sodan jälkeisen Suomen kaunis unelma, joka romuttui, koska suuret ikäpolvet eivät hankkineet tarpeeksi uusia veronmaksajia sitä ylläpitämään. Uusi avioliitto ei tule siihen vaikuttamaan mitenkään. Jatkossa se saa hoitoa lääkärissä kenellä on varaa.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Uuden avioliittolain vaikutukset ovat massiiviset.
Ja monella rintamalla.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tässä maassa mennään liian usein näihin ”häntä heiluttaa koiraa”-ilmiöihin. Tästä on yhtenä esimerkkinä tämän sukupuolineutraali avioliittolaki. Tässä tapauksessa vähemmistö heiluttaa enemmistöä. Siinä homojen ja lesbojen etu asetetaan syyttömän ja puolustuskyvyttömän ihmisen, pienen lapsen edun edelle.
”Vihervasemmikot” tuntuvat olevan etunenässä ajamassa tällaisia lakeja. Puuttuuko näiltä ihmisiltä omatunto?

Mitä tasa-arvoa siinä on, jos pieneltä lapselta viedään lainvoimalla ihmisen ehdoton perusoikeus, oikeus isään ja äitiin.

Käyttäjän JukkaParviainen kuva
Jukka Kivi

Tälläkin hetkellä lapsen oikeutta rikotaan, koska on yksinhuoltajia. Eli yksinhuoltajien lapset pitäisi ottaa huostaan. Jos avioliiton edellytys on vain lapsien hankinta pitää lapsettomien parien avioliitto mitätöidä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Turha viisastelu on syytä jättää vähemmälle.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #19

#19. Viisastelu on joskus paras tapa osoittaa vääriksi valheelliset argumentit.

Käyttäjän JukkaParviainen kuva
Jukka Kivi Vastaus kommenttiin #19

En tiedä viisastelusta mutta tällä hetkellä maailma on jo nyt ylikansoittunut, joten lasten määrää pitäisi vähentää. Tosin sekin taitaa olla myöhäistä, kun 2050 Suomessa asuu kymmeniä miljoonia nälkäpakolaisia.

Petteri Hiienkoski Vastaus kommenttiin #25

Tietääkseni asiantuntijoiden mukaan maapallo kykenisi elättämään huomattavasti nykyistä isomman väestömäärän. Ongelmat johtuvat siitä, että aineelliset resurssit ovat jakautuvat epätasaisesti.

Ne, jotka pitävät ylikansoitusta ongelmana, kuuluvat yleensä siihen vähemmistöön, joka maailmassa elää tuhlailevasti. Ihmisen luontaiseen itsekkyyteen sopii hyvin, että ongelman esitetään olevan muualla kuin omassa elämäntavassa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Mitä tasa-arvoa siinä on, jos pieneltä lapselta viedään lainvoimalla ihmisen ehdoton perusoikeus,

Rakastaviin ,huolehteviin ja suojeleviin aikuisiin ?
Totta. On aika julmasti väittää että adoptio on lapsen oikeuksia vastustava tapa jolla hedelmätön heteroparikin voi auttaa orpoja,hylättyjä lapsia.

Oliko sinun vakaamuksesi etu nyt ykkösenä ei lapsen etu?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Hiienkoski saa avioliiton, kahden esteettömän aikuisen välisen sopimuksen, vaikuttamaan j u u k e l i n vaaralliselta instituutiolta. Ehkä siinä on syy suosionsa vähenemiseen. Yhtä kaikki, en pelkää astua rakkausavioliittoon 1.3.2017.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Meitsi kun kuvitteli et suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan (sic) moraalinen selkäranka tai luonnonoikeus romahti siihen kun naiset saivat taas pitää oman sukunimensä tai raiskaus myös avioliitossa kriminalisoitiin vuonna 1994, samoihin aikoihin rikottiin myös vuosituhantista periaaatetta ja lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä muuten kuin yksittäistapauksina alettiin puhua ääneen, mediassa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Luonnollinen järjestys" Nykyihmisen iäksi arvioidaan reilut 200.000-vuotta, tuon ajanjakson aikana tuo "luonnollinen järjestys" on muuttunut lukemattomia kertoja ja tulee tulevaisuudessakin muuttumaan, millaiseksi, sen päättävät tulevat sukupolvet.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Viimevuosisadan totalitaarisissa yhteiskunnissa homoseksuaalit olivat vainottu vähemmistö, niin kommunistien kuin natsienkin toimesta. Miten avioliitto-oikeuden myöntäminen homoseksuaaleille rapauttaa yhteiskunnan moraalia?

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Olipa huvittava kirjoitus.

Vetosit "luonnonoikeuteen" perinteistä avioliittokäsitystä puolustaaksesi.

Luonnonoikeudellinen oikeudenmukaisuusnäkemys ei ensinkään tarkoita yhteiskunnan perustamista mihinkään luonnossa vallitsevaksi oletettuun säännönmukaisuuteen tai lakiin, vaan se tarkoittaa, että ihmiskunta järjestyy valtioiksi, kansakunniksi ja pienemmiksikin organisaatioiksi, kuten parisuhteiksi, oman olemuksensa perustalta: vapaasti.

Koska homoseksuaalisuutta esiintyy luonnossa, se ei ole luonnon vastaista, vaan nimenomaan luonnollista.

Sen sijaan luonnossa vallitseviksi oletetut lait ovat kulttuurin tuote, samoin uskonnot ja niiden normit.

Niinpä myös avioliitto perinteisessä muodossaan on perimmältään luonnonvastainen.

Blogistin kannattaa nähdäkseni ajatella tarkemmin, miksi luonnollisuuden ylipäänsä pitäisi muodostaa normin ihmisten toiminnalle. Luonnonvaraisuushan johtaa usein raadolliseen yhteiskuntakäytäntöön.

Siksi on hyvä, että avioliittonäkemyskään ei perustu sen enempää "luonnolliseksi" oletettuun kuin kulttuuriseenkaan pakkokäytäntöön vaan yksilöiden vapaaseen tahtoon, kuten sukupuolineutraalissa avioliittolaissa on ajateltu.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Sakari Hankamäki tuo taas esiin ansiokkaasti järjen käytön mahdottomuuden ilman uskoa tuonpuoleiseen. Ateismi ja naturalismi tuhoaa ja rappeuttaa järjen.

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala

Totta. Maailmassa ei ole yhtään ansioitunutta tiedemiestä tai ajattelijaa joka olisi vailla uskoa kristilliseen jumalaan. Hetkinen...

Petteri Hiienkoski Vastaus kommenttiin #18

Modernin tieteen ovat kehittäneet pääasiassa kristityt tiedemiehet kristillisen maailmankuvan ja ihmiskäsityksen pohjalta ja sen varassa. Ateistiset tieteentekijät harjoittavat tiedettä valmiilta pohjalta. Ateistinen tieteen paradigma on tämän takia tietoteoreettisesti ristiriitainen. NYK:n yliopiston filosofian ja oikeustieteen prof. Thomas Nagel on kiinnittänyt huomiota tähän ongelmaan.

Linkissä olevan kirjoituksen lopussa lyhyesti myös Nagelista:
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #37

Millä tavalla tämä kristillinen maaimankuva toteutuu nykyään? Loiko luoja maailmankaikkeuden 6 päivässä, luotiinko Aatami ja Eeva ?

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa Vastaus kommenttiin #40

Vanhat tiedot on kirjattu muistiin sen aikaisina tietoina. Päivä tarkoitti vanhojen tarustojen aikaan kokonaista ihmiselämää, joka on tuolloin saattanut olla (henkimaailmoissa) pidempi tai lyhyempi kuin nykyään normikeskimääräinen elinikä ihmisellä. On totta, että Aatami ja Eeva on luodut. Eeva loi Aatamin kylkiluustaan ja sitten loi itsensä. Nainen on luoja ja synnyttäjä, mikä tosin kristillisessä traditiossa näytetään vain peitellysti.

Petteri Hiienkoski

#16. Vaikuttaa siltä, ettet tietäisi mitä luonnonoikeudella tarkoitetaan.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Olisi hienoa tietää mikä eläinlaji luonnossa solmii avioliiton ja millaisin "luonnollisin " vihkimenoin? Voisimme ottaa siitä oppia ja tehdä viimeisen päälle luonnollisen avoliitton . LOL

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

"Yläkerrassa" tuli virhe luomistyössä?

Eläinten homoseksuaalisuus yleistä
Julkaistu 21.01.2007
Tiede

Homoseksuaalisuus on eläinmaailmassa selvästi luultua yleisempää, kertoo eläintieteilijä Petter Böckman Dagens Nyheter -lehden haastattelussa.

Böckmanin mukaan homoseksuaalista käytöstä on havaittu ainakin 1 500 lajilla ja 500 lajilla asiaa on dokumentoitu tieteellisen tarkasti.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

JK. Ja koska syntyessäsi et saa valita itse sukupuoltasi,silmiesi väriä,
-sukupuoli suuntautumista ,
niin miksi yhteiskunnan pitäisi joidenkin mielestä karsinoida nuo homo,lesbot eri ryhmään ,ulkopuolelle muusta yhteisöstä?

Miksi edm.verot kelpaa hyvin omiin kotihoidontukiin ja lapsiperheiden tukiin ?

Risto Salonen

Siis ruåtsalaisissa eläimissä vai yleensä?

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

#21
Mitkä samaa sukupuolta olevat eläimet ovat parisuhteen tapaisessa oloissa.

Kiima aikana tapahtumat eivät ole parisuhteeseen verrattavia.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

http://www.bbc.com/earth/story/20150206-are-there-...

Laysan albatrossit oahu saarella:

"But in one population on the island of Oahu, 31% of the pairings are made up of two unrelated females."

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Tulisi luottaa luontoon ja huomata, että ihmislaji, vaikka ei olekaan eläinlaji, on biologinen nisäkäslaji. Biologisilla nisäkäslajeilla on tiettyä samankaltaista luonnonlainalaisuutta, mm. pitkä imetysaika.

Vaikka ihminen sielullisesti tuntisi olevansa neutri, homo, mies naisen ruumiissa, nainen miehen ruumiissa, lesbo, mummo, muumio, iskä, äiskä, lapsi, murmeli, rotta, koira, kissa, leijona, karhu jne, hänen ihmisenä mahdollisuutensa jälkeläisen tuottamiseen ovat ne, mitkä hänellä biologisesti ovat. Tämä lajiominaisuus, biologinen lisääntyminen, pitäisi ihmislajin turvata. Parhaiten se urbanisoituneessa yhteiskunnassa turvataan säilyttämällä avioliitto miehen ja naisen liittona. Näin siitä huolimatta, että jokainen aikuinen yksilö ei tähän asiaan yltäisikään. Tässä on kysymys myös lajiopista.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

"Parhaiten se urbanisoituneessa yhteiskunnassa turvataan säilyttämällä avioliitto miehen ja naisen liittona."

Mihin tutkituun faktatietoon tämä väite oikein perustuu?

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Pariutumispyrkimykset eläinten ja ihmisten kesken samaa sukupuolta olevan kanssa on lienee sijaistoimintaa ja tavallaan lisääntymistoimintojen ulkopuolista sijaiskäyttäytymistä. Useimmissa biologisissa nisäkäslajeissa lajin jatkuvuus pyritään turvaamaan. Urbaani ihminen nojautuu jatkuvuusnäkemyksessään siihen, että ihmisiä on paljon. Silti ihmisen tulisi huomioida hyvin molemmat sukupuolet perheen vanhempina ja pitää perheen olosuhteet tilanteen huomioiden mahdollisimman hyvinä molemmille.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Sana AVIO tarkoittaa miehen ja naisen naimaliittoa. Avioliitossa puolisot sitoutuvat yhdessä huolehtimaan liitossa syntyneistä lapsista. Avioliitto voidaan solmia, kun kihlaparin osalta selvitetään mm. avioesteet.

Nykyään avioesteet voivat olla piilossa, kun ihmiset hyppäävät sänkyyn myös tuntemattomien kanssa. Sänkypuuhissa voi olla siis piilosisaruksia.

Kun avioliittoon pääsyä odotetaan vanhanaikaisen kauan, avioesteet voidaan selvittää ennen kuin vahinkoa pääsee syntymään.

Myös näistä syistä avioliitto pitää säilyttää miehen ja naisen liittona.

Lainsäädäntötyö muuttuisi liian vaikeaksi, jos sitä muutetaan. Perheoikeus on Suomessa vakauttanut ihmisten elinoloja ja meillä on pitkään ollut rauha maassa. Siitä ei kannata luopua.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Lainaus:
Sana AVIO tarkoittaa miehen ja naisen naimaliittoa. Avioliitossa puolisot sitoutuvat

Muutetaan sana Avio ,parisuhdeliitoksi.

Parisuhdeliitossa puolisot sitoutuu rakastamaan toisiaan .
(ei kai muuten kukaan avioon/parisuhteeseen ala vain näön vuoksi?=

Kirjaimistako se nyt on kiinni ?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Blogisti kirjoittaa: ”Yhteiskunta, jonka enemmistö lakkaa kuuntelemasta ja kuulemasta omantunnon ääntä ja käyttämästä tervettä järkeä, on irtaantunut luonnonoikeudesta. Moraalin rapautumisella on taipumuksena kiihtyä, ellei yllättävää käännettä tapahdu.”

Näin kävi Natsi-Saksassa. Siellä käynnistettiin Himmlerin johtamana yhtenä pahuutena Lebensborn-ohjelma, jonka tuloksena syntyi SS-upseerien siittämiä lapsia. Tästä rodunjalostusohjelmasta oli ohjelma tv:ssä nimeltä ”Natsien lastenkodit” muutama vuosi sitten. Siinä haastateltiin tämän ohjelman tuloksena syntyneitä lapsia. He olivat tulleet aikuisiksi ja eläneet ilman tietoa omasta isästään. Tässä on jotenkin vähän samankaltaisuutta. Tällä avioliittolailla lapselta viedään kylmästi ehdoton ihmisen perusoikeus eli oikeus isään ja äitiin.

Google: Lebensborn - Wikipedia

Petteri Hiienkoski

#29. Siellä, missä lapset on alistettu seksuaalivähemmistön "tasa-arvon" vaatimusten välikappaleeksi, joudutaan tulevaisuudessa tekemään tiliä tapahtuneesta. Tultuaan täysi-ikäiseksi heistä yksi jos toinenkin alkaa kyselemään, miten tämä oli mahdollista? - Ihmiskokeita tehdään muuallakin kuin natsi-Saksassa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Oletko koskaan kysynyt politikolta joka nyt on kansanedustaja ja kuntapolitikkona valtuuston PJ ,kuinka hän on kärsinyt sateenkaariperheessä kasvamisesta?

Kysyppä ensin heiltä ja jaa sitten vasta omia mielipiteitäsi.

100% varmasti Elton John (homo-pari) täyttää vanhemmuden vaatimukset kuin useampi heteropari.

https://www.seiska.fi/Uutiset/Elton-John-naimisiin...

63-vuotias Elton John sai adoptio vauvan!
MTV3
29.12.2010

Tervetuloa 2000 luvulle ,pois 1800 noitavainojen ajoilta.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tätä sukupuolineutraalia avioliittolakia voi verrata hyvällä syyllä ihmiskokeeseen, jonka uhreiksi on vaarassa joutua syyttömiä, puolustuskyvyttömiä ja viattomia lapsia. Lapsen paikka ei ole samaa sukupuolta olevien kodeissa. Se vääristää lapsen henkistä kehittymistä. Tässä tulee väkisin mieleen natsi-Saksan rodunjalostusohjelmat, joissa lapsi ei ollut tärkeä omana yksilönään, vaan hänestä oltiin tekemässä kolmannen valtakunnan arjalaista ”ihmisrobottia”. Tästä olivat esimerkkinä fanaattiset Hitler-Jugendin jäsenet sodan loppuvaiheissa.

Minä voin sanoa neljän lapsen isänä ja yhden lapsen isoisänä, että ihmisellä on oltava lähtökohtaisesti ehdoton perusoikeus isään ja äitiin. Sitä ei saa heikentää lainsäädännöllä, jossa lapsen etu on jätetty huomioimatta. Siinä olisi silloin mukana natsi-Saksan kaltaista meininkiä. Kansanedustajat ovat nyt tässä asiassa paljon vartijoina. Ei ole syytä avata ”Pandoran lipasta.” Vasemmistoliiton ja vihreiden puolella tätä halua tuntuu olevan. Siinä tullaankin jälleen perimmäisen kysymyksen äärelle, jossa nykyisen viherkommunismin ja fasismin erottaa toisistaan vain paidan väri eli punainen ja musta. Muu on samaa, jossa on taustalla pyrkimys totalitarismiin.

Toimituksen poiminnat