Petteri Hiienkoski Elävänä vastavirtaan

Demokratian nakertajat Helsingin ydinkeskustassa

  • Laittomat maahantulijat protestoimassa kielteisiä turvapaikkapäätöksiä vastaan Helsingissä 21.2.2017. (Kuva: Naz gul/Wikipedia).
    Laittomat maahantulijat protestoimassa kielteisiä turvapaikkapäätöksiä vastaan Helsingissä 21.2.2017. (Kuva: Naz gul/Wikipedia).

Maahanmuuttajaryhmät pitivät kuukausi sitten mielenosoituksen Helsingin keskustassa. He osoittivat mieltään saamaansa kielteistä turvapaikkapäätöstä vastaan. He eivät siis ole pakolaisia! Suurin osa mielenosoittajista on irakilaisia ja afganistanilaisia nuoria muslimimiehiä.

Mielenosoituksensa jälkeen he majoittuivat telttoineen Rautatientorille. Ulkoparlamentaarisella toiminnalla painostetaan päättäjiä muuttamaan viranomaispäätöstä. Protestoijien johdossa kerrotaan olevan ainakin yksi sotilastaustainen irakilaisaktivisti, jolla epäillään olevan yhteyksiä ISIS-järjestöön.

Mielenosoituksen rahoittajiin kuuluu Kirkkopalvelut ry ja Helsingin seurakuntayhtymä. Irtopisteitä kerääviä sinisilmäisiä suomalaispoliitikkoja on myös käynyt leirissä. He yrittävät luoda itsestään mielikuvaa pakolaisiin myötätuntoisesti suhtautuvina. He saavat tukea ideologispoliittisesti orientoituneelta valtamedialta, jonka agendaan ei sovi uutisoida maahanmuutosta monipuolisesti ja kriittisesti. Samalla innostetaan mielenosoittajia jatkamaan protestoimista ja herätetään perusteettomia toiveita viranomaispäätösten kumoamisesta.  

Maahanmuuttoviraston edustaja on vieraillut leirissä vastaamassa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden kysymyksiin. Virasto on myös erikseen tavannut heidän edustajiaan. Laittomat maahantulijat ovat kuitenkin tyytymättömiä siihen, ettei viranomainen suostu painostuksesta huolimatta muuttamaan kielteisiä turvapaikkapäätöksiä.  

Turvallisuustilanne pääkaupungin keskustassa on heikentynyt. Lauantaina uutisoitiin poliisin kehottavan ihmisiä välttämään Rautatientoria, jossa on myös vastamielenosoittajien leiri. Mielenosoitusten pelätään voivan laajentua avoimeksi konfliktiksi.

Mitä tästä tulisi ajatella?

Suomi on oikeusvaltio, jossa viranomainen tekee päätökset voimassaolevan lainsäädännön mukaan. Asioista ei demokratiassa päätetä joukkovoimalla torikokouksissa. Sadan vuoden takaisesta tragediasta pitäisi olla jotain opittu.

Poliitikot, jotka tukevat ulkoparlamentaarista painostustoimintaa lainvoimaisia viranomaispäätöksiä vastaan, toimivat lyhytnäköisesti. Näin toimiessaan he nakertavat demokraattisen oikeusvaltion perusteita. Kirkolliset tahot, jotka tähän syyllistyvät, toimivat omiakin periaatteitaan vastaan. Raamattu edellyttää kuuliaisuutta maallista esivaltaa kohtaan.

Valtamedia, joka uutisoi asioista asenteellisen yksipuolisesti eikä totuudellisesti selvitä asioiden taustoja, menettää uskottavuutensa. Se heikentää demokratian toimivuutta. 

Kaupungin pitäisi varmistaa Helsingin ydinkeskustan turvallisuus. Laittomat maahantulijat tulisi palauttaa kotimaahansa. Sen sijaan pitäisi auttaa aidosti hädänalaisia pakolaisia, erityisesti naisia ja lapsia. Heitä on YK:n pakolaisleireissä. Laittomat maahantulijat aiheuttavat kustannuksia ja heikentävät edellytyksiä pakolaisten auttamiseen.

Petteri Hiienkoski

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän KikkaCoombes kuva
Kikka Coombes

Mitä seuraa, jos Suomen korkeimman oikeuden (!) päätoksiä ei noudateta ja pakolaiset saavat jäädä maahan? Vähentääko se uusia tulijoita vai ei? Miten toimitaan, jos pakotetaan poistuminen? Australia olisi täysin kaaoksessa Suomalaisella kiltillä maahanmuuttopolitiikalla. (Toisaalta Suomi voisi ottaa paljon enemmän pakolaisia virallisia kanavia käyttäen).

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Toivon, että Suomi ottaisi enemmän kiintiöpakolaisia (perheet suoraan pakolaisleiriltä, palautuslentojen paluulennoilla) ja että maamme palauttaa etenkin nuoret siirtolaiset, jotka leikkivät pakolaisia ("refugee"). Suomen ei pidä olla naiivi..

Juha Hämäläinen

Irakin pääministeri kutsui omiaan kotiin, jossa on rauhallista ja paljon jälleenrakennustyötä!

Saksalainen Bild-lehti tuosta kertoi ja kohta uutinen on myös täällä: https://www.kansalainen.fi/

EDIT:

Linkki: https://www.kansalainen.fi/irakin-paaministeri-kut...

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

"Protestoijien johdossa kerrotaan olevan ainakin yksi sotilastaustan omaava irakilaisaktivisti, jolla epäillään olevan yhteyksiä ISIS-järjestöön."

Senverta vakava syytös, että lähdettä kaipaisin. Muutakin kuin kulmabaarin Jorma-Erkkiä joka klikkailee MV-lehteä, siis.

Petteri Hiienkoski

Siinähän on lähde: hyperlinkistä pääset etiäpäin voidaksesi itse arvioida asiaa. Julkisia lähteitä. Minulla ei pääsyä Supon lähteisiin.

Toimituksen poiminnat