Petteri Hiienkoski Elävänä vastavirtaan

"Oikeistofoorumi" – stubbilaisten kokoomusnuorten harhautushanke?

Erehdyin liittymään Oikeistofoorumi -nimiseen Facebook-ryhmään.

Olen pitänyt itseäni maltillisena oikeistolaisena tai keskustaoikeistolaisena. Luulin, että poliittista konservatismia edustaville näkemyksille olisi siellä sijaa. Erehdyin. Erotettiin ryhmästä. Liityin uudestaan. Erotettiin taas. Samalla estettiin kokonaan pääsy sivulle.

Oikeistofoorumia moderoi entinen kokoomusnuorten puheenjohtaja Saul Schubak. Puoluetunnuksia ei ryhmässä kuitenkaan ole. Sen sijaan foorumin etusivulla komeilee siniristilipun lisäksi Yhdysvaltain presidentti Ronald Reaganin kuva.

Nykyisen presidentti Donald Trumpin näkemykset olivat ilmeisesti liikaa näillekin, jotka kutsuvat itseään "oikeistolaisiksi". Liikaa näyttää olleen myös kriittisyys Euroopan unionin epädemokraattisia piirteitä, avointenovien maahanmuuttopolitiikkaa ja suurmoskeijahanketta kohtaan.

Oikeisto-termin käyttö on hämäävää, ellei konservatismille eikä sananvapaudellekaan ole sijaa. Lieneekö stubbilaisten foorumi? – Yritin selvittää. Googlaamalla selvisi ainakin se, että foorumi onkin kokoomuksen nuorisojärjestön tekele.

Mielestäni on ihmisten harhaanjohtamista, ettei puoluetunnuksia kerrota avoimesti ja suoraan. Miksi niitä salataan? Keskusteluryhmän annetaan ymmärtää olevan puolueisiin sitoutumaton. Todellisuuden vastaisesti sen väitetään olevan "Avoin foorumi yhteiskunnalliselle keskustelulle kaikille oikeistolaisille tai oikeistolaisesta ajatusmaailmasta kiinnostuneille." – Falskia!

Googlaamalla selvisi myös, että nämä "oikeistolaiseksi" itseään kutsuvat eivät siedä kapeasta agendastaan poikkeavia mielipiteitä. Tätä agendaa ei kuitenkaan ole julkaistu suoraan missään. Kommentteihini kohdistuvien bannausten ja asetetun eston perusteella päättelen, että nykypäivän kokoomusnuoret ovat poikkeuksellisen suvaitsemattomia. He eivät näytä arvostavan edes perinteistä poliittista konservatismia eivätkä sellaista länsimaisen demokratian perusarvoa kuin sananvapaus. – Stubbilaisuuteen se mielestäni viittaa.

Jos puolueen nuorisojärjestö on tällainen, länsimaisen kansanvallan tila ja tulevaisuus Suomessa on surkeampi kuin arvasinkaan. Kokoomusnuorten "oikeistolaisuus" ei näytä eroavan liberaalista vihervasemmistolaisuudesta. Ilmeisesti samaa näennäissuvaitsevaitsevaisuutta ja piilototalitarismia heilläkin tarjolla.

Tilanne muistuttaa pelottavasti 1970-luvun pysähtyneisyyden aikaa. Kokoomuksestakin tuli silloin niin sanottu kekkospuolue, joka hymisteli muiden tavoin kuorossa silloista ulkopoliittista liturgiaa, kumarsi neuvostokommunismia ja vaikeni sen ongelmista sujuvasti molemmilla kotimaisilla. Tuulen suunta on tosin muuttunut mutta puolueen toimintatavat eivät. Kulloinkin vallalla olevasta narratiivista pidetään kiinni eikä edes avointa keskustelua siedetä. Pitää pysyä virallisella linjalla.

Käytännössä tämä tarkoittaa, ettei ainakaan tältä suunnalta ole odotettavissa vaihtoehtoa vihervasemmistolaiselle liberaalipopulismille. Tämä on suomalaisten tärkeää tietää.

Vaihtoehdottomuus ja sananvapauden tukahduttaminen eivät kuulu toimivaan demokratiaan. Kansanvalta edellyttää todellisia poliittisia vaihtoehtoja. Niitä on etsittävä muualta.

Petteri Hiienkoski

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän saul kuva
Saul Schubak

Jätkät kertoi heittäneensä sut ensin ulos varoittamisen jälkeen, siksi että floodasit 6 perättäistä vanhaa postaustasi meidän foorumille, minkä kuka tahansa normaali ihminen ymmärtää ettei ole millään foorumilla tarkoituksenmukaista. Lyhyesti tämän jälkeen liityit uudestaan, jolloin tietämättäni edellisestä päästin takaisin foorumille. Vanhat käytöstavat jatkuivat samanlaisina. Jätkät ensimmäisestä viisastuneena laittoivat sut pysyvästi pihalle -hyvä niin!

Täällä on ihan turha mussuttaa ideologisesta ahdasmielisyydestä. Meidän foorumilla keskustelevat sivistyneesti ihmisiä kokoomuksesta, persuista, keskustasta, kristillisdemokraateista, rkp:stä ja liberaalipuolueesta. Tiedän joukossa olevan myös vihreitä, vasemmistolaisia ja demareita -jotkut oikeistolaisia, muut avartamassa näkemyksiään. Lisäksi on paljon porukkaa vailla puoluetaustaa tai tunnusta. Kaikkia näitä tahoja yhdistää kuitenkin minimissään alkeelliset käytöstavat. Jos ei niitä omaa, ei foorumille ole asiaa.

Petteri Hiienkoski

Postaukseni eivät kylläkään olleet järin vanhoja. Ne olivat ajankohtaisia. Seuraan kansainvälisistä medioista uutisia, joista liberaalipopulistinen valtamedia Suomessa vaikenee tai värittää ideologispoliittisen agendansa mukaan.

Se on toki totta, että jaoin postaukset suht peräjälkeen. En tiennyt, että fooruminne asettaa rajoituksia myös niiden lukumäärän suhteen. Se samoin kuin puoluepoliittinen sitoutumisenne olisi mielestäni reilua kertoa avoimesta ihmisille. Kuluttajasuoja.

Koska moderointi vaikuttaa mielivaltaiselta, päättelen, että pääsyy moiseen on viestien poliittisessa sisällössä. Googlasin muiden kokemuksia foorumistanne. Se tuki tätä päätelmääni. Valitettavasti.

Terveisiä Semille! =)

Kalle Erkkilä

Kokoomus on jossain vaiheessa ilmoittanut, että USA:n Demokraatit on heidän sisarpuolueensa. Eli kyllä Kokoomus on vassaripuolue.

Käyttäjän anttivesala kuva
Antti Vesala

Missä ja milloin Kokoomus on näin ilmoittanut?

Kalle Erkkilä

Taisi olla viime kesänä kun Kepu ja Kokoomus kilpailivat siitä kumpi on Demokraattien sisarpuolue (paperilla Kok taitaa vielä olla Republikaanien sisarpuolue).

Viime lokakuulta HS:n juttu, jossa kommunistit Orpo ja Mykkänen jännittävät Hillaryn puolesta:
http://www.hs.fi/talous/art-2000002924516.html

Käyttäjän anttivesala kuva
Antti Vesala Vastaus kommenttiin #8

Ei tuossa jutussa puhuta mitään kenenkään todellisista tai kuvitelluista sisarpuolueista.

Kalle Erkkilä Vastaus kommenttiin #9

Niin, sanoinkin, että jutussa kommarit jännittävät Hillaryn puolesta. Loppujen lopuksi pointti on se, että Kokoomus on vasemmistopuolue.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eli kyllä Kokoomus on vassaripuolue."

Ilman muuta, ei edes vassarit pysty heittämään verorahoja sosiaaliseen tukemiseen kuin kokoomus. Kokoomuksen kohde on vain eri kuin sossuilla.

Timo Heiskanen

Minulle tuli myös banni. Tämä johtui väittämästäni että Petteri Orpo on itse syyllinen joutuessaan vaihtoehtomedian maalitauluksi. Väitimpä samalla että hän on oman leväperäisyytensä vuoksi, toimiessaan Suomen sisäministerinä välillisesti aiheuttanut pahaa mieltä ja jopa turhia kuolemia maahamme. Tämä kommentti riitti meidän akateemisen työväenpuolueen edustajille ja bannia tuli. Ilmeisesti edes asiallista kritiikkiä ei siedetä Kokoomuksessa.

Toimituksen poiminnat