Petteri Hiienkoski Elävänä vastavirtaan

Onko seuraavana Helsinki?

 • ISIS-lippu islamin uskontunnustuksesta: yllä ”Ei ole muuta jumalaa kuin Allah”, alhaalla ”Muhammed on Allahin profeetta".
  ISIS-lippu islamin uskontunnustuksesta: yllä ”Ei ole muuta jumalaa kuin Allah”, alhaalla ”Muhammed on Allahin profeetta".
 • Helsinkiin kaavailtu suurmoskeijaa kaupungin kalleimmalle tonttimaalle.
  Helsinkiin kaavailtu suurmoskeijaa kaupungin kalleimmalle tonttimaalle.
 • "Ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa." (suomalainen sananlasku).
  "Ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa." (suomalainen sananlasku).
 • Laittomat maahantulijat protestoimassa kielteisiä turvapaikkapäätöksiä vastaan Helsingissä 21.2.2017. (Kuva: Naz gul/Wikipedia).
  Laittomat maahantulijat protestoimassa kielteisiä turvapaikkapäätöksiä vastaan Helsingissä 21.2.2017. (Kuva: Naz gul/Wikipedia).
 • Lontoo, Pietari, Tukholma. Onko seuraavana Helsinki? (Kuva: Indiatoday.)
  Lontoo, Pietari, Tukholma. Onko seuraavana Helsinki? (Kuva: Indiatoday.)

Niin sanotulla suvakki-ideologialla ratsastavat "liberaalipopulistit", jotka valtamedian tuella tukevat laittomia maahanmuuttajia, aiheuttavat vaaran demokraattiselle yhteiskunnalle ja sen turvallisuudelle. He esiintyvät mielellään humaaneina hyväntekijöinä ja kalastelevat suosiota ihmisiltä, jotka ovat yksipuolisen ja ideologispoliittisesti värittyneen median pönkittämien mielikuvien vallassa.

Tahallisesti tai tahattomasti sekoitetaan julkisuudessa toisiinsa pakolaiset, turvapaikanhakijat ja siirtolaiset. Jokainen niistä muodostaa kuitenkin erityisryhmänsä, joihin yhteiskunnan tulisi suhtautua sen mukaisesti.

Ne turvapaikanhakijat, jotka eivät täytä pakolaiskriteerejä ja ovat laittomasti maassa, pitäisi palauttaa mahdollisimman pian takaisin kotimaahansa. Palauttamisesta aiheutuu kustannuksia, mutta ne myös kasvavat, mitä enemmän heitä maahan tulee.

Pakolaisia taas ei pääsääntöisesti kannattaisi edes kotouttaa. Heitä tulisi auttaa valmistautumaan palaamaan kotimaahansa jälleenrakentamaan sitä esimerkiksi koulutuksella ja työharjoittelulla. Kaiken vastuullisen pakolaispolitiikan päämäärän pitäisi olla se, että pakolaiset palaisivat koteihinsa heti kun se on turvallista. Kaikkien kannalta järkevintä olisi sen takia tukea pakolaisia mahdollisimman lähellä kotiseutuaan. Elinoloja ja toimintaa pakolaisleireillä kannattaisi sen takia kehittää.

Siirtolaisista tulisi ottaa vastaan vain ne, joille yhteiskunnassa on todellista tarvetta. Työttömyyttä ja sosiaalimenoja on järjetöntä ehdoin tahdoin kasvattaa. Hyvinvointivaltio painii jo nyt henkitoreissaan. Ne, jotka otetaan siirtolaisina vastaan, kannattaa kotouttaa eli integroida osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Suomenkielen ja kulttuurin oppiminen on välttämätöntä.

Jos työikäiset miehet muuttavat joukoittain pysyvästi länsimaihin, eivät elinolot heidän lähtömaissaan voi koskaan parantuakaan. Ongelmat vain kasvavat.

Osoittamalla näkyvästi tukea muslimimiehille, jotka oleskelevat maassa luvattomasti eivätkä täytä pakolaiskriteerejä, houkutellaan maahan vain lisää tällaista väkeä. Tukemalla kielteistä turvapaikkapäätöstään vastustavia, joita on leiriytynyt esimerkiksi Helsingin Rautatientorille, kannustetaan heitä laittomuuteen. Näyttää siltä, että esimerkin voimalla heitä ja heidän tukijoitaan jopa kiihotetaan tottelemattomuuteen maamme lakeja ja viranomaisia vastaan. Mitä laajemmin tälle osoitetaan hyväksyntää, sitä hallitsemattomammaksi tilanne kehittyy. Vastaavia telttaleirejä on jo pysytetty muidenkin kaupunkien keskusta-alueille. Vaikuttaa organisoidulta. Laittoman toiminnan tukeminen ja laajeneminen on uhka oikeusvaltiolle.

Asioista ei valtamediassa ole uutisoitu totuudellisesti: väkivaltaisuuksista on vaiettu. Ilman totuudellista tiedonvälitystä demokraattinen järjestelmä ei kuitenkaan toimi, koska ihmiset tekevät äänestyspäätöksensä käytettävissään olevan tiedon pohjalta. Uutisointi, jossa ideologispoliittisin perustein valitaan faktat, jotka kerrotaan ja vaietaan toisista, vääristää käsitystä todellisuudesta ja vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseen. Kun tähän syyllistyy julkisrahotteinen valtionmedia, jolla on jopa lakisääteinen velvoite uutisoida asioista tasapuolisesti ja ottaa huomioon eri näkemykset, demokratian toimivuus on uhattuna. Tästä on kokemuksia suomettuneisuuden ajalta.  

Syyrian hallituksen lentotukikohtaan tehdystä Yhdysvaltain ohjusiskusta huolimatta, ISIS on kuitenkin tällä hetkellä vaarallisempi kuin kenties milloinkaan aiemmin. Irakin shiia-hallitus puhdistaa Yhdysvaltain tuella maataan ISIS-taistelijoista. ISIS on menettänyt nopeassa tahdissa jopa puolet alueistaan. Tämä jatkuu ja sen oltavat käyvät entistä vaikeammiksi, sillä Yhdysvallat on presidentti Donald Trumpin johdolla sitoutunut tuhoamaan ISIS-järjestön.

Samaan aikaan on Yhdysvallat toteuttanut myös ennätysmäärin etäohjattuja lennokki-iskuja välittömän sotatoimialueen ulkopuolisiin muslimimaihin. Niiden määrä oli jo presidentti Barack Obaman kaudella moninkertainen edeltäjäänsä verrattuna. Trumpin kolmen kuukauden virassaoloaikana on jo tehty jopa enemmän lennokki-iskuja kuin koko vuodessa Obaman aikana. Vaikka kriisialueen muslimimaista peräisin oleville Trumpin esittämän määräaikaisen maahantulokiellon täytäntöönpano takertelee, käytännössä se on toiminut osittain: maahanmuutto Yhdysvaltoihin on vähentynyt jo puolella!

Eurooppaan kohdistuu tämän takia kasvava muuttopaine alueilta, jotka ovat sotilaallisten toimien kohteena. Pakenevat ISIS-taistelijat eivät välttämättä muodosta edes suurinta turvallisuusuhkaa. Jos jo länsimaissa asuvien muslimien on todettu olevan otollisia ISIS-propagandalle, sitä epäilemättä ovat myös läheisensä, kotinsa ja työnsä ilmaiskuissa menettäneet. Taustat voivat tulijoilla siis olla niin sanotusti kunnossa.

Tämän perusteella ei voi olla yllätys, jos ISIS-terrorismin riski on lisääntynyt ja lisääntyy koko ajan Euroopassa. Se lisääntyy erityisesti maissa, joissa olosuhteet näyttävät houkuttelevilta, kuten Suomessa. Helsinkiin suunnitella oleva suurmoskeija, jota vääristyneen suvaitsevaisuuskäsityksen sokaisemat ja sitä hyväksikäyttävät avoimesti kannattavat, toimii juuri tällaisena vetotekijänä. Vaikea myös olla näkemättä Lontoon, Pietarin ja Tukholman terrori-iskuja lyhyen ajan sisällä, ilman että sillä olisi yhteyttä viimeaikaiseen kehitykseen.

Kukaan ei tule maahan ilmoittaen aikovansa suunnitella tai toteuttaa terrori-iskun. Jokainen esiintyy vainottuna pakolaisena ja ottaa mielellään vastaan erityisesti suomalaisten poliitikkojen ja median heille osoittaman tuen. Nämä poliitikot ja toimittajat eivät kuitenkaan voi kantaa vastuuta lyhytnäköisyydestään. Sen seurauksista kärsivät ensisijaisesti ne syyttömät siviiliuhrit ja heidän läheisensä, joihin terrorismi kohdistuu.

Petteri Hiienkoski

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Vastauksena otsikon kysymykseen.

Ei ole, koska Suomen poliisilla on valmius pysäyttää kuorma-autot tai rekat

http://yle.fi/uutiset/3-9554672

Tämä on erittäin huono vitsi!

Kolehmainen sanoo näin, koska hänen on pakko sanoa jotain.

Ikävä kyllä Kolehmainen puhuu vastoin parempaa tietoaan tai vaihtoehtoisesti valehtelee. Kumpikaan ei ole hyväksyttävää valtion korkealle virkamiehelle.

Suomen poliisilla ei ole sen parempia keinoja pysäyttää kuorma-autoja tai niiden kuljettajia kuin minkään muun maan poliiseilla. Päälle ajavan kuorma-auton lähestyessä poliisikaan ei voi Suomessakaan huutaa kuin:" ne jyrää meitin."

Jokaista kävelykadulla ajavaa jakeluauton kuljettajaa ei passaa ampua ainakaan suoralta kädeltä ja jos ei heti ammuta, niin sitten onkin jo myöhäistä. Tässähän onkin koko jutun dilemma.

Suomen poliisi on lisännyt valmiuttaan ja tämä tapahtuu teettämällä huikea määrä ylitöitä olemassa olevalla miehistöllä. Tämä taas tarkoittaa sitä, että resursseja on pois käytöstä jonain toisena ajankohtana ja Murphyn lain mukaan jotain tapahtuu juuri silloin.

Henkilöstöä on yksinkertaisesti aivan liian vähän ja tämä pitäisi saattaa poliitikkojen tietoon sen sijaan että vakuutellaan kaiken olevan hyvin. Yhden partion lisääminen vuorovahvuuksiin ei ole kuin silmänlumetta. Turvallisuutta se ei juurikaan lisää mutta kustannuksia kylläkin. Raha otetaan pois joltain toiselta poliisin sektorilta.

Ruotsissa on yli 20 000 poliisia, Suomessa 7600.

Kummassa maassa pitäisi teoreettisesti olla turvallisempaa?

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Ruotsissa on myös useita näitä ongelma lähiöitä: Rinkeby ja Rosengård. Suomessa ei vielä onneksi näin pahoja paikkoja, mutta mikäli avoimien ovien politiikka jatkuu, niin pian on täälläkin Rinkebyn kaltaiset ongelmat.

Petteri Hiienkoski

#2. Niinpä. Valitettavasti Itä-Helsingistä löytyy jo 'hyviä' ehdokkaita "Suomen rinkebyiksi".

Petteri Hiienkoski

#1. Kiitos kommentista.

Ajattelin samoja asioita kun kuuntelin tiedotustilaisuutta. Uskottavuus nollassa.

Kysymys on mielestäni siitä, ettei asioista uskalleta tai saa puhua niiden oikeilla nimillä. Miksi? - Poliittisen kannatuksen menettämisen pelosta. Pelosta että ihmiset huolestuvat liikaa. Pelosta että syntyy väkivaltaisuuksia.

Mielestäni julkisuudessa pitäisi puhua siitä millä turvallisuusriskiä voitaisiin vähentää. Siihen kuuluu olanneisesti se mitä muualla maailmassa tapahtuu.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Äänestä demareita, niin saat sitä, mitä Ruotsikin on saanut äänestämällä demareita," päivitti Jussi Halla-aho eilen facebookiin linkittäen Eero Heinäluoman twiittiin. Kerrankin nuivilta jotain positiivista!

Ruotsi tunnetaan suvaitsevaisuuden lisäksi joukkuehengestään. Urheilu on maahanmuuttajille hyvä tapa päästä kiinni ruotsalaiseen yhteiskuntaan ja sosialidemokraattiseen tapaan keskustella, niin se oli joskus minunkin kohdallani.

https://www.facebook.com/jussi.hallaaho?fref=ts

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Halla-aho on oikeassa.

Olof Palme rakennutti DDR-tyyppisiä lähiöitä betonikerrostaloineen lähes joka Ruotsin kaupunkiin 1970-luvulla. Nykyisin nämä Olof Palmen miljonprogrammen-lähiöt ovatkin sitten gettoutuneet pahasti. Kukaan ruotsalainen tai suomalainen tuskin haluaa moisissa bunkereissa asua. Ruotsalaiset tykkää asua omakotitaloissa tai riviraloissa.

Ruotsin demarien ns. solidaarisuuspolitiikalla on sitten nämä DDR-lähiöt täytetty uusruotsalaisilla, joiden piti olla demarien sossutukia nauttivaa vaalikarjaa, mutta joukossa tuli sitten myös vähemmään rauhaa rakastavaa ainesta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Olof Palme rakennutti DDR-tyyppisiä lähiöitä betonikerrostaloineen lähes joka Ruotsin kaupunkiin 1970-luvulla."

Silloin ruotsalaiset olivat köyhiä, melkein yhtä köyhiä kuin suomalaiset.
Silloin minäkin varmaan olin köyhempi kuin tuntui jotenkin mahdottomalta että saisin sellaisen DDR- talon kaksion hinnan lopulta joskus maksettua, tai siis sen velan joka sen ostamiseen tarvittiin.

Niitä ghettotaloja pilkataan nyt, mutta silloin ne olivat enemmän kuin tarpeellisia, ihan meille kantasuomalaisille ja sitäpaitsi ne tuntuoivat jopa ylellisiltä rintamamiestalossa kasvatetulle, siis minulle.

Ei siis nyt kannata vikua Palmelle ja muille politikoille että rakensivat ghettotaloja meille köyhille, muuhun ei olisi ollut varaa, kun opintolainatkin piti maksaa. Nyt ne taitaa olla ihan sopivia asuntoja uus-suomalaisille ja uus- ruotsalaisille, kun kantaväestö on jo muuttanut äveriäämpään ympäristöön.

Ihminen on sellainen että se helposti unohtaa menneen ajan varjopuolet ja koettelemukset. Siitä unohduksesta tulee monia vääriä päätelmiä ja vääriä olettamuksia ja vääriä syytöksiä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #16

Noihin aikoihin eivät ns. kantaruotsalaiset olleet köyhiä vain vielä hyvinvoivia. Todellinen köyhyys katosi Ruotsista 1950-luvulla. Se tuli takaisin myöhemmin. 1970-luvulla suomalaiset yms. siirtotyöläiset asustelivat parakeissa palvellen halvalla ruotsalaista vientiteollisuutta.

Palme oli rikkaan suvun vallanhimoinen jäsen, joka lähes tuhosi oman kansansa omien valtapyyteidensä takia. Olof Palme oli ja on Ruotsin 1900-luvun pahin vitsaus!

Palmen setä nimeltään myös Olof Palme oli toista maata. Hän kaatui Kalevankankaan taistelussa Tampereella vuonna 1918 valkoisten puolella.

Petteri Hiienkoski

#3. Urheilu on aina hyvä juttu, olipa maahanmuuttaja tai ns. kantasuomalainen. Se ei kuitenkaan ratkaise perusongelmaa. Lontoon terroristi oli teininä pidetty futari.

Avoin keskustelu on tuikitärkeää. Mutta jos siihen liitetään määre "sosialidemokraattinen" miellän sen ideologispoliittisesti värittyneeksi ja yksipuoliseksi.

Mielestäni valtamedia ylläpitää juurikin sellaista keskustelua. Valitaan ne faktat, jotka ovat poliittisesti sopivia ja vaietaan niistä, jotka eivät siihen sovi, tai ellei vaieta, selitetään ne pois leimaamalla niiden esittäjä, tässä tapauksessa esim. rasistiksi. Demokratia ei oikeasti voi toimia näin.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

”Hesarissa julkaistiin 8.3.2015 kirjoitus ”Koraani bussimatkan aikana.” Siinä Koraanin kahteenkin kertaan suomentanut professori Jaakko Hämeen-Anttila toteaa, että ”Valtaosa muslimeista ajattelee, että Koraanissa on kahdenlaisia sääntöjä, universaaleja sääntöjä ja kontekstisidonnaisia sääntöjä.”
Artikkelissa todetaan, että ”Valtaosa maailman noin 1,6 miljardista muslimista katsoo, ettei Koraanin kontekstisidonnaisia sääntöjä, kuten vääräuskoisten tappamista, kuuluu enää noudattaa.”

”Fundamentalistit taas tulkitsevat ne edelleen kirjaimellisesti.”

Artikkelista ilmenee, että 2. Lehmän suura, 190-191 ja Sotasaaliiden suura, 12 käsittelevät vääräuskoisten tappamista. Professori Hämeen-Anttila toteaa, että nämä säännöt liittyvät 620-luvun tilanteeseen. Tämä on kuitenkin ”vettä hanhen selkään” fundamentalisteille. Fundamentalistinen ISIS on siitä raaka esimerkki.”
Kirjoitin yllä olevan kommentin muutama päivä sitten toisaalla.

Nyt tämä raakuus rantautui Tukholmaan. On vain ajan kysymys, milloin se on Helsingissä. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista voi löytyä potentiaalisia henkilöitä näiden hirmutekojen suorittamiseen. Tämän vuoksi heidät olisi syytä saada valvonnan alaiseksi. Ainoa tapa on kerätä heidät kaduilta valvottuihin tiloihin odottamaan karkotusta. Leireily julkisilla paikoilla vaarantaa suomalaisten turvallisuutta, johon meillä on oltava ehdoton oikeus. Euroopan ihmisoikeussopimus ei aseta tälle leireilyn lopettamiselle mitään esteitä.

Tyttäreni oli erittäin vähällä joutua terroristin uhriksi Tukholmassa. Heräsin eläkeläisen päiväunilta puhelinsoittoon, jossa tyttäreni soitti itkien, poissa tolaltaan ja hoki ”Isä, kävin 30 sekunnin päässä kuolemasta.” Hän oli konserttimatkalla Tukholmassa. Tyttäreni kertoi jälkeenpäin, että eräs toinen saman orkesterin jäsen onnistui vetämään kollegansa turvaan syöksyvän auto edestä aivan viime hetkellä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Ainoa tapa on kerätä heidät kaduilta valvottuihin tiloihin odottamaan karkotusta."

Puhut miesten, naisten ja lasten massapidätyksistä, joita sivistysvaltio ei tee.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Turha viisastelu on syytä jättää vähemmälle näin vakavissa asioissa.

Euroopan ihmisoikeussopimus:

5 artikla
Oikeus vapauteen ja turvallisuuteen
1. Jokaisella on oikeus vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen. Keneltäkään ei saa riistää hänen vapauttaan, paitsi seuraavissa tapauksissa ja lain määräämässä järjestyksessä:
f) henkilö pidätetään tai häneltä riistetään vapaus lain nojalla, jotta estettäisiin hänen laiton maahantulonsa, tai jos on ryhdytty toimiin hänen karkottamisekseen tai luovuttamisekseen.

http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1999...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #10

Syyttömiä ihmisiä häkkiin, koska Lehmän suura ja Sotasaaliiden suura? Ei kiitos.

Petteri Hiienkoski

#5. Kiitos kommentista.

Hesari on Ylen lisäksi vaikutusvaltaisimpia mielipiteenmuokkaajia Suomessa.

Hämeen-Anttila näyttää toimivan islamin pääpropagandistina ja muslimi-invaasion airueena Suomessa. Hänellä on paljon tietoa muslimiryhmistä, mutta hän tulkitsee niitä omasta ideologisesta näkökulmastaan. Hänen tulkintansa on subjektiivinen ja läpeensä poliittinen. Asianmukaisesti toimivan median ja krittiisen journalismin tulisi tiedostaa tämä ja suhtautua siihen sen mukaisesti. Kun se ei niin tee, demokratian toimivuus kärsii.

Islamin mukaan Koraani on Allahin ilmoitus ja Mohammed on Allahin profeetta. Sunnan mukaan Mohammed oli täydellinen muslimi, synnitön ja esimerkillinen. Shiiat pitävät myös imaamejaan synnittöminä.

Tämä on normatiivista eikä yksikään muslimi riko islamia vastaan jos noudattaa sitä. ISIS ei ole vain joku marginaali-ilmiö, kuten Hämeen-Anttila ja hänen agendaansa seuraava valtamedia haluaa uskotella, sillä ISIS ei riko islamia vastaan vaan toimii sen mukaisesti. Sen takia sen viesti puhuttelee jokaista muslimia. Myös niitä jotka ovat asuneet syntymästään asti länsimaissa.

Siihen, etteivät kaikki muslimit tietenkään toimi juuri samalla tavalla, on lukuisia syitä. Maailmassa yli 1,7 miljardia muslimia, joista valtaosa 90 % asuu muslimimaissa, joissa ei ole todellista uskonnonvapautta ja joissa vääräuskoisia vainotaan. Sunnit ja shiiat vainoavat toisiaan ja kummatkin vainoavat islamista luopuneita ja kristittyjä. Teloituksia tehdään sekä valtion toisesta että yhteisön toimesta. Uutisointi näistä on länsimaisessa valtamediassa satunnaista.

Länsimaissa, joissa kristillisen maailmankatsomuksen hedelmänä vallitsee demokratia ja uskonnonvapaus, asuu yhteensä "vain" 50-100 miljoonaa muslimia. He eivät vähemmistöasemassaan kuitenkaan voi harjoittaa islamia samaan tapaan kuin muslimimaissa. Ainakaan virallisesti. Islamin normit ei kuitenkaan häviä sillä vaikka olosuhteet rajoittavat niiden tulkintaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Helsingin kaupungin on mitä pikimmin ilmoitettava myönteinen kantansa suurmoskeijan rakentamisen suhteen, jotta sunnimuslimiyhteisömme saa positiivisen signaalin suomalaiselta yhteiskunnalta.

Näin luomme uutta turvallista ja monikulttuurista Suomea, jossa kaikki puhaltavat yhteiseen hiileen ja kävelykadulla rauhassa liikkuvien kansalaisten ei tarvitse pelätä rekan yliajamiksi tulemista.

Voisiko Suomi ja Helsinki olla maapallon ensimmäinen paikka, jossa ISIS ja maan hallitus lyövät reilusti pysyvän sovinnon ja yhteistyön kättä keskenään ?

Käyttäjän SinikkaHammari kuva
Sinikka Hammari

ISIS ei lyö sovinnon kättä kenenkään kanssa. Jos katsoo kuvia mm. netissä, tietää kyllä, mitä ISIS lyö.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tuollainen nihilistinen asenne johtaa aivan varmasti terrorismin tunkeutumiseen Helsinkiin ja Suomeen.

Katsotaan ja odotetaan miten käy.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #33

Vai nihilistinen asenne isistä kohtaan. Suomi on ja on ollut kärki maa maailmassa monessa asiassa ja nyt se on ehdoton ykkönen kyttäyksessä, säännöissä ja pykälissä.
Myös isisin riveihin lähteneissä taistelijoissa suomi on suhteutettuna ykkönen. Ja ykkönen kiintiö pakolaisissa ja nyt pitäisi siis olla ykkönen myös isisin tunnustamisessa!? Tuo täytyy olla vitsi!
Kun antaa mielikuvitukselle siivet, niin isiksen tunnistaminen voisi ollakkin hyvä jos vain sillä saa monoa eu:sta.
Mutta ei siis mikään ihme, että punavihreät voittivat tälläisen maan kunta vaaleissa. Sitä saa mitä tilaa..
Kahden vuoden päästä uudet vaalit ja silloin toivottavasti on se 70% enemmistö saman asian takana ja haittamaahanmuutto saadaan loppumaan, ellei se jopa ole jo loppunut silloin. Mikä olisi enemmän kuin suotavaa. .

Petterillä kuitenkin hyvä kirjoitus, mutta ryhmiin lisäisin vielä yhden, maahanmuuttajat. Eli ne ketkä tulevat valmiiseen työpaikkaan, ehkä jopa yrittäjäksi taikka opiskelijaksi.

Olli Nurmi

Ovatko perussuomalaiset myöskin "suvakki-ideologialla ratsastavia liberaalipopulisteja" kun ovat omilla toimillaan lisänneet paperittomien määrää. Perussuomalaiset on hallituksessa ajanut kiintiöpakolaisten määrän laskemista ( jolloin saisi ns. Kuoria kermat päältä ja valita ketä ottaa pakolaisiksi) ja lisäksi perussuomalaiset on ollut mukana turvapaikkakriteerien koventamisessa ja epäonnistunut yhdessä hallituksen kanssa saamaan aikaan palautussopimuksen irakin kanssa, jolloin meille jää aina vain suurempi määrä matalasti koulutettuja paperittomia, joita ei voi palauttaa mihinkään.

Petteri Hiienkoski

#8. Laittomien maassaoleskelijoiden palauttaminen ei edellytä palautussopimusta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Näin luomme uutta turvallista ja monikulttuurista Suomea, jossa kaikki puhaltavat yhteiseen hiileen ja kävelykadulla rauhassa liikkuvien kansalaisten ei tarvitse pelätä rekan yliajamiksi tulemista."

Eikös silti voitaisi harkita muutaman betonipossun laittamista strategisiin paikkoihin. Tiedetään ettei muslimit pidä possuista, mutta voitaisiinhan ne muotoilla vaikkapa lampaiksi, tai pässeiksikin.

Sitäpaitsi kannattaisi ohjeistaa täydennystä tuovien olutrekkojen kuskeille, että pistäisivät auton avaimet taskuun ja kopin ovet lukkoon, kun menevät lastia purkamaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Tiedetään ettei muslimit pidä possuista, mutta voitaisiinhan ne muotoilla vaikkapa lampaiksi, tai pässeiksikin.

WTF? Juuri sen takiahan ne pitää tehdä porsaan muotoisiksi ja näköisiksi. Kuten Etelä-Haagassa, kärsineen, korvineen ja saparoineen.

http://www.dlc.fi/~etkirja/Betoniporsas.jpg

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Kirjoittajalle terveisiä:
Sekä Pietarin että Tukholman terrori-iskun takana on ilmeisesti, kirjoittajan määrittelemistä ryhmistä, siirtolainen. Pietarissa entisellä Kirgisian kansalaisella oli, tietojeni mukaan, Venäjän kansalaisuus. Tukholmassa kyseessä on, ilmeisesti, Ruotsissa asuva ja töitä tekevä Uzbekistanin kansalainen.
Jos tästä lähdetään yleistämään, kyseessä olisi työperäiseen maahanmuuttoon liityvä ongelma tapauksissa missä radikalisoitunut henkilö on kotoisin entisen Neuvostoliiton eteläisiltä kriisialueilta.
Turvapaikanhakijoihin tällä ei ole yhteyttä.

"Onko sitten seuraavana Helsinki?"
Kyllä se on mahdollista, mutta ei erityisemmin koska turvapaikanhakijat.
Aivan yhtä hyvin seuraavana voi olla Tallinna tai Riika, ottaen huomioon näiden kaupunkien etninen kirjo.

Petteri Hiienkoski

#12. Kiitos kommentista. Pitää paikkansa, etteivät Lontoon, Pietarin ja Tukholman terrori-iskujen tekijät olleet turvapaikanhakijoita. He olivat muslimeja, joiden tekemillä terrori-iskuilla ilmeisesti oli yhteys Isisiin tai liittolaisiin. Se, että muslimiyhteisöt länsimaissa kasvavat ja niiden asema vahvistuu tuskin kuitenkaan vähentää turvallisuusongelmia, joista länsimaiset yhteiskunnat ja niiden asukkaat islamin seurauksena kärsivät.

Mielestäni länsimaisten demokraattisten yhteiskuntien ensisijainen velvollisuus on puolustaa kansalaisiaan ja heidän turvallisuuttaan. Tämä tarkoittaa maahanmuuttopolitiikkaa, oleskeluluvan ja kansalaisuuden myöntämisen perusteita.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

"Ne turvapaikanhakijat, jotka eivät täytä pakolaiskriteerejä ja ovat laittomasti maassa, pitäisi palauttaa mahdollisimman pian takaisin kotimaahansa."

Tosin nuo pakolaiskriteerit muodostetaan kulloinkin vallassaolevien puolueiden äänisaaliin takaamiseksi. Nyt kun Persut ovat vallassa, "kriteerit" ovat tiukemmat kuin vaikkapa seuraavassa hallituksessa.

Suhdanteiden heittelemät kriteerit ovat puhtaasti poliittisia ja/tai taloudellisia. Ihmisyyden kanssa niillä ei ole mitään tekemistä, vaikka niin uskotellaan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Et kai sinä vain pilkkaa demokratiaa?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Demokratiaa on niin monenlaista sorttia.

Mutta ne pakolaiskriteerit eivät ole mitään vakioisia, vaan pohjautuvat mielialoihin ja ääntenkalastukseen.

Ihmisten elämästähän niissä vain on kyse, sanotaan.

Petteri Hiienkoski

#13. Millä tavalla demokraattinen yhteiskunta voi puolustautua sen perusteita uhkaavia vaaroilta ja suojella jäsentensä turvallisuutta?

Kyllä. Kysymys on politiikasta. Demokratia edellyttää toimiakseen totuudellista tietoa. Kansalaiset tekevät sen perusteella äänestyspäätöksen. Poliitikot päättävät. Tarvitaan avointa ja kriittistä keskustelua millaisessa yhteiskunnassa haleamme elää.

Itse puolustan demokraattista järjestelmää ja perustana oleva arvoja. Olen sen takia hyvin huolissani - jopa järkytyynyt - siitä, ettei valtamedia uutisoi asioista totuudellisesti. Tällöin se harjoittaa poliittisideologista mielipiteenmuokkausta ja tavallaan varastaa itselleen tehtävän mikä demokratiassa kuuluu äänestäjille, joille tulisi pyrkiä tarjomaan tasapuolisesti päätöksentekoon tarvittavaa tieto.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Hyvä kirjoitus. Suosittelin!

Petteri Hiienkoski

#24. Kiitos linkistä. "Ainakin osa piirin jäsenistä on Syyrian sodasta palanneita suomalaisperäisiä Isis-taistelijoita...Supon tietojen mukaan sodasta on palannut Suomeen toistaiseksi parikymmentä vierastaistelijaa."

Uutinen on vuoden takaa! Tilanne on yhteiskuntamme ja turvallisuutemme kannalta nyt paljon huonompi johtuen syistä, joihin kirjoituksessani viittasin.

Tammikuussa on alkanut leiritoiminta Helsingin ja eräiden muiden kaupunkien keskustassa. Avointa vastustamista. Organisoidusti. Suomalaisten militanttien tuella.

Suurmoskeija on noussut Helsingissä kuntavaalien ja pormestarivalinnan kärkiteemaksi. Erityisesti vihreiden ja vasemmiston poliitikot sekä eräät kansakirkkojen työntekijät ovat kiihottaneet ihmisiä tukemaan laittomien maassaolijoiden palauttamista sekä yllyttäneet vastustamaan laillista järjestystä ja virkavaltaa myös väkivaltisesti.

Poliisin julkaisemien tietojen mukaan noin 20 ulkomaalaistaustaista tunkeutui viime viikolla väkivaltaisesti sisäministeriön tiloihin Erottajalla. Poliisi tyytyi kuitenkin vain hätistämään heidät pois, muttei tehnyt pidätyksiä. Tämä on erittäin hälyyttävää.

Jos joku suomalaisryhmä olisi syyllistynyt moiseen, heidät olisi epäilemättä pidätetty. Valtamedia ja poliitikot olisivat tuominneet sen äänekkäästi ja lööpit olisivat olleet isoja. Yhdenvertaisuus lain edessä ei myöskään näytä toteutuvan.

Elämme uusia "vaaran vuosia". Laillinen yhteiskuntajärjestys, sen perusteet ja turvallisuus ovat uhattuina. Kuten 1940-luvulla, vakavin haaste muodostuu yhteiskunnan sisältä: poliittiset ryhmät, jotka ideologisista tai valtapoliittisista syistä suvaitsevat tai jopa kannustavat laittomuuteen. Valtamedia vieläpä tukee heitä.

Petteri Hiienkoski

#28. Kiitos kommentista. En tiedä onko Alan Salehzadeh itsekään enää sitä mieltä mitä hän 2015 kirjoitti. Tässä vähän tuoreempi kirjoitus:
http://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2017/03...

Sitä, hyväksyykö yli 90 % muslimeista ns. ääri-islamistien toimia vai ei, hän tuskin voi tietää. Se ei mielestäni ole edes olennaista. He ovat joka tapauksessa "islamin uhreja", kuten Salehzadeh toteaa.

Termi "maltillinen islam" on harhaanjohtava ja poliittisen tarkoituksenmukaisuuden perusteella muodostunut käsite. Jokaisen, joka ei syystä tai toisesta (vielä) ole osallistunut tavalla tai toisella tukemaan islamilaista väkivaltaa, voidaan sanoa edustavan "matillista islamia".

Väkivalta kuuluu normatiivisesti islamiin. Sen takia pidän itsepetollisena ja harhaanjohtavana toiveajatteluna kuvitella että islamin muuttuisi sellaiseksi että kieltäisi tämän. Olosuhteiden pakosta väkivaltaa ei välttämättä avoimesti tueta ja kannate ja osa voi länsimaisessa yhteiskunnassa maallistua niin etäälle islamista, etteivät islamin normatiiviset piirteet enää länsimaisessa yhteiskunnassa elettäessä välittämäti vaikuta.

Se, että lukuisat jihadistit, ovat eläneet ns. normaalia elämää länsimaisessa yhteiskunnassa syntymästään saakka, osoittaa, että "maltillinen islam" toimii otollisena kasvualustana länsimaissakin.

Toimituksen poiminnat