Petteri Hiienkoski Elävänä vastavirtaan

"Jeesuksen joukkoraiskaus" – näytelmä jota ei koskaan ollut

 • Krotiassa esitetty Jeesus-näytelmä olisi Suomessa saanut kirkon kulttuuripalkinnon. (Kuva: Croatian National Theatre.)
  Krotiassa esitetty Jeesus-näytelmä olisi Suomessa saanut kirkon kulttuuripalkinnon. (Kuva: Croatian National Theatre.)
 • Arkkipiispa Kari Mäkinen sai 30 000 euron kulttuuripalkinnon Suomen Virallisen Linjan pönkittämisestä. (Kuva: Wikipedia.)
  Arkkipiispa Kari Mäkinen sai 30 000 euron kulttuuripalkinnon Suomen Virallisen Linjan pönkittämisestä. (Kuva: Wikipedia.)
 • Helsingin piispan väitetään olevan nainen vaikka sukupuolella ei olekaan mitään väliä. (Kuva: Wikipedia.)
  Helsingin piispan väitetään olevan nainen vaikka sukupuolella ei olekaan mitään väliä. (Kuva: Wikipedia.)
 • Juha Sipilä on Suomen pääministeri ja Virallisen Linjan takuumies joka nauttii EU-komission luottamusta. (Kuva: Valtioneuvosto.)
  Juha Sipilä on Suomen pääministeri ja Virallisen Linjan takuumies joka nauttii EU-komission luottamusta. (Kuva: Valtioneuvosto.)
 • Vasemmistoliiton ja vihreiden puoluejohtajat ovat kuin kaksi punavihreää marjaa. (Kuva: Talouselämä.)
  Vasemmistoliiton ja vihreiden puoluejohtajat ovat kuin kaksi punavihreää marjaa. (Kuva: Talouselämä.)
 • Arvi Lind ei ole enää Ylen uutisankkuri. Hän jäi eläkkeelle jo 13 vuotta sitten ja kuuluu elävään arkistoon. (Kuva: YLE Areena.)
  Arvi Lind ei ole enää Ylen uutisankkuri. Hän jäi eläkkeelle jo 13 vuotta sitten ja kuuluu elävään arkistoon. (Kuva: YLE Areena.)
 • Osama bin Laden (1957-2011) sellaisena kuin hänen 5 vaimoaan yhdessä haluaisivat hänet muistaa. (Kuva: Wikipedia.)
  Osama bin Laden (1957-2011) sellaisena kuin hänen 5 vaimoaan yhdessä haluaisivat hänet muistaa. (Kuva: Wikipedia.)
 • EU ei ole terroristijärjestö. Se on kriiseistä elävä rauhanprojekti joka kärsii kroonisesta demokratiavajeesta (Kuva Wikipedia.)
  EU ei ole terroristijärjestö. Se on kriiseistä elävä rauhanprojekti joka kärsii kroonisesta demokratiavajeesta (Kuva Wikipedia.)
 • ISIS on terroristijärjestö. Sillä ei ole mitään tekemistä rauhanomaisen uskonnon kanssa. (Kuva: Wikipedia.)
  ISIS on terroristijärjestö. Sillä ei ole mitään tekemistä rauhanomaisen uskonnon kanssa. (Kuva: Wikipedia.)

Kroatialaisessa näytelmässä Jeesuksen raiskaamaksi joutunut musliminainen vetää kansallislipun sukuelimistään. Paikallinen roomalaiskatolinen kirkko on toiminut odotetulla tavalla eli paheksunut. Eikä maan hallituskaan kai oikein tykännyt.

Suomessa valtiokirkko – jota ei saa sanoa valtiokirkoksi vaan jota pitää kutsua kansankirkoksi – olisi todennäköisesti ollut mukana sponsoroimassa vastaavanlaista teatteria. No, olisi ainakin luovuttanut kirkkosaleja esityksen käyttöön.

Tekijöille olisi myönnetty kirkon kulttuuripalkinto. YLE olisi televisioinut esityksen ja näyttänyt sen samanaikaisesti kaikilla neljällä TV-kanavallaan. Ruotsiksi tekstitettynä. Heti illan pääuutislähetyksen jälkeen.

Mutta jos kroatialainen esitys kuitenkin oikeasti sovitettaisiin Suomen oloihin, 12-vuoden ikään ehtinyt Jeesus joutuisi siinä tietysti Bin Laden suvun miesten raiskaamaksi arkkipiispiispan pidellessä häntä tukijoineen otteessaan ja Helsingin piispan kuolatessa vieressä sateenkaaristoola harteillaan, minkä jälkeen nämä työntäisivät siniristilipun hanuriinsa mairea hymy kasvoillaan ja Vuoden Pervoksi (queer) valitun Ylen uutisankkurin hymistellessä rauhaa ja suvaitsevaisuutta ylistäviä otteita Isosta Vihreästä Kirjasta sekä hallitus- ja oppositiopuolueiden johtajien heilutellessa aktin tahdissa pientä mustaa ISIS-lippua yhdessä kädessä ja pientä sinistä EU-tähtilippua toisessa kädessään.

Tämä olisi tietenkin täysin fiktiivinen performanssi, jolla ei olisi tuon taivaallista tekemistä todellisuuden kanssa. Niin kuin ei sillä todellisuudessakaan olisi ollut.

Siinä fiktiivisessä todellisuudessa esityksen esittäminen epäilemättä kiellettäisiin kaikkialla Suomessa yrityksenä horjuttaa maamme Virallista avointen ovien Linjaa, joka nauttii EU-komission varauksetonta luottamusta. Sillä eihän suomalaisen yhteiskunnan hajottamista saa mikään mahti maailmassa toki pysäyttää. Divide et impera! Hajoita ja hallitse!

Esityksen tekijät saisivat syytteet ainakin "vihapuheesta", "uskonrauhan rikkomisesta" ja tietenkin "kiihottamisesta kansanryhmää vastaan". Ja sen kansanryhmän nimi olisi suomalaisen yhteiskunnan sakean sakkainen kerma. Ilman kahvia, kiitos.

Sanomattakin on selvää että valtiokirkko – ainakin se isompi jota ei saa sanoa valtiokirkoksi vaan jota pitää kutsua kansankirkoksi – tuomitsisi esityksen kirkkonsa opin vastaisena. Samoin kuin valtakunnan hallitus, joka pääministerinsä suulla ilmoittaisi, että hallitus on poliisiministerin johdolla kiristänyt äärimmilleen turvatoimia Internetissä tapahtuvan Ylen Virallisen Totuuden kyseenlaistavan tiedonvälityksen estämiseksi.

Minkäänlaista kansanvaltaista puuttumista valtiollisen median uutis- ja ajankohtaistoimintaan ei myöskään suvaittaisi. Sen ja hallintoneuvoston välille on näet vahvistettu suuri palomuuri, joka pitää, vaikka eduskuntatalo palaisi viimeistä graniittijärkälettä myöten ja tilalle rakennettaisiin suurmoskeija.

Vihervasemmiston sekä pienen mutta vaikutusvaltaisen RKP:n harjaantuneet puoluejohtajat todennäköisesti tekisivät asiasta kuitenkin välikysymyksen. Koska hallitus ei ajoissa ryhtynyt toimiin uskontojen sukupuolineutraaliutta loukkaavan homofobisen esityksen estämiseksi.  

Mutta koska mitään tällaista esitystä ei ole olemassakaan eikä edes suunnitteilla, kenenkään ei tarvitse vetää herneitä nenäänsä. Onneksi. Huh huh!

Voimme siis jatkaa elämäämme ihan kuten ennenkin ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut. Koska mitäänhän ei ole tapahtunut. Hallitus voi jatkaa istumistaan ja oppositio seisomistaan.

Ja YLE voi uutisoida asioista kuten tähänkin asti, ja olla uutisoimatta asioista kuten tähänkin asti. Sujuvasti molemmilla kotimaisilla.

Eikä valtiokirkko – jota ei saa sanoa valtiokirkoksi vaan jota pitää kutsua kansankirkoksi – joudu ottamaan kantaa siihen mikä mahtaakaan olla sen oppi.

Hyvää alkanutta viikkoa itse kullekin säädyllä! Suomessa kaikki hyvin ja rauha maassa ja ihmisillä sitäkin parempi tahto!

Petteri Hiienkoski

 

Niin Kuningas vastaa ja sanoo heille: ‘Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.’ … Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen. (Matt. 25:40, 18:6.)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Minä tunnen ainakin neljä Jeesuksen morsianta, jotka ovat pyhittäneet ainoansa Jeesukselle.

Hannu Salaman tuomio maan päällä teoksesta Juhannustanssit sai minut luopumaan valtionkirkon jäsenyydestä.

Silloin ymmärsin, että he käyttävät maallista valtaa kansaa vastaan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Juhannustanssit

Risto Salonen

Salama provosoi ja kirkko provosoitui. Ei se sen kummenpaa ollut. Salama ja Wsoy kuittasivat rahat ja valtio otti pois, mutta iso Urho antoi anteeksi ja sitten Jumalakin se Urhon jälkeen seuraava.
Ps saas nähdä koska moderaattori iskee.

Risto Salonen
Pekka Iiskonmaki

#2
Kun Suomessa on kansankirkko, niin miksi yritysten pitää maksaa kirkollisveroa?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Karkkilassa aikanaan piispa tai vastaava tuli siunaamaan uuden hautausmaan.

Vieressä oli vapaa-ajattelijoiden hautausmaa. Väliin vedettiin lippusiima, ettei siunaus leviä pakanapuolelle.

Näin tämän 15-vuotiaana, ja päätin silloin erota kirkosta. En ole katunut.

Petteri Hiienkoski

Olisiko nykyistä valtaeliittiä ja sen moraalista rappiota kritisoiva teatteri mahdollista Suomessa, joka sentään on avoimen demokratian ja sananvapauden Luvattu Maa, todellinen Promised Land?

Kysymys "moraalisesta rappiosta" on tietenkin äärimmäisen hypoteettinen, koska sellaista ei nykyisen valtaeliitin kohdalla tietenkään voi olla. Senhän todistaa jo sekin tosiasia, ettei kukaan julkisesti sitä siitä kritisoi! Vaikka elämmekin sananvapauden luvatussa maassa. Valistuneet yhteiskuntakriitikot, journalistit ja taiteentekijäthän olisivat moraaliseen rappioon epäilemättä jo puuttuneet. Mutta koska sellaista ei ole, voivat he elää yhdessä sulassa sovussa toistensa kanssa. Kuin käsi kädessä, hand in hand. Lika A Big Happy Family.

Voiko tästä siis olla vetämättä muuta johtopäätöstä kuin sen, että olemme vihdoinkin saavuttaneet sen, minkä Neuvostoliitossa aina ilmoitettiin tapahtuvan vasta seuraavan 5-vuotiskauden jälkeen?

Toimituksen poiminnat