Petteri Hiienkoski Elävänä vastavirtaan

Muhammedin profetia järkyttää Tanskanmaalla: miksi valtamedia vaikenee

  • Masjid Al-Faruq Kööpenhaminassa (kuva moskeijan Facebook-sivulta).
    Masjid Al-Faruq Kööpenhaminassa (kuva moskeijan Facebook-sivulta).

Muhammedin antisemitistisen opetuksen julistaminen kööpenhaminalaisessa moskeijassa on aiheuttanut järkytystä Tanskanmaalla. – Mutta Suomenmaalla ollaan asiasta hiljaa. Mitä nyt tuomitaan vihapuheesta tai kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sellaisia, jotka kertovat epämiellyttävistä tosiasioista. 

Tanskassa todelliseen vihapuheeseen havahduttiin – yks kaks yllättäen – sen jälkeen kun tieto perjantaisaarnan sisällöstä tuli julki verkossa (on-line). Videoidussa saarnassaan imaami Mundhir Abdallah resitoi hadithia, jossa on Muhammedin profetia. Siinä tämän uskotaan vaativan taistelemaan juutalaisia vastaan ja tappamaan heidät.

Hadith on perimätietoa Muhammedin elämästä, teoista ja sanoista. Ne hadithit, jotka Muhammed on lausunut profeettana, ovat useimmille muslimeille normatiivisia.

Imaamin resitoimassa hadithin jakeessa Muhammed opettaa: "Tuomiopäivä ei tule ennen kuin muslimit taistelevat juutalaisia vastaan ja tappavat heidät." Lisäksi imaami julisti: "profeetta Muhammedin sanat täyttyvät".

Hän uhosi myös kalifaatin tulemista. Kalifaatti on teokratiaan perustuva islamilainen valtio, jota säännellään sharia-lain mukaisesti. Moskeijoilla – jollaista myös Helsinkiin jotkut edelleen kaavailevat – on tärkeä rooli islamin vallan levittämisessä. Koraanin mukaan moskeijan alue näet kuuluu muslimien Allah-jumalalle pysyvästi. Siis aina tuomiopäivään asti minne ikinä maailmassa sellainen kerran tullut. Moskeija ei ole pelkkä rukouspaikka, jossa resitoidaan koraania ja hadithia. Se on muslimiyhteisön ja islamin opetuksen keskus, jossa jaetaan oikeutta sharia-lain mukaan. Eli vähän kuin muslimien käräjäsali, perheneuvola, eduskunta ja hallitus yhdessä. Mutta ilman länsimaista demokratiaa.

Islamin mukaan kalifaatin toteuttaminen on osa jihadia, joka yhdistää muslimivaltiot ja "vapauttaa" al-Aqsa-moskeijan. Al-Aqsa sijaitsee Temppelivuorella Jerusalemissa ja on tällä hetkellä Israelin valvonnassa. Islamin mukaan Muhammed olisi jättänyt kallioon jalanjälkensä pysähtyessään moskeijassa ennen kohoamistaan siivekkäällä hevosella taivaaseen. Joka haluaa uskotella, että jihad, joka islamissa liittyy muslimivaltiot yhdistävään kalifaattiin, tarkoittaakin henkistä kilvoittelua, aloittakoon käännyttämisen omalle kannalleen noin 1,6 miljardista muslimista, joista valtaosa asuu muslimismaissa.

Videolla imaami nähdään puhumassa Kööpenhaminan Al-Faruqin moskeijassa. Hänen selkänsä takana on samantyyppinen musta lippu, joita on nähty terroristiryhmien, kuten Al-Qaidan ja Isisin, käyttämänä. Moskeijan levittämästä videoaineistosta voi päätellä, että muslimiyhteisöllä on yhteinen vihollinen valtamedian kanssa: Yhdysvaltain presidentti Donald Trump

Imaamin perjaintaisaarnasta tehtiin ilmoitus poliisille. Paikallisen juutalaisyhteisön lisäksi myös vasemmisto- ja libeeraalipoliitikkoja oli huolestunut asiasta. Tanskalaisia tieto on järkyttänyt.

Olisikohan Suomessa aika havahtua todellisuuteen – ennen kuin on liian myöhäistä? Valtamediassa islamista levitetään harhaanjohtavasti mielikuvaa, joka on enemmän hurskasta toiveajattelua kuin totuudellista uutisointia. Joidenkin asiantuntijoiden mielestä islam-propaganda johtuisi siitä, että islamistit ovat jo soluttautuneet mediaan. – En tiedä. Voi olla niinkin.

Valtamedian kyvyttömyys käsitellä islamia totuudellisesti johtunee kuitenkin ensisijaisesti siitä, että on omaksuttu vääristynyt suvaitsevaisuuskäsitys. Sen mukaan on rasistista tai muuten väärin raportoida tosiasioista, jotka voivat loukata jonkun vähemmistön mielipiteitä. Avointa ja vapaata tiedonvälistystä rajoittaa niin sanottu poliittisen korrektiuden vaatimus.

Vähemmistön kannalta kielteisen – mutta totuudellisen – tiedon esittämisen estää uhka siitä, että tiedon levittäjää voidaan syyttää vihapuheesta tai kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Islamin kohdalla syytearsenaaliin on lisätty myös uskonrauhan rikkominen.

Tällainen suvaitsevaisuuskäsitteen vääristyminen on erittäin vaarallinen harhakäsitys. Levitessään se näet tuhoaa klassisen liberalismin mukaisen sanan- ja mielipiteenvapauden, mikä taas on länsimaisen demokratian toimivuuden perusedellytys. Näin toimiessaan valtamedia lyhytnäköisesti nakertaa paitsi omaa uskottavuuttaan myös oman olemassa olonsa perusteita.

Tämän oivaltamiseen ei tarvita yliopistotutkintoja. Peruskoulupohjalla ja terveen järjen käytöllä pääsee pitkälle. Luotettavaa tietoa löytyy yllin kyllin.

Petteri Hiienkoski

 

Lähteitä ja lisätietoja

WATCH: ‘Fight the Jews and Kill Them’ – Outrage in Copenhagen at Imam’s Call. Bretbart news by Simon Kent 12 May 2017.

Masjid Al-Faruq (kööpenhaminalaisen moskeijan Facebook-sivu)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

27Suosittele

27 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Petteri Hiienkoski,

pohtimanne ongelma on laajempi: taitaa enemmistö suomalaisista ja suomalaisista toimittajista olla pelokkaita hiirulaisia, jotka eivät varmuuden vuoksi uskalla olla mistään asiasta mitään mieltä tai ainakaan sanoa sitä. Tällaisesta massapelokkuudesta sikiävät mm. somen vihakirjoitukset, ääriryhmät ja - ainakin menneisyydessä - kommunismi ja fasismi (läheiset veljekset). Kansan suuren enemmistön hiirulaisuus synnyttää pahaa.

Yksi rohkea mies on tänään poissa. Menen kohta nostamaan surulipun.

Petteri Hiienkoski

Manun arvioi toimittajista taisi olla aika osuva: sopuleita! =)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Selektiivinen kirjoittelu toimittajilta on arkipäivää. Samat 'toimittajat' kuitenkin pilkkaavat sormi pystyssä nk. keltaista lehdistöä valeuutisista ja asioiden vääristelystä.

Uutisia voi digiaikana lukea muualtakin, eli Suomen median valta-asema on nykyään nollan kokoinen ja nollan arvoinen.

Samaan aikaan naapurissa:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/flera-i-rakhmat...

Vaan eihän meillä Suomessa tokikaan ole lainkaan huolen häivää. Meille kun on pesiytynyt vain niitä maltillisia ja rehellisiä kulkijoita. Uskottavahan se on.

https://m.youtube.com/watch?v=Ao_7rxdsYL4

Petteri Hiienkoski

Jep. Valtamediassa kaivattaisiin ryhtiliikettä uskottavuuden palauttamiseksi. Ne, jotka eivät tee, todennäköisesti kutistuvat kutistumistaan. Mediakilpailu tekee lopusta selvää. Isotkin mediatalot kaatuvat kun asiakkaat häviävät.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Mitä nyt tuomitaan vihapuheesta tai kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sellaisia, jotka kertovat epämiellyttävistä tosiasioista".
Niinpä. Joku kotkalainen valtuutettu (?) tuon tietää.

Kritisoi muutama vuosi sitten, kun Saudi-Arabiassa (?) raiskauksen uhriksi joutunut nainen kivitettiin.
Tuosta kritiikistä Kotkan syyttäjä ja oikeus olivat kovin pahoillaan ja kritiikin esittäjä tuomittiin. Itse tekoa eivät tainneet edes paheksua.

Entä jos Kotkassa joutuu vaikkapa rattijuopon yliajamaksi ? Joutuu maksamaan auton saamat kolhut ?

Petteri Hiienkoski

Vihapuhe tai kiihottaminen kansanryhmää vastaan on sitä, että kehotetaan tai kannustetaan ihmisiä väkivaltaan jotain ihmisryhmää vastaan. Konteksti on erittäin tärkeä. Kun esimerkiksi imaami moskeijassa saarnaa, että juutalaiset, kristityt, islamista kääntyneet, eronneet vaimot tai homot, tulee tappaa, on se vihapuhetta ja kiihottamista kansanryhmää vastaan.

Mutta se, että joku esittää mielipiteitä ja käyttää kieltä, mikä toisen mielestä on sopimatonta tai rumaa ja vetää siitä herneen nenäänsä, eihän ole sama asia kuin vihapuhe tai kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Syytteistä vihapuheesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta näyttääkin tulleen poliittisen mielipidevainon välineitä.

Se on huono asia. Hyvin huono asia. Kansanvaltaisen järjestelmän toimivuudelle. Totalitarismia. Tähän pitäisi havahtua jokaisen joka pitää demokratiaa puolustamisen arvoisena.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Kommenttiin 2:

Ei tuollaista voi Suomessa tapahtua. Eihän täällä ole "kunniamurhiakaan". Vain Ruotsissa on.

Toisin kuin Ruotsissa kaikki tänne tulleet haluavat hienosti sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin.
Vain Ruotsissa (ja ehkä Tanskassa) lapsi, joka haluaa sopeutua tapetaan oman perheensä toimesta. Täysin mahdotonta Suomessa.

Täällähän kaikki tulijat Nergin mukaan tunnetaan.

Petteri Hiienkoski

Jos Nerg on noin sanonut hän lienee tarkoittanut ainoastaan niitä jotka ovat rekisteröityneet turvapaikanhakijoiksi. Ongelma vain on siinä että rajojen yli ilman valvontaa kulkee ihmisiä joita ei tunneta. Käydään tekemässä tihutöitä yhdessä maassa ja siirrytään toiseen. Tätä tapahtuu. Henkirikoksia.

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Edu.fi-sivustolla kansalaisia valistetaan ymmärtämään islam oikealla tavalla. Kysymykseen ”miten islam suhtautuu muihin uskontoihin” annetaan vastaus: ”Islamissa ei ole samalla tavalla pyrkimystä tehdä kaikista ihmisistä muslimeja kuin ehkä kristinuskossa on.”

Tekstin kirjoittanut virkamies ei ole varmaan huomannut, kuinka oikeaan hän on osunut: kristinuskon piirissä on todellakin vahvoja voimia, joiden toiminnan pyrkimyksenä näyttää olevan tehdä kaikista muslimeja. Ihmetyttää se into, jolla eurooppalaiset kaivavat omaa kulttuurista hautaansa.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Tietenkään Islamin maailmanvalloitus ei tarkoita sitä, että kaikki maailman ihmiset kääntyisivät muslimeiksi. Täytyyhän muslimeilla olla orjinaan riittävä määrä vääräuskoisia palvelemaan isäntiänsä ja toteuttaakseen isäntiensä mielihalut.

Petteri Hiienkoski

Kaipa se kertoo kristillisen uskon aitoudesta aika paljon, jos ollaan enemmän edistämässä islamin asiaa kuin puolustamassa kristillistä uskoa ja niitä jotka tämän uskonsa takia ovat vainottuja. Lammasturkin alle voi yrittää piiloutua, mutta hedelmistäänhän puu tunnetaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Herättää kysymyksen, että sopiiko oikeaoppinen islam länsimaisiin sivistysvaltioihin.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Tämä kysymys on jo erittäin vanha vitsi. Ei naurata enää.
Ehkä sitä voi vielä käyttää retorisena kysymyksenä, mutta siihen se jää.

Petteri Hiienkoski

Historia osoittaa, että kansakuntia, valtioita ja kulttuureja nousee ja laskee. Länsimainen sivistys, demokratia ja perusihmisoikeudet eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Ne ovat olleet uhattuina ennenkin. Jo se, ettei valtamedia uutisoi asioista totuudellisesti - ja jopa kohdistaa painostusta niihin jotka esittävät mediakritiikkiä ja rohkenevat ottaa esiin epämiellyttäviä tosiasioita - osoittaa ainakin minulle, että uhka on hyvin todellinen.

Mutta jos suomalaiset edelleen pitävät mainittuja arvoja tärkeinä, niitä kannattaa mielestäni nyt myös puolustaa laillisilla keinoilla, joita meillä itse kullakin on käytetävissämme.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Antisemitismi islamissa on eurooppalaisten kristittyjen vientitavaraa.Vielä parisataa vuotta sitten juutalaisilla oli ottomaanien valtakunnassa paremmat oltavat kuin kristittyjen Euroopassa.Jopa itsenäistyneen Norjan perustuslaissa v 1815 kiellettiin juutalaisten maahantulo.

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Ei islamin antisemitismi pelkästään kristityiltä tullutta vientitavaraa ole: "Tuomiopäivä ei tule ennen kuin muslimit taistelevat juutalaisia vastaan ja tappavat heidät."

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

https://en.wikipedia.org/wiki/Damascus_affair
Suosittelen tutustumista artikkelin liitteisiin ja linkkeihin.

Petteri Hiienkoski

#9. Pohjoismaissa on ollut kristillinen esivalta, joka on puolustanut uskonpuhdistuksen kirkkoa: kaikkia siitä poikkeavien vieraiden oppien ja uskontojen maahanpääsyä rajoitettiin. Se, että esivalta on suojellut kirkkoa, EI mielestäni ole sama asia kuin muiden vainoaminen.

Asiasta voi olla mitä tahansa, mutta se todennäköisesti kuitenkin on keskeisin tekijä siihen, että pohjoismaat ovat monella ulkonaisella mittarilla mitattuna maailman menestyneimpiä.

Jos antisemitismilla tarkoitetaan rasismia, joka kohdistuu juutalaisiin rotuna, kristillinen kirkko ei sitä tietenkään hyväksy sikäli kuin pitää kiinni Raamatusta. Se taas, että kirkko on torjunut judaismin eli lihallisen lakiuskonnon, on uskonnollinen kysymys, jossa torjutaan kristillistä oppia vastaan sotiva väärä uskonto.

Käsitykseni mukaan Keski-Euroopassa on keskiajalta peräisin olevaa juutalaisvihamielisyyttä. Se perustunee siihen, että juutalaisilta oli maanomistusoikeus kielletty tai ainakin rajoitettu. He harjoittivat sen takia elinkeinonaan kaupustelua, rahanlainausta ja ilmeisesti myös koronkiskontaa. Tämä aiheutti etenkin talonpojissa kateutta ja katkeruutta, joka periytyi sukupolvelta toiselle.

Uskonnollisesti judaismijuutalaisuus on tavallaan islamin päävastustaja: juutalaiset ja muhamettilaiset taistelevat keskenään siitä, kumpi on Jumalan kansa, Ismaelin vai Iisakin jälkeläiset. Lutherin mukaan Muhammed väärensi Vanhasta Testamentista asioita koraaniinsa tukeakseen sitä, että ismaelilaiset ovat Jumalan kansa.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

"Niellä kameli ja siivilöidä hyttynen"... - suomalaisessa keskustelussa tämä tarkoittaa "rauhan uskonnon" kohtelua lempeällä kädellä ja poliitikko Jussi Halla-ahon sanomisten tarkkaakin tarkempaa syynäämistä.

Kaksois-standardien Suomi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Käsitellään asiaa sitten suomalaisessa mediassa enemmän, kun vastaava kilipää alkaa höpisemään Suomessa. On meilläkin tämä ikioma Kärkkäisen Verkkomedia vai mikä ihme se olikaan, jossa silloin tällöin esiintyy näitä juutalaisvastaisia kannanottoja vaikka nyt ei ihan maihinlaskujoukkoja sinne ollakaan lähettämästä. Eivätkä ne jutut taida monen suosiossa olla vaikka muuten hyvä kauppa olisikin.

Tavallisesti hölmöt tunnistetaan ennemmin tai myöhemmin. Eihän se Siitoininkaan ura korkealle kohonnut kuin korkeintaan omissa mielikuvissa.

Joten jospa tanskalaiset hoitaisivat tuon oman pönttönsä

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Radikaaleilta muslimisaarnaajilta ei voi muuta odottakaan.

Sama jos hämmästelläisiin ku klux klaania.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Se, mitä tapahtuu Tanskassa, tapahtuu varmasti muuallakin.

On hyvä muistaa, ettei se politiikka ja uskonto kuitenkaan ole toisiaan poissulkevia, vaan kulkevat sujuvasti käsi-kädessä ja tuovat sitten yhteiskuntaan oman pikkulisänsä. Jokainen voi miettiä, mitä Esim. Turkissa nyt tapahtuu ja mihin se johtaa.

http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2016/12/...

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Juutalaisvainot saattavat hyvinkin leimahtaa käyntiin jo ensi kuun 23 päivän jälkeen. Planeetat ovat tuolloin Ilmestyskirja 12 luvun mukaisessa järjestyksessä ensimmäistä kertaa maailman historiassa. Jupiter planeetta syntyy neityst-tähtikuvion kohdusta jossa se on ollut tuolloin 9 kuukautta. Alkaa Raamatun mainitsemat synnytystuskat. Tämä koskee etenkin juutalaisväestöä. Voi olla, että Israel joutuu tuolloin sotaan tuhottuaan sitä ennen Iranin ydivoimalat. Jokatapauksessa pian saamme nähdä mitä tuleman pitää.

Käyttäjän ArsiJuhaniKristianSaarijrvi kuva
Arsi Saarijärvi

Näin se on. Toisen vihapuhe on toisen rakkauspuhe. Jos rakastaa omaa kansaansa, isänmaatansa, läntisiä tahi kristillisiä arvoja, perinteistä perhenäkemystä, demokratiaa, täydellistä sananvapautta ja haluaa suojella heikoimpia kansalaisiaan, on vihapuhuja monikulttuuristissuvaitsevaiston mielestä ja rakkauspuhuja suuren enemmistön mielestä. Miksi uutiset ovat enimmäkseen monikulttuuristissuvaitsevaista ? Koska käskyt tulevat ylempää ja koska suurin osa toimittajista (yli 80%) on poliittisesti vihervasemmistolaisvärittyneitä. Vihapuhetta siis on toimittajien mielestä se, ettei hyväksy vieraan vallan yliotetta ja että haluaa suojella omia perinteitään, normistoja ja lakejaan. Näin minä asian ainakin tulkitsen.

Käyttäjän PenttiTepsa kuva
Pentti Tepsa

Huolestuttavia ilmiöitä länsimaissa: Ruotsissakin on näitä muslimien mielenosoituksia. Sauditkin saavat osansa.

Muslimien mielenosoitukset Israelia ja juutalaisia vastaan sisältävät usein tämän traditionaalisen sotalaulun, jossa muistetaan Khaybarin ratsiaa غزوة خیب , taistelua tai ryöstöretkeä v. 629, joilloin Khaybarin vanha juutalainen yhteisö Medinan pohjoispuolella voitettiin ja alistettiin. Kysymyksessä oli siis Arabian niemimaan vanhan ja laajan juutalaisyhteisön tuhoamisen alku, minkä perusteella iskulauseen laulaminen on oikeastaan etnisen puhdistuksen muistelemista ja ylistämistä. "Khaybar, Khaybar, Ya Yahud! Jaish Muhammad Sawfa Ya'ud!" ("Khaybar, Khaybar, oi juutalaiset. Muhammadin armeija palaa takaisin.).
Saksassa:
https://youtu.be/6XrTb6NFKEQ

Ruotsissa:
https://youtu.be/SCKLs8LxDFM

(Pahoittelen toistoa, laitoin kai toiseenkin saman kommentin. Tähän sen piti alunperin tulla.)

Toimituksen poiminnat