Petteri Hiienkoski Elävänä vastavirtaan

Vesalassa mielenosoitus vai mielensäpahoitus?

  • Islam-vastaisen mielenosoituksen Helsingin Vesalassa järjestäneen kansallismielisen yhdistyksen logo.
    Islam-vastaisen mielenosoituksen Helsingin Vesalassa järjestäneen kansallismielisen yhdistyksen logo.

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila näyttää vetäisseen herneen nenäänsä pienimuotoisesta mielenilmauksesta Itä-Helsingissä. Hänen kerrotaan tuominneen oikein "jyrkästi" keskiviikkona Vesalan koululla järjestetty islam-vastainen mielenosoitus.

Lapsivaltuutettu on tietenkin kukkahattusetien ja -tätien kanssa pahoittanut mielensä. Olihan mielenosoitus niin kauhean lähellä koulun aluettakin (vaikkakin ihan poliisin kanssa sovitussa paikassa). Isoimman herneen nokkaansa saaneet näyttävät samalla kertaa saaneet päähänsä myös aivan kerrassaan mahtavan ajatuksen: sen mukaan "lasten henkistä koskemattomuutta" on nyt loukattu. Ja oikein syvästi tietenkin.

Tämä lapsivaltuutettu onkin juuri oikea henkilö käyttämään tuomiovaltaansa tällaiseen valtakunnallisesti maata järkyttävään tapaukseen. Ettei tällainen raaka ja julma mielenosoitus vain ikinä koskaan toistuisi.

Hän onkin oikea lasten "suojelupyhimys" – varsinainen lapsenoikeuksien "puolustaja". Sehän on nähty esimerkiksi hänen aktiivisuudessaan puolustaa suomalaislasten koskemattomuutta maahanmuuttajataustaisten muslimimiesten seksuaalirikoksia vastaan. – Ai mitä rikoksia? – No tietenkin niitä, joista valtamedia sujuvasti vaikenee.

Ja lasten – etenkin tyttöjen – koskemattomuushan on islamilaista sharia-lakia noudattavissa yhteisöissäkin myös niin esimerkillisen korkeassa arvossa, että lapsivaltuutettu tuskin voi muuta kuin vain hymistellä tyytyväisyyttään valittuja kohtia hadithista (Vol. 7:64). 

Valtaeliitin asemaa pönkittävältä juoksupojalta Kurttila lausuntoineen enemmänkin vaikuttaa.   

Pääkaupungin ydinkeskustaan leiriytyneet laittomat maahantulijat saavat kuukausitolkulla "osoittaa mieltään" viranomaispäätöksiä vastaan valtamedian kritiikittömässä suosiossa paistattelevien ja omasta mielestään maailmaa parantavien ns. suvakkipoliitikkojen ja -teologien heitä siihen kilvan kiihottaessa. Ja heihän Kurttilakin taitaa kuulua. Mutta pieni kansallismielinen ryhmä ei saisi edes kaupungin itälaidalla olevassa lähiökoulun lähelläkään osoittaa mieltään asiassa joka Virallista Linjaa vastaan ilman että asiasta nostetaan hirveä haloo... – Double-standards? – Yes, indeed!

Kuitenkin nämä samaiset mielensäpahoittajat ovat vetämässä oikein joukolla herneitä nenäänsä valtamedian isojen otsikkojen voimalla siitä, jos itänaapurissa vähänkään rajoitetaan ihmisten oikeutta osoittaa mieltään virallista linjaa vastaan! – Käsittämätöntä sokeutta ja kaksinaismoraalia, ettei nähdä millaista totalitarismia ollaan itse tukkaputkella pönkittämässä ja ihan kotikutoisin voimin. Jotenkin tuntuu kuin ei ymmärrettäisi länsimaisen demokratian arvoa. Siitä seuraava vaihe tuppaa olemaan se, että se on menetetty.

Jos 1900-luvun valtiokokeiluista voi jotain oppia, niin ainakin sen, ettei länsimainen demokratia ole mikään itsestäänselvyys eikä saavutettu etu, jota ei voi menettää. Sen voi menettää. Sitä ja laillista yhteiskuntajärjestystä on pitänyt Suomessakin puolustaa – jopa asein, vuosina 1918 ja 1939.

Se, miten valtamedia tästäkin tapauksesta uutisoi, on kouluesimerkki journalismin perussääntöjen rikkomisesta. – Ai, että mikä meni pieleen? Ei kai vain unohtunut kuulla sitä toista osapuolta. Sitä, joka sattuu olemaan asianosainen? Eikö jo toimittajakoulun ekalla opetettu, että pitää olla tasapuolinen ja kuulla molempia osapuolia? – No se tais nyt unohtua. – Eikä tainnut olla eka kerta? – Ei todellakaan ollut ensimmäinen kerta. Kun sääntöjen rikkomista tulee sääntö, niitä ei enää ole. – Ei kai tarkoitus pönkittää Virallista Totuutta vain ole muodostunut tärkeämmäksi kuin ammattieettisten sääntöjen noudattaminen?

Kun valtamedian tila on tällainen, lapsivaltuutetultakaan tuskin voi odottaa kovin paljoa parempaa. Jonkinlaista moraalista arviointikykyä sentään kuitenkin. Korruptiotuneisuus on demokratian syöpä.

Petteri Hiienkoski

 

Valtamedian "uutisia" tapauksesta:

"Islamin vastainen mielenosoitus järjestettiin helsinkiläiskoululla - Rehtori: "Olemme äärimmäisen järkyttyneitä"". REETTA PAUNONEN. Iltalehti Keskiviikko 31.5.2017

"Poliisi rauhoittelee Vesalan yläasteen läheisyydessä pidetystä mielenosoituksesta noussutta some-kohua". Suvi Vesalainen. YLE Uutiset 1.6.2017.

 

Aiheeseen liittyvää:

"Mediakupla on yhteiskunnallinen turvallisuusuhka" US Puheenvuoro 1.6.2017.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Se, miten valtamedia tästäkin tapauksesta uutisoi, on kouluesimerkki journalismin perussääntöjen rikkomisesta. – Ai, että mikä meni pieleen? Ei kai vain unohtunut kuulla sitä toista osapuolta. Sitä, joka sattuu olemaan asianosainen?"

Kyllä, asianomaisten tulisi saada äänensä kuuluviin itseään koskevan uutisoinnin yhteydessä. Koulun oppilaiden ja heidän vanhempiensa näkökulmat ovat jääneet huomiotta tämän kertaluonteisesta aamunavauksesta kehkeytyneen kulttuurillisen reviirikiistan tiimellyksessä...

Petteri Hiienkoski

Hah hah hah! Tietenkin olisi pitänyt ihan kaikkein ensimmäiseksi käydä haastattelemassa paikallista imaamia! Hah hah hah! Hyvin pyyhkiin "Suomi 100"! Hah hah hah... =)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ainakin sillä tavalla olisimme saaneet ensikäden tietoa puheena olevassa aamunavauksessa esitetyn arabian kielisen osuuden sisällöstä. Onko siinä laulun omaisesti luettu Vanhasta Testamentista Mooseksen viidettä kirjaa, kuten jossain keskustelussa on mainittu epäilynä?

Petteri Hiienkoski Vastaus kommenttiin #3

Hah hah hah! Ei kai vain ole menneet uskonnot sekaisen? =)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #4

Juutalaisuus, islamilaisuus ja myös kristinusko ovat samaa jahvettilaista perhettä - islamin kansat ovat käsittääkseni juutalaisen profeetta Abrahamin aviottoman pojan Ismaelin "jälkeläisiä" ja kristillisyys on oikeastaan vain eräs juutalaisuuden haara tai lahko.

Uskonnottomana hieman riepoo sékin, että näitä eri sukuhaarojen välisiä vuosituhansia vanhoja riitoja selvitellään yhä täällä Pohjolassakin näin modernilla aikakaudella...

Petteri Hiienkoski Vastaus kommenttiin #9

Hah hah hah! Ja tätä menoahan varmasti tulee riepomaan vielä paljon, paljon enemmän... =)

Kolmen uskonnon välisten suhteiden selvittelyn voi aloittaa vaikka linkissä olevasta kirjoituksesta:
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #9

Antikainen, kerroppa oliko Salomo avioliitossa syntynyt poika ja kuka suoritti vihkimisen ?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #4

Onko uskonnoissa suurtakaan eroa?

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen Vastaus kommenttiin #11

Yksijumalaiset lienevät kaikki samaa kuraa. Monijumalaiset monikuraa.

Petteri Hiienkoski Vastaus kommenttiin #13

No kumpaas kastiin kuulut? Onko sinulla itsesi lisäksi muitakin jumalia joihin uskot? Hah hah hah... =)

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #3

Juho, koska pyrit asiallisuuteen, pyrin minäkin.

On myös esitetty arvio, että luettu teksti oli koraanin "hiehon suura", joka on muslimien ohje ramadanin viettoon.

Se on niin selvää vihapuhetta kuin olla ja voi!:

http://mvlehti.net/2017/06/01/koraanin-ramadan-sak...

Tuossa suomeksi!

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #12

Tuon suuran tekstin pohjana lienee käytetty Vanhan Testamentin kirjoituksia, ainakin viidennessä Mooseksen kirjassa israelilaisia käsketään tappamaan väärän jumalan palvojat "omin käsin" ja uskosta luopujiakin uhataan kivityskuolemalla.

"13:6 Jos sinun veljesi, sinun äitisi poika, tai sinun poikasi tai tyttäresi tai vaimo, joka on sylissäsi, tai ystäväsi, joka on sinulle kuin oma sielusi, salaa houkuttelisi sinua ja sanoisi: 'Käykäämme palvelemaan muita jumalia', joita et sinä tunne eivätkä sinun isäsi tunteneet -
13:7 niiden kansojen jumalia, jotka asuvat teidän ympärillänne, lähellä sinua tai kaukana sinusta, maan äärestä toiseen -
13:8 niin älä noudata hänen mieltään äläkä kuule häntä; älä sääli äläkä armahda häntä äläkä salaa hänen rikostansa,
13:9 vaan tapa hänet: oma kätesi kohotkoon ensimmäisenä häntä vastaan surmatakseen hänet, ja sitten koko kansan käsi.
13:10 Kivitä hänet kuoliaaksi, sillä hän koetti saada sinut luopumaan Herrasta, sinun Jumalastasi, joka vei sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä.
13:11 Ja koko Israel kuulkoon sen ja peljätköön, ettei kukaan enää tekisi senkaltaista pahaa sinun keskuudessasi.
13:12 Jos sinä kuulet sanottavan, että jossakin kaupungeistasi, jotka Herra, sinun Jumalasi, antaa sinun asuttaviksesi,
13:13 sinun keskuudestasi on lähtenyt kelvottomia miehiä, jotka viettelevät kaupunkinsa asukkaita sanoen: 'Käykäämme palvelemaan muita jumalia', joita te ette tunne,
13:14 niin tutki, tiedustele ja kysele tarkoin; ja jos on totta ja varmaa, että sellaista kauhistusta on harjoitettu sinun keskuudessasi,
13:15 niin surmaa sen kaupungin asukkaat miekan terällä ja vihi tuhon omaksi se ja kaikki, mitä siinä on, ja tapa sen karjakin miekan terällä. >> Jakeen lisätiedot
13:16 Ja kokoa kaikki siitä otettu saalis keskelle sen toria ja polta tulella sekä kaupunki että kaikki siitä otettu saalis kokonaisuhrina Herralle, sinun Jumalallesi; ja jääköön se rauniokummuksi iankaikkisesti, älköönkä sitä koskaan enää rakennettako.
13:17 Älköön siitä tuhon omaksi vihitystä mitään tarttuko sinun käsiisi, että Herra kääntyisi pois vihansa hehkusta, antaisi sinulle armon ja armahtaisi sinua ja sallisi sinun lisääntyä, niinkuin hän on vannonut sinun isillesi,
13:18 jos sinä vain kuulet Herran, sinun Jumalasi ääntä ja pidät kaikki hänen käskynsä, jotka minä tänä päivänä sinulle annan, ja teet sitä, mikä on oikein Herran, sinun Jumalasi, silmissä."

Mielestäni koulun aamunavauksena tuollainen käsky on kieltämättä pikemminkin kulttuurien välistä dialogia estävä kuin sitä edistävä, jos tällainen viesti nyt ylipäätään on koulun kaiuttimista ulos päästetty...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #15

Mahdollisesti, mutta tätä Juutalaisten lakia ei enää täällä julisteta. Mutta islamin suuraa julistetaan ja radikaalit islamilaiset myös noudattavat sitä.

Ja islam ei ole pelkkä uskonto, vaan se on myös ideologia.

Minusta on aivan karmaisevaa, että Suomi on lähtenyt tälle tielle - seuraamaan Ruotsin ja EU: n jälkiä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #19

Radikalismin vaaroista on varmaan Vesalan koulussa keskusteltu oppitunneilla asiayhteydessään. Lehtitietojen mukaan nyt puheena olevaa islamilaisesta paastokuukaudesta ramadanista kertovaa aamunavausta on ollut suunnittelemassa eri uskontokuntia edustava joukko oppilaita, mikä tuntuu ihan uskottavalta. Ryhmätyönähän ne aamunavaukset tehtiin minunkin kouluaikanani joskus kauan kauan sitten.

Käsittääkseni tässä koulussa on myös oppilaina muslimeita, joten ajankohta huomioiden puheena olevan aamunavauksen ohjelma vaikuttaa luontevalta, vaikka koulujen aamunavausten soisinkin yleisesti noudattavan uskontovapaata linjaa.

Mooseksen lain kirjaimellisesta soveltamisesta rikoslaissa luovuttiin Suomessa lopullisesti joskus 1800-luvulla, uskostaan luopuvaa ja toisuskoista pidetään silti tiukoissa uskonnollisissa yhteisöissä edelleen pahimman luokan rikollisena ja elävänä kuolleena, jonka kanssa oikeauskoinen ei voi olla missään tekemisissä. Kristinuskossakin elää kaikista reformaatioista huolimatta siis varsin suurena paine toteuttaa Mooseksen viidennessä kirjassaan ilmoittamaa Jumalan käskyä tappaa toisuskoiset.

Petteri Hiienkoski Vastaus kommenttiin #22

Lukisit nyt vaan, Juho Antikainen, ajatuksella sen linkittämäni tekstin Lutherin Genesis-kommentaarista, ettei tarttis esittää noin tietämätöntä kritinuskosta. =)

Eikö sinulle todella ole kukaan koskaan opettanut edes kristinopin alkeita? Nyt, hopi, hopi, lukemaan Lutherin Vähää katekismusta... =)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #23

Lutherin maailmankuva ainakin on tullut kristillisyyden kyllästämän länsimaisen historiamme myötä ilmeisen selväksi minullekin, jos nyt en muuten kristinuskon yksityiskohdista välitäkään.

Katekismuksessa nimenomaan kielletään muiden jumalien "palvominen mitä ilmeisimmin viidenteen Mooseksen kirjaan viittaavasti rangaistuksen uhalla...

Petteri Hiienkoski Vastaus kommenttiin #35

#35. Luterilainen maailmankatsomus on meille kaikille varmasti tuttu, koska pohjoimainen kulttuurimme, demokratiamme, käsityksemme ihmisarvosta, koko yhteiskuntamme perustuu siihen. Vaikka moni ei sitä tiedostaisi tai muusta syystä tunnustaisi.

Nyt oli kuitenkin kysymys uskontojen välisestä suhteesta toisiinsä. Sen verran sinunkin kannattaisi asiasta välittää, että osaisit tehdä eron uuden ja vanhan liiton välillä. Sekoitat näet niitä toistuvasti keskenään. Viittaan jälleen linkittämääni kirjoitukseen. =)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Rohkeat miehet kiusaamassa lapsia. Eipä muuta. Toi Suomi ensin porukka on kyllä melkoinen pellepartio.

Petteri Hiienkoski

Hah hah hah! Eiköhän kiusaantuneimpia ole Vesalan "koraanikoulun" rehtori ja nämä kukkahattusedät ja -tädit jotka elävät kuplassa jossa uskotellaan että Muhammed on kaikkein paras ystävä sä lapsien... =)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hahaaa

https://www.youtube.com/watch?v=AUEIPfcpppo

Onhan tää koominen lauma. Ilmeisen syrjäytyneitä ja häiriintyneitä.Lisäksi altiita käyttämään väkivaltaa.
Mutta onhan se hienoa, että täällä löytyy heidän puolustajiaan.

Petteri Hiienkoski Vastaus kommenttiin #14

Surkea esitys! Toi video nimittäin. Taisi jäädä pelkät pähkinänkuoret... Kuvaamisessa ja editoimisessa aika paljon harjoittelemista... Mutta sehän taisikin olla vain jotain tragikomediaa. Hah hah hah... =)

Amnestyn äijänkin on helppo pullistella, kun saa paistatella valtionmedian erityissuojeluksessa. Muka "ihmisoikeusjärjestö". - Suojelee syyttömien ihmisten murhaajia saamasta ansaitsemaansa rangaistusta mutta kannattaa syyttömien lasten tappamista äitinsä kohtuun. Täysin kieroutunut näkemys ihmisoikeuksista. =)

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Teppo, valitettavasti kommenttisi on täysin perustelematon ja siten mitään tekemätön.
Sitäpaitsi linkität videoon, joka on rakennettu leikellyistä pätkistä ja joita ei esitetä kokonan. Pyrkimyksenä mustamaalata SE-ryhmää.

Itse en kuulu SE-ryhmään, enkä osallistu mitenkään heidän toimintaansa, kuten en myöskään ole minkään puolueen jäsen.

Mutta miten perustelet, että he kiusasivat lapsia? Miekkari oli 100-200 metriä koulualueen rajasta ja heidän puheensa ei kuulunut koulualueelle, vaikka he olisivat olleet ulkonakin.

Kyse lienee enemmänkin Suomen jakamisesta kahtia laillasi ajatteleviin ja puolueettomasti ajatteleviin ja lakien kunnioitusta vaativiin.

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Mielenilmaus oli täysin laillinen, ilmoitus oli tehty hyvissä ajoin. Poliisin kanssa oli katsottu paikka, jossa mielenilmaus voitiin pitää. Poliisi valvoi paikalla, että mielenilmaus saatiin rauhassa toteuttaa. Poliisi kommentoi mielenilmausta myöhemmin, että se oli sujunut melko rauhallisesti, siis pari henkilöä oli häiriköinyt siellä, siis häirinnyt mielenilmauksen sujumista, mutta ei mitenkään vakavalla tavalla. Ja siis poliisi oli myös harkinnut tarkkaan, voidaanko mielenilmaus järjestää ja ymmärtänyt, että ko. aihe on arkaluontoinen ja saattaa aiheuttaa melko paljon vastareaktioita.

Mutta nimenomaan pidän mielenilmauksen pitoa tärkeänä. Koulun aamunavauksissa oli parina päivänä kovaäänisten kautta kuulutettu muslimien ramadanin alkuun liittyvää koraanin tekstiä; siis ko. arabian kielinen puhu kuului koulun sisätiloissa ja myös ulkopuolella kovaäänisesti. Koulun rehtorin mukaan oli vahinko, että se myös ulkona kuului. Rehtori myös oli melko tuohtunut mielenilmauksen pidosta, hän sanoi, ettei koulun alueelle kyseinen porukka ole tervetullut; eihän se sinne ollut tulossakaan.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Kaikki on alkujaan vain ja ainoastaan Vihreiden ehdokkaanakin olleen rehtorin syytä. Hän salli koraanin säkeiden julkisen lukemisen arabiaksi koulun kaiuttimien kautta niin että se kuului n. kilometrin säteellä ympäristöön. Se tuli myös sisäkaiuttimien kautta luokkiin.

Nämä suvaitsevaiset kääntelevät juttua niin, että se ristiriitaisuudessaan estää asiallisen keskustelun heidän kanssaan.

Koulun oppilas Katariina (16 v.) kävi myös puhumassa koulualueen ulkopuolella järjestetyssä miekkarissa kouluajan jälkeen - ja asiallisesti.

Sen seurauksena rehtori oli uhannut häntä "määräaikaisella erottamisella vaaratilanteen järjestämisen vuoksi". Toinen seuraus Katariinalle oli hänen kieltämisensä tulosta koulun kevätjuhlaan ja todistusten jakoon. Hänelle annetaan todistus omassa luokassa ennen juhlaa, eikä sinne saa tulla muita.

Minun mielestäni tämä rehtori tulisi erottaa sillä hän on koko tämän episodin takana.
Onneksi koulut loppuvat, joten hän ei voi sotkea asioita enempää.
Taitoa siihen kyllä näyttäisi olevan.

Petteri Hiienkoski

"Helsingissä Vesalan koulun henkilökunta ja kaikki lapset kuuntelivat monikulttuurisessa aamunavauksessa laulettua Koraanin suuraa al-Baqara 2:187. Siinä kehotetaan muun muassa, että "murhatkaa islamista luopuneet, taistelkaa Allahin puolesta"." (https://beta.oikeamedia.com/o1-20653)

Rauhansanomaa? Hah hah hah! Ehkä kannattaisi vähän opetella mitä eroja uskonnoissa tai ideologioissa on? Ennen kuin on liian myöhäistä! Hah hah hah... =)

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Al Baqara = hiehon suura, jonka ajatus lähtee oikeaoppisesta hiehon halal- teurastuksesta.

Petteri Hiienkoski

OK. Kiitis tarkennuksesta! Eli olekaan tappamissuura, ellei Tossavaisen merkinnässä ole virhettä...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #20

Petteri, kyllä se on. Tuolta voit lukea sen suomeksi:

http://mvlehti.net/2017/06/01/koraanin-ramadan-sak...

Tuo oli vaan sen otsikon selvennys.

Petteri Hiienkoski Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Silloin kun minä olin nuori, soitimme vittuuksissamme saksalaista marssimuzaakkia kolun keskusraadiosta. Miksei kukaan huolimutsi tullut mieltään osoittamaan koulumme? Sodasta oli vain lyhyt aika?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Joo mutta silloin ajat olivat ihan toisenlaiset ja asiat osattiin laittaa oikeisiin suhteisiinsa ja nimenomaan siksi että siitä sodasta oli vain vähän aikaa.

Niitä sääntöjä joita esim. minun kouluaikanani pidettiin hyvinä ei voi mitenkään soveltaa nykyaikaan ilman että kaikki saavat syytteet ,niin lapset , vanhemmat , opettajat kuin poliisitkin.

Niin se maailma on muuttunut eikä suinkaan kaikilta osin parempaan suuntaan.

Petteri Hiienkoski

#26. Jos olisittekin soittaneet niitä tai sota-ajan propagandalauluja suomettuneisuuden pimeimpinä vuosina, tuskinpa olisi vain jollain mielenosoituksella kuitattu. "Silmien välliin, silmien välliin..." =)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No eipä tässä sitten mitään, jos ''kansa'' on niin huolestunut näistä Islamin vaaroista, niin meillähän on yksi puolue, joka kovasti tätä vastustaa.

Tottahan toki niden kannatus kohoaa sitten seuraavissa vaaleissa selvästi suurimmaksi, kuin minkään muun puolueen.

Sillähän tämäkin asia sitten järjestyy, kun persut saavat jättivoiton. Hiukan on kuitenkin suunta väärä, mutta taitaa se Halla-Aho sittenkin Suomen pelastaa.

Se, että puheenuorossa esiintyy huolta ja murhetta, ei yhtään vaikuta Suomen, eikä EU:n päätöksiin.

Suurta vaalivoittoa odotellessa sitten vaan.

Omituista on kuitenkin se, että kannatus on ollut niin pientä, vaikka koko Suomi on luhistumassa Islamin varjoon :)

Tai sitten jos persut eivät ole riittävän hyvä puolue, niin tottahan toki kannattaa perustaa oma maahanmuutto -ja Islamia vastustava puolue, sillä sehän on näemmä ''kansan'' mielestä tosi tarpeellinen.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kansalaiset ovat oikeutetusti huolissaan ääriliikkeiden mukanaan tuomasta väkivallasta ja eriarvoisuuden hyväksymisestä. Erilaisuus ei olekaan demokraattista rikkautta. On sinänsä ihan sama, minkä lipun alta sitä omaa ismiä annostellaan. Lopputulos on nykytilaan verrattuna huono.

Se mitä tapahtuu muualla nyt, tapahtuu Suomessa huomenna.

Göteborgissa lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa diskrimointia harjoitetaan uskonnollisen johtajan toimesta. ( SVT n uutinen alla ) ei pidä osallistua juhliin, ei saa olla ystäviä muista uskonnoista ?

– Det är förbjudet att ha kuffar eller kristna eller judar eller andra som nära vänner, sade Anas Khalifa under en annan föreläsning, enligt Sydsvenskan.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/facebook-predik...

Käänteisesti : Minkälainen hyväksymisen ja suvaitsevaisuuden malli lapsille luodaan, alistumisenko ?

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Niinpä, ja miten ihmeessä voi KOTOUTUA kun ohjeet ja opetus omilta imaameilta, ja jopa meiltä viralliselta Suomelta, on päinvastaisia tavoiteltuun kotoutumiseen nähden!??

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eri kulttuurien ja uskontojen tuntemus on aina tärkeää.

Persianlahden sodassa 1990-1991 USA:n johtaman liittouman maahyökkäys aloitettiin muslimien Ramadan-paastokuukauden alkupuolella.

Hohtavan kuumalla aavikolla kaikki päivät Ramadan-paastokuukauden vuoksi syömättä, juomatta ja tupakoimatta torkkuneiden (yöt valvoneiden) irakilaisten muslimijoukkojen tuhoaminen oli massateurastusta. Käytännössä uskontonsa vuoksi taistelukyvyttömät joukot tuhottiin päiväsaikaan auringon paistaessa. Varsinaista taistelua ei edes käyty.

P.S. Tämä ei ole vihapuhetta vaan sotahistoriaa.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Ei se ainakaan Saddamin uhoamista haitannut. Mutta, jokaisella on oma uskonsa.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Markku, onko nykyinen Irak sen kansalaisten kannalta parempi kuin Saddamin aikana?

Petteri Hiienkoski

#30. Hah hah hah! =) Kun Ramadan alkaa muslimiterroristit juhlistavat sitä "vääräuskoisten" murhaamisella. Tänä vuonna esim. hyökättiin koptikristittyjen kimppuun ja murhatiin heitä kolmisenkymmentä kultakin vuorollaan ensin kysyen onko kristitty vai ei...

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Myrskyä vesilasissa.
Parikymmenen islamvastaista mielenosoittaja saa saman verran mediahuomio kun kymmenentuhatta meillä on unelma mielenosoittaja.

Petteri Hiienkoski

#33. Kertonee kuinka yliherkkä valtaeliitti on vähäiseenkin säröön, joka uhkaa pönkitettyä mielikuvaa rauhanomaisesta islamista.

Vertautuu suomettuneisuuden aikaan jolloin Neuvostoliiton tai virallisen ulkopoliittisen linjan julkista arvostelua ei eliitissä hyväksytty.

Käyttäjän KikkaCoombes kuva
Kikka Coombes

Uskomatonta väärinkohtelua Katariinalle (16-v.)! Ei voi käsittää! Sarjassa kuinka opetamme tämän jälkeen lapsillemme, että puheenvapaus koskee jokaista eli rankaisemme nyt teini-ikäistä hänen mielipiteestään. Vanhemmat, ottakaa Katariina heti pois ko. koulusta.

Jos kaiuttimet karjuvat muslimirukouksia, pitäisi myos vastaavasti soittaa esim. budhalaisia, hindu yms. lauluja. Joku puolusteli "islamviritelmiä"sillä, että koulussa on 40 % maahanmuuttajalapsia. Itseasiassa usealla heistä voi olla eritt. traumaattisia kokemuksia muslimeista aikaisemmassa kotimaassaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Tämä on nyt ennakkotapaus. Jatkossa kuka tahansa voi mennä kiusaamaan ja peloittelemaan lapsia itse keksityin perustein.

Näin siis satavuotiaassa Suomessa. Suomikuvaa: isot miehet peloittelemassa lapsia ja täällä hengenheimolaisensa vielä sellaisella ylvästelemässä.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Tomi, kun sinulla kerran on noin selvät mielipiteet, kerro meille, miten SE on pelotellut tai kiusannut lapsia? Ja mikä on se itse keksitty perustelu?
Ja kuka sillä on ylvästellyt?

Tuo on omaksuttu yleisesti suvaitsevaisten vihapuheeksi tässsä tapauksessa mutta kukaan sitä ei ole perustellut.

Miksi?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Suomi 100 on koulukiusaajien luvattu maa, kiusatut erotetaan.

Olisi suotava että myös kiusattuja maahanmuuttajalapsia erotetaan, se olisi realistista kotouttamista suomalaiseen kulttuuriin.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Freddy, mutta kiusatun suomalaisen kiusaaminen ja rankaiseminen jatkuu ja nämä kiusaaja-muslimit eivät saa mitään seuramuksia tekemisistään.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #40

Ajan kysymys, vaikenemisen ja vaientamisen seuraus tällaista tule tapahtumaan enemmin tai myöhemmin.

https://en.wikipedia.org/wiki/1981_Antwerp_bombing

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #48

Freddy, kyllä. Mutta miksi pitää mennä aina "pohjaa pitkin" tällaisissa itsestään selvissä asioissa, joiden lopputuleman tietää jokaisesti järkevä ihminen.

Myöskin suvaitsevaiset sen tietävät. Mutta uskovatko he voittavansa tämän vouhotuksen vai jättävätkö he kaiken "herran haltuun"?

Petteri Hiienkoski

#36. Hah hah hah! Taitaakin olla ennakkotapaus siitä että suomalaiskoulussa saa kiihottaa islamistiseen väkivaltaan... =)

"Helsingissä Vesalan koulun henkilökunta ja kaikki lapset kuuntelivat monikulttuurisessa aamunavauksessa laulettua Koraanin suuraa al-Baqara 2:187. Siinä kehotetaan muun muassa, että "murhatkaa islamista luopuneet, taistelkaa Allahin puolesta"." (https://beta.oikeamedia.com/o1-20653)

Jos tieto pitää paikkansa, eiköhän koulun johto pitäisi laittaa rikosvastuuseen asiasta, ja langettaa heille ankarin mahdollinen rangaistus vieläpä raskauttavien asianhaarojen vallitessa, nimittäin, koska ovat käyttäneet väärin heille uskottua auktoriteettiasemaa lapsiin nähden ja mitä ilmeisimmin myös ilman että heillä oli moiseen edes lasten vanhemmilta asianmukaiset luvat.

Mutta näinhän ei tietenkään tapahdu, koska valtamedian pönkittämä Virallinen Totuus on tärkeämpi kuin laki... Hah hah hah... Sieg heil! Vai pitäiskö sanoa "ruki ver"! Hah hah hah...

Valtakunnassa Kaikki Hyvin. Ja kaikki laittavat laput silmilleen ja tulpat korviinsa...N-Y-T, nyt! Hah hah hah...

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Poistin jo kommenttini. Hyvä, että jotkut olivat sen jo lukeneet ja siitä jopa pitäneet. Kirjoitin siinä siis, että Vesalan mielenilmauksen järjestävä taho haluaa vuoropuhelua ja että kyseinen mielenilmaus oli varsin rauhanomainen ja maltillinen. Muutamia islamia kritisoivia banderolleja siellä oli näkyvillä, mutta nekin olivat enemmän kekseliäitä, kuin provokatiivisia. Ja että Marco De Wit, joka pääjärjestänä oli ja on sitä myös ns. "Suomi Maidan"-leirillä Helsingissä, on tiukan asiallinen mies, eikä kannusta mihinkään väkivaltaiseen vastarintaan missään suhteessa missään asiassa. Toivottavasti vuoropuhelu jatkuu Suomi Ensin-ryhmän ja siihen kriittisesti suhtautuvan väestönosan välillä. Sananvapautta kannattaa puolustaa, kuului henkilö sitten mihin leiriin tahansa. Lasten pelottelutarkoitusta ei varmaankaan tässä tapauksessa ole ollut, onhan video myös youtuubissa katsottavissa ko. mielenilmauksesta; minä sen katsottuani olisin itsekin valmis osallistumaan tuonkaltaiseen toimintaan. On vain itselläni mukavuuden halusta ja tietysti laiskuudesta kiinni, ettei sitä ole tullut lähdettyä. Mutta kunnioitusta löytyy siis tuonkaltaista asiallista toimintaa ja niitä henkilöitä kohtaan, jotka sitä jaksavat tehdä.

Toimituksen poiminnat