Kollektiivinen itsepetos palvelee muslimiterrorismia

Murheellista on ollut seurata miten valtaeliittiin samastuva valtamedia on uutisoinut eilisestä ”puukotuksesta” Turussa. Vahinkohan se ei ollut.

YLE on jatkanut omaksumallaan tavalla valtaeliitin kritiikitöntä pönkittämistä. Tässä tapauksessa on poikkeuksellisen näkyvästi korostettu kuinka erinomaisesti viranomaiset toimivat – erikseen ja yhdessä. Apuna on käytetty tuttuja "asiantuntijoita" joiden tiedetään ajavan samaa agendaa.

Perjantai-illan (18.8.) tiedotustilaisuus oli varsin sekava ja ristiriitainen. Siitäkään ei "vallan vahtikoira" esitä poikkinaista sanaa. Hymistellään yhdessä ja samassa kuorossa.

Kuin kissa kuumaa puuroa kartettiin sen tunnustamista, että kyseessä oli terrori-isku. "Yksittäistapaus" (pääministeri Juha Sipilä). Sen jälkeen on vältetty sen myöntämistä, että väkivaltaa motivoi islamin vihaideologia (ISIS). "Mielenterveysongelma".

Mutta viimeiseen asti kielletään se, että muslimiterrorismilla olisi mitään tekemistä niin sanotun avointen ovien politiikan ja laittomien maahantulijoiden kanssa. Itsepetoksella ei tunnu olevan mittaa eikä määrää, vaikka tiedämme maassa olevan satoja, ellei tuhansia potentiaalisia terrori-iskujen tekijöitä, joita motivoi islamin vihaideologia.

Tsaarinaikainen alamaiskuuliaisuus, jota YLE muun valtamedian mukana vahvistaa, pitää kansalaiset hiljaisina ja nöyrinä. Mediakoneisto tuudittaa kansaa massapsykoosia muistuttavaan itsepetokseen. Siihen näyttää kuuluvan jopa luonnollisen itsesuojeluvaiston kieltäminen.

Ne, jotka sanovat, että "eihän keisarilla ole vaateita", toiseutetaan leimaamalla rasisteiksi, fasisteiksi tms. – puhumattakaan, että heitä kohdeltaisiin tasavertaisina kansalaisina, joilla olisi yhdenvertainen mahdollisuus osallistua julkiseen keskusteluun valtamediassa.

Venäjää ja Pohjois-Koreaa kritisoidaan valtamediassa äänekkäästi, mutta ei haluta nähdä, että itse toimitaan samalla tavalla – vieläpä "demokratian" ja "avoimen yhteiskunnan" nimissä.

"Tämä ei yllättänyt". "Tätä osattiin odottaa". "Ei saa antaa pelolle valtaa". "Emme pelkää." "Suomi on edelleen turvallinen". "Kuuluu normaaliin city-elämään". "Jatketaan samaan malliin". "Puolustetaan 'avointa' yhteiskuntaa"…

Seuraavaa ihmisteurastusta odotellessa…

Petteri Hiienkoski

 

Henkilön Petteri Hiienkoski kuva.

petterihiienkoski
Helsinki

Elokuva- ja tv-ilmaisun ja käsikirjoittamisen vastuuopettaja. VTM, TaK. Lastentarhanopettajavaimon aviomies ja neljän koululaisen isä. Toiminut aiemmin muun muassa vapaana toimittajana ja Ulkopoliittisen instituutin tutkijana. *Sydän taivaassa, jalat tukevasti maassa.*
Käsitykseni edustavat vain itseäni ellei joku muu välttämättä katso olevansa jostain samaa mieltä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu