Petteri Hiienkoski Elävänä vastavirtaan

Sananvapaus RIP eli onko demokratia yliarvostettua?

  • "Hahaha! Kun sain kaikki yhteen, ei vihaisilla suomalaisilla olekaan enää vaihtoehtoja. Nyt vain kiristetään vakoiluvaltuuksia!"
    "Hahaha! Kun sain kaikki yhteen, ei vihaisilla suomalaisilla olekaan enää vaihtoehtoja. Nyt vain kiristetään vakoiluvaltuuksia!"
  • Sananvapaus RIP eli onko demokratia yliarvostettua?
  • Sananvapaus RIP eli onko demokratia yliarvostettua?

Euroopan Unionin Suomessa toimiva varakalifi on huolestunut hallituksensa uskottavuudesta. Hallituksen politiikkaa arvosteleva "vihapuhe on viime aikoina kärjistynyt erityisesti sosiaalisessa mediassa".

Varakalifin mukaan "suomalaisten turvallisuudentunne on heikentynyt". Se ei niinkään johdu terrorismin lisääntymisestä eikä "Turun tapauksesta". "Onhan meillä aiemminkin ollut tapahtumia, jotka ovat vaikuttaneet viranomaisten turvallisuusarvioon", muistuttaa varakalifi.

Varakalifin mukaan "viime päivien keskusteluilmapiirin kärjistyminen oli syy" siihen, että hän halusi...ei kun, "me halusimme" – hallituksessa ja oppositiossa ihan oma-aloitteisesti – "puhua rauhassa yhdessä".

Avoimessa kansalaiskeskustelussa – jota ei valtiollinen YLE eikä muu valtamedia kykene ohjaamaan – tulee esiin asioita, jotka eivät sovi niin sanottuihin virallisiin tosiasioihin. Niiden mukaanhan terrorismilla ei ole mitään tekemistä ylikansallisen Euroopan Unionin, Euroopan yhdentymisen, monikulttuurisuusideologian, avointen ovien maahanmuuttopolitiikan eikä etenkään turvapaikanhakijoiden kanssa. Olivatpa nämä lähtöisin mistä tahansa.

Valtaeliittiin samastuva niin sanottu vastuullinen valtamedia on ymmärtänyt sananvapaudesta luopumisen välttämättömyyden "hyvän yhteishengen" levittämiseksi – itsesensuurin vähemmän kunniakkaita perinteitä noudattaen. YLE kulkee kiltisti narun jatkona, ilman että enää mitään narua edes tarvitaan. Kuin vanhasta tottumuksesta.

Varakalifi on enemmän kuin tyytyväinen siitä, että hallitus ja oppositio allekirjoittivat vetoomuksen "rauhallisen, tosiasioihin perustuvan ja kunnioittavan keskustelun" puolesta. Lausumassa muun muassa "tuomitaan jyrkästi" – kuten tavaksi on tullut – "terrorismi kaikissa muodoissaan, samoin vihapuhe".

Noudatettuun politiikkaan tämän ei tietenkään anneta vaikuttaa. Tuomittavalla terrorismilla ei edelleenkään ole mitään tekemistä islamin vihaideologian kanssa. "Viimeaikaisista tapahtumista" huolimatta kysymys on yleensä yksittäistapauksista eikä islamilainen terrorismi muutenkaan poikkea muusta terrorismista. Julkilausuma onkin varakalifin mukaan suunnattu suomalaisille.

Sitä vihapuhetta, joka Länsi-Euroopan maissa konkretisoituu vihatekoina ihmisjoukkoihin, eivät puhu hallituksen politiikasta vihastuneet suomalaiset sosiaalisessa mediassa. Ei. Sitä levitetään yleensä arabiankielellä sosiaalisessa mediassa ja moskeijoiden takahuoneissa. Siitä suomenkielellä puhuminen ei kuitenkaan perustu virallisiin tosiasioihin ja on sen takia jyrkästi tuomittavaa vihapuhetta.

Länsimaisen demokratian muistoa kunnioittaen,

Petteri Hiienkoski

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ja Sipilä sai pettyä oitis. Kopioin nyt taas niille jotka eivät facebookissa ole.

Laura Huhtasaari jakoi käyttäjän Jussi Halla-aho julkaisun.
16 min ·
Eikö terroristien vihapuhetta suomalaisia ja länsimaalaisia arvoja kohtaan saa tuomiota?

Jussi Halla-ahoSeuraa
22 min ·
Yle Uutiset
·
Nythän on niin, että jos pääministeri luuli terrorismin ja vihapuheen vastaisen julkilausuman estävän perussuomalaisia vastustamasta islamistista vihapuhetta, hän saa pettyä ja harmistua jatkossakin. Villinä rehottava islamistinen vihanlietsonta innosti Turun jihadistia ja on aiheuttanut paljon muutakin pahaa eri puolilla maailmaa.

https://yle.fi/uutiset/3-9821484

Sipilä nuhteli Huhtasaarta – puoluejohtajien toive maltillisesta keskustelusta heti säröllä eduskunnassa

Petteri Hiienkoski

Hyvä! Sipilän porukka hämärtämässä asioita ja niiden syy-yhteyksiä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Koska blogin sanoma ei minulle oikein auennut niin kysyn tarkentavan kysymyksen. Sekö sinua ottaa päähän kun et saa mielestäsi laukoa samanlaisia vihapuheita kuin äärimuslimit moskeijoissaan?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Kukaan ei ole laukonut samanlaisia vihapuheita, kuin äärimuslimit moskeijoissaan, joten tuskin blogistikaan haluaisi sellaisia puhua/kirjoittaa.

Petteri Hiienkoski

Niinpä. Asiat täysin eri kategorioissa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #9

No minkälaista vihapuhetta sinä sitten kannatat?

Petteri Hiienkoski

Aukeisko helpommin jos lukisit tekstiä oikein päin... =)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ylläpito voisi kääntää kuvan tälle pallon puoliskolle ominaiseksi. Tai vaihtoehtoisesti kääntää myös Juha Makkosen tekstit ylös alaisin, voisi olla näin muille helpompaa.

Toimituksen poiminnat