Kristinusko ja islam IV: Suvaitsevuus- ja monikulttuurisuusideologia jyrää

Valtamediassa käytetään yksipuolisesti suvaitsevuus- ja monikulttuurisuusideologiaa tukevia asiantuntijoita. Muodollisesta demokratiasta ja sananvapaudesta huolimatta Suomi alkaa muistuttamaan totalitaarisia valtioita, joihin ei mahdu kuin Yksi Totuus. Pieni kielialue, valtionmedian hegemoninen asema sekä mediavallan keskittyminen, keskinäisriippuvuus ja riippuvuus poliittisista päätöksentekijöistä tukevat epätervettä tilannetta.

Toimittajan ammattietiikan rapautumisesta kertoo se, että kristinopin asiantuntijaksi kaivetaan usein ns. luikuriteologeja ja ”teologian desantteja”, joiden tiedetään edustavan jotain muuta kuin Raamatun käsityksiä. Kysymys ei ole siitä, että toimittaja uutisoi, jos joku poikkeaa kristinopista, vaikka hänen oletetaan sitä edustavan. Poikkeamahan saattaa perustellusti ylittää uutiskynnyksen. Ei.

Kysymys on siitä, että toimittaja väärinkäyttää asemaansa levittääkseen agendaansa ”todenmukaisen tiedonvälityksen” varjolla. Toimittaja, jonka tehtävä länsimaisessa demokratiassa on pyrkiä uutisoimaan asioista objektiivisesti ja erottaa faktat mielipiteistä, on muuttunut puolueettomasta raportoijasta poliittiseksi toimijaksi.

Niinpä teologisen asiantuntijan valinnassakaan ei olennaista ole oikean tiedon levittäminen, vaan se, että tämän käsitys palvelee poliittisia tarkoitusperiä. Se on lähes sama kuin jos käytettäisiin lääketieteen asiantuntijana valkotakkista noitatohtoria, jos tämän käsitykset sopivat agendaan.

Suvaitsevuus- ja monikulttuurisuusideologian pönkittämiseksi yritetään uskotella, että kristinusko ja islam olisivat samanlaisia. Sen takia kielletään niiden väliset erot tai vähätellään niitä. Erityisesti islamia koskevassa uutisoinnissa ideologinen mielipiteenmuokkaus on tärkeämpi asia kuin todenmukaisuus. Ei tarvitse ihmetellä, että valtamedian uskottavuus murenee.

Islamin asiantuntijana on valtamediassa usein käytetty tutkijaa, joka on jopa myöntänyt tehtäväkseen korostaa "islamin myönteisiä puolia". Jaakko Hämeen-Anttila on ”tieteellisen auktoriteettinsa” varjolla vuosien ajan levittänyt yksipuolista ja harhaanjohtavaa kuvaa islamista ”rauhan uskontona”. Arabian kielen ja islamin tutkimuksen professorina hän on islamin valkopesussa ollut kenties jopa tehokkaampi kuin yksikään teologi.

Kuva alkoi tosin rakoilla, kun muslimiterrorismi Länsi-Euroopassa viime vuonna kiihtyi: islamin väkivaltaideologian karu todellisuus räjäytti vaaleanpunaisen kuplan, jota erityisesti valtionmedia on vaalinut. Siinä vaiheessa Hämeen-Anttila näyttää katsoneen parhaaksi muuttaa Skotlantiin.

Helsingin Sanomien artikkelissa Jos et tiedä Koraanista mitään, opettele edes tämä (9.3.2015) professori Hämeen-Anttila esitti nyt jo laajalle levinneen harhakäsityksen, jonka mukaan se on sama Jumala, vaikka myönsikin, että Koraanin Jumala kuitenkin eroaa kristinuskon Jumalasta.

Ristiriitainen vastaus liittynee siihen, että professorin käsitys kristinuskon Jumalasta ei ainakaan kolmiykseyden osalta ole Raamatun mukainen. Hänen mielestään Kristinuskon Jumalalla on kolme olomuotoa, Isä, Poika ja Pyhä Henki. Raamatun mukaan he ovat kuitenkin todellisia persoonia, eivätkä olomuotoja. Hämeen-Anttilan harhakäsitys tunnetaan kirkon historiassa modalismina.

Kaukana siitä ei ole Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ulkoasiain neuvoston (KUN) kirkko ja islam -työryhmäkään. Se on julkaissut Heidi Hirvosen laatiman ja Timo Vaskon toimittaman traktaatin Uskovatko kristityt ja muslimit samaan Jumalaan? (2007) Sen mukaan Maailmassa kolmiyhteinen Jumala toimii Luojana, Lunastajana ja Pyhittäjänä. Toimiiko kolmiyhteinen Jumala näissä rooleissa vai onko hän todella Isä, Poika ja Pyhä Henki, jokainen erikseen tosi Jumala, vaikkei olekaan kolmea Jumalaa?

Otsikon kysymykseen ei – traktaatin mukaan – ole yksiselitteistä vastausta. Se taas johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, ettei vastausta ole edes vaivauduttu etsimään Raamatusta, vaan ihmisten erilaisista mielipiteistä.

Raamatusta ja Evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuskirjoista ei vastausta haluta etsiä, koska se ei sovi suvaitsevuus- ja monikulttuurisuusideologiaan. Eli siihen Viralliseen Totuuteen, jota kaikkien pitää tunnustaman ja kumartaman periäkseen valtaeliitin hyväksynnän.

Petteri Hiienkoski

petterihiienkoski
Helsinki

Elokuva- ja tv-ilmaisun ja käsikirjoittamisen vastuuopettaja. VTM, TaK. Lastentarhanopettajavaimon aviomies ja neljän koululaisen isä. Toiminut aiemmin muun muassa vapaana toimittajana ja Ulkopoliittisen instituutin tutkijana. *Sydän taivaassa, jalat tukevasti maassa.*
Käsitykseni edustavat vain itseäni ellei joku muu välttämättä katso olevansa jostain samaa mieltä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu