Petteri Hiienkoski Elävänä vastavirtaan

Tehdäänkö Helsingistä koko maailman sosiaalitoimistoa?

 • Helsingin kaupunginvaltuuston kokoonpano. (Kuva: HK.)
  Helsingin kaupunginvaltuuston kokoonpano. (Kuva: HK.)
 • Kyllä (VIHREÄÄ) äänestäneet "koko maailman sosiaalistoimiston" kannalla.
  Kyllä (VIHREÄÄ) äänestäneet "koko maailman sosiaalistoimiston" kannalla.
 • Yksityisen omaisuuden riistäminen sen sosialisoimisella ja verottamisella kuuluvat välivaiheeseen.
  Yksityisen omaisuuden riistäminen sen sosialisoimisella ja verottamisella kuuluvat välivaiheeseen.
 • Perimmäisenä tavoitteena on hävittää valtio ja sitä ylläpitävät instituutiot kuten avioliitto. (Kuva: Wikipedia.)
  Perimmäisenä tavoitteena on hävittää valtio ja sitä ylläpitävät instituutiot kuten avioliitto. (Kuva: Wikipedia.)
 • Ihmisiä on harhautettava propagandalla ja pakotettava rajoittamalla heidän kansalaisvapauksiaan.
  Ihmisiä on harhautettava propagandalla ja pakotettava rajoittamalla heidän kansalaisvapauksiaan.

Näyttää siltä, että järjettömyys, vastuuttomuus, laittomuus, epäoikeudenmukaisuus, epäisänmaallisuus etenevät kiihtyvää tahtia Helsingin valtuustossa...

Kukaan ei osaa arvioida, millaisia kustannuksia paperittomien terveydenhuolto Helsingille aiheuttaa – edes paperittomien määrää ei tiedetä, otsikoi Helsingin Sanomat kaupungin tekemästä päätöksestä laajentaa ilmaispalveluita laittomille maahantulijoille.

– Helsingin kaupunginvaltuusto päätti keskiviikkona laajentaa paperittomien terveydenhuoltoa... Paperittomille ... tarjotaan myös ”välttämätön” terveydenhoito... Paperittomia varten ei ole ainakaan heti tarkoitus perustaa mitään erillistä palvelupistettä. He saavat apua samalta henkilökunnalta ja siellä missä muutkin, terveysasemilla.

Mitä tästä seuraa? – Tietenkin julkiset menot kasvavat ja jonot lisääntyvät! Jo nyt tilanne on osin kauhistuttava. Mutta se ei näennäishumaaneja paikallispoliitikkoja tunnu liikuttavan.

Löysin tiistaiaamuna 94-vuotiaan äitini Laajasalon terveysasemalta yksinään kyynelsilmin valittamassa sitä, että hän oli joutunut odottamaan yli tunnin saadakseen palvelua. Hän ei tiennyt mitä tehdä, koska ei saanut keneltään apua. Miten sitten jatkossa?

Näinkö Helsingin valtuusto palkitsee niitä, jotka ovat koko elämänsä palvelleet yhteistä isänmaatamme? "Koko maailman sosiaalitoimistoa" Helsinkiin perustavalle vihervasemmistolle heidän uhrauksensa eivät näytä merkitsevän mitään.

Äidilläni on rintamatunnus tai rintamapalvelustunnus (en muista kumpi). Hän aloitti isänmaamme puolustamisen jo sotien aikana. Hän palveli Aunuksen Karjalassa sotilashallintoalueella eikä vältellyt vastuutaan.

Hän ei paennut muihin maihin, ei kaukaisiin eikä läheisiin, elämään toisten kustannuksella – ei vaikka olikin nainen! Ei laillisesti – eikä laittomasti ilman papereita.

Äitini kuuluu maamme jälleenrakentajiin, ja joutui kasvattamaan lapsia ajoittain erittäin vaikeissa oloissa. Työuraan kuuluu myös toimiminen kaupan alalla sekä itsenäisenä yrittäjänä että toisen palveluksessa. Mitä meillä olisi ilman hänen kaltaisiaan?

Laittomien maahanmuuttajien eli ns. paperittomien palveluiden laajennuksen ajoivat Helsingin valtuustoossa läpi: Vihreä liitto, Vasemmistoliitto, Feministit, Piraatit, Kepu, RKP ja puolet demareista, äänin 45-39. Näillä päätöksentekijöillä on KASVOT!

Jakamalla muiden kustantamia ilmaispalveluita laittomille maahantulijoille, nämä lähettävät kutsun lukemattomille muille ympäri maailmaa. Tällaisia uutisoidaan olevan Venäjän puolella valtavat määrät odottamassa pääsyä suomalaisten "lihapatojen ääreen".

Päätöksillään valtuusto lähettää viestin myös suomalaisnuorille: "saat työlläsi kustantaa kaikille laittomille maahantulijoille julkiset palvelut vaikka ne eivät välttämättä riitä enää sinulle".

Kannattaako maksaa korkeita veroja, ellei niille saa vastinetta, vai hankkia palvelut muualta? Jos palvelut joutuu hankkimaan muualta, miksi ihmeessä maksaa veroja?

Kannattaako ylipäätään jäädä ylivelkaiseen korkeiden verojen maahan jos niiden maksamisesta ei ole vastaavaa hyötyä ja verotuotot kohdennetaankin muille?

Kokonaistaloudellinen tilanne on kuitenkin se, ettei julkinen talous ole tasapainossa. Velkaantuminen jatkuu.

Lisäksi keskuspankki tunkee markkinoille valtavalla volyymillä lisää rahaa ja korkokantaa on pidettävä luonnottoman alhaalla. 

Kommunismi on kaunis ajatus, mutta se nyt vain ei käytännössä toimi. Täytyy ihmetellä, etteivät nämä vihervasemmistolaiset haihattelijat näytä vieläkään oppineen yhtään mitään 1900-luvun tuhoisimmasta yhteiskuntakokeilusta.

Petteri Hiienkoski

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

31Suosittele

31 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (80 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Valtion velkaantuessa 5 miljardia euroa vuodessa ja kuntien velkaantuessa myös tämän lisäksi, Helsingin valtuuston päätös on kerrassaan omituinen. Varsinkin kun kontrastina on palveluiden heikentyminen samalla vahusten osin turvassa ja terveydenhoidossa.

Tommi O. Pälve

Rahan repimistä muiden taskusta ja nakkaamista vieraille tullaan varmasti jatkossakin perustelemaan jonain ihmisoikeutena.
Ei sitä missään muualla anneta kaikkea ilmaiseksi paitsi täällä.
Rikkooko siis muka koko muu maailma ihmisoikeuksia?

Järjettömintä tässä on, että noita palveluita tullaan markkinoimaan netissä useilla kielillä kuten esim. bulgariaksi, romaniaksi, somaliaksi ja arabiaksi.
Suorastaan kerjätään uutta turvapaikanhakija-aaltoa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

---Äidilläni on rintamatunnus tai rintamapalvelustunnus (en muista kumpi). Hän aloitti isänmaamme puolustamisen jo sotien aikana. Hän palveli Aunuksen Karjalassa sotilashallintoalueella eikä vältellyt vastuutaan. Hän ei paennut muihin maihin, ei kaukaisiin eikä läheisiin, elämään toisten kustannuksella – ei vaikka olikin nainen! Ei laillisesti – eikä laittomasti ilman papereita.

Suomalaisten sotilashallinto kunnostautui sulkemalla siviilejä keskitysleiriin kuolemaan nälkäään: https://fi.wikipedia.org/wiki/Itä-Karjalan_keskitysleirit

Sodan jaloista paenneiden auttaminen nyt myöhemmin on hyvä tapa pyytää sitä anteeksi.

Petteri Hiienkoski

Äitini ei ole kertonut keskitysleireistä. Hän on sen sijaan kertonut lapsista ja vanhuksista, jotka puna-armeija oli jättänyt sinne oman onnensa nojaan. Heihin äitini kertoo ystävystyneensä ja auttaneensa kykynsä mukaan. Hän opetteli myös paikallista kieltä tai murretta, josta muistona on sanakirja.

Äitini muisteli tässä eräänä päivänä näitä ihmisiä ja heidän kohtaloaan, kun suomalaisten oli vetäydyttävä. Heitä ei ollut mahdollista ottaa mukaan. Voimme vain kuvitella miten puna-armeija suhtautui heihin kun tiedämme miten on ollut tapana suhtautua sellaisiin, joiden epäillään tehneen yhteistyötä vihollisen kanssa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Keskitysleirit ovat kuitenkin tosiasia. Harva taitaa tietää, jotta Rautaristin lopppukuvassa on suomalaisten rakentama keskitysleiri.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #6
Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #9

Kyllä. Viimeinen kuva siviileistä piikkilangan takana on otettu Puna-Aremijan vapautettua leirin v. 1944, siellä on siis lähinnä venäläisiä siviilejä suomalaisten rakentamalla keskitysleirillä.

Ei pidä unohtaa oman kansan tekemiä julmuuksia. Venäjällä sanotaan, jotta tikulla silmään sitä, joka vanhoja muistelee, mutta molempiin silmiin sitä, joka unohtaa.

Petteri Hiienkoski Vastaus kommenttiin #6

Vankileirejä, internoitileirejä, keskitysleirejä tai miten niitä sitten kutsuttiinkin, toki olikin.

Ei kai kukaan kuvittele, että sotaa käyvä valtio antaisi mahdollisen vihollisen käyskennellä vapaasti rintama-alueella. Sellaisia sotavankeja, joita ilmeisesti ei pidetty poliittisesti eikä sotilaallisesti vaarallisina, lähetettiin maatatiloille töihin eri puolille Suomea.

Keskitysleiri-termillä ei vielä silloin ollut sitä sisältöä, minkä me jälkipolvet niihin liitämme, etenkin koska tiedämme Saksassa osa niistä oli tuhoamisleirejä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #10

Suomalaisten teot olivat kaiken kansainvälisen oikeuden vastaisia, älä selittele. Hyvksytkö todella etniset puhdistukset ja siviilien sulkemisen keskitysleireihin kuolemaan nälkään?? Miehittäjävallalla ei ole oikeutta tällaisiin tekoihin.

Ensimmäiset keskitysleirit rakennettiin muuten Euroopassa Suomeen v. 1918. Kunniakasta Suomen historiaa!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #12

Entä natsi-Saksaa vastaan taistelleiden amerikkalaisten teot samaan aikaan omassa kotimaassaan ?

USA:ssa perustettiin internointileirejä/keskitysleirejä toisen maailmansodan aikana japanilaisille, saksalaisille ja italialaisille USA:ssa asuville siviilihenkilöille, joista suurin osa oli vieläpä USA:n kansalaisia.

Esimerkiksi amerikanjapanilaisia suljettiin leireille USA:ssa 110000 ja amerikansaksalaisia 11000.

Kuolleisuus tauteihin leireillä oli selkeästi korkeampi kuin USA:n siviiliväestön keskuudessa. Tuhoamisleireistä saksalaiseen tapaan ei kuitenkaan ollut kysymys.

P.S. Aiheen laajuuden vuoksi en ota käsittelyyn Neuvostoliiton toimia omia kansalaisiaan tai valloitettujen alueiden siviiliväestöä kohtaan toisen maailmansodan aikana.

Petteri Hiienkoski Vastaus kommenttiin #12

Suomessa pyrittiin noudattamaan demokrattisia ja laillisia periaatteita myös poikkeusoloissa sota-aikana. Siitäkin huolimatta myös suomalaisia syyllistyi sotarikoksiin.

Syylliset tuomittiin sodan jälkeen välirauhansopimuksen 13 artiklan perusteella. Yhteensä noin 700 henkilöä sai tuomion erilaisista sotarikoksista: sotavankien pahoinpitelyistä, omaisuusrikoksista, virkavelvollisuuksien laiminlyömisestä ja sotavankien tapoista.

Syytteitä tai tuomioita ei sen sijaan luettu rodullisista puhdistuksista, rotuerottelusta, ihmisoikeuksien polkemisesta tai sotavankien järjestelmällisestä surmaamisesta. Näin tapahtui Saksassa ja muissa sen liittolaismaissa joissa siihen oli perusteet. Mutta ei Suomessa. Jos olisi ollut aihetta, epäilemättä NL olisi vaatinut sitä myös Suomen osalta.

Se miten vankeja kohdeltiin Neuvostoliitossa on tietenkin kokonaan oma lukunsa. NL ei koskaan joutunut vastuuseen rikoksistaan.

Mitä tulee vuoden 1918 tapahtumiin, asiasta ei edelleenkään puhuta oikeilla nimillä. Lopputuloksena oli joka tapauksessa hirveä tragedia, josta meidän on syytä ottaa opiksemme, ja tehdä kaikkemme että mitään vastaavaa ei koskaan enää tapahtuisi. Sota on aina hirveä asia.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #6

Suomalaisetkin olisivat kuolleet nälkään sodan aikana ilman saksalaisten ruoka-apua.
Puna-armeija taas marssi pitkälti Uncle-Joen sapuskoilla ja kalustolla.

Keskitysleireista sen verran, että nämä olivat alkuperäisesti neuvostokommunistien l. bolsevikkien keksintöä jo 1920-luvun alusta lähtien, jonka mallin myöhemmin kansallissosialistit kopioivat myös Saksaan.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #13

No siviilien sulkeminen keskitysleireihin on kyllä brittien keksintö Buurisodan ajoilta. Suomalaiset ottivat ne käyttöön ensimmäisenä Euroopassa v. 1918, ja kieltämättä seuraajia sitten tuli nopeaan tahtiin.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #14

Pitää paikkansa keskitysleirit keksittiin buurisodissa, koska britit eivät onnistuneet saamaan sotilaallista voittoa buureista ja zuluista, mutta siviilien sulkeminen leireihin lannisti vihollisen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #14

Leirejä lienee ollut jo antiikin ajoilta lähtien. Voittajat ovat yleensä ihmiskunnan historiassa aikana tappaneet kaikki hävinneen osapuolen edustajat kauniita naisia lukuun ottamatta. Dareios I taisi olla ensimmäinen poikkeus tästä. Myöhemmässä vaiheessa on tyydytty tappamaan vain suurimmat uhat ja alistamaan muu kansa orjatyöhön tai veronmaksuun.

Suuressa mittaluokassa ja 1900-luvun nykymaailmassa Neuvostoliiton bolsevikit toteuttivat ensimmäisenä keskitys-ja työleirit miljoonille " toisinajattelijoille tai tästä epäillyille ".

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #17

Suomi ehti ennen bolshevikkeja, kuten Roponenkin kertoi, jo vuonna 1918.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #29

Vankileirejä oli I maailmansodan aikana pitkin Eurooppaa jo ennen vuotta 1918. Bolsevikkien leirityksen mittakaava on jotain sellaista, mitä tuskin koskaan tullaan kokemaan - toivottavasti.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #31

Siviiliväestön sulkemista vankileireille ei harrastettu vielä ensimmäisessä maailmansodassa. Mutta kuten meitä jo huomautettiin, tämä keskusteluketju ei ole suotava keskustelussa, jota pitäisi käydä Helsingin kaupunginvaltuuston päätöksestä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Minulla on Nestori Parkkarin kirja hyllyssäni ja olen lukenut Antti Laineen teoksen, joka taisi olla ensimmäinen jossa suomalaisia keskitysleirejä käsiteltiin. Jokisipilään en ole tutustunut.

Mutta noiden asioiden kaivelusta ei todellakaan ole mitään hyötyä, koska ihmiset nyt ovat täydellisen kykenemättömiä tunnistamaan totalitarismiin taantumisen elementtejä omassa ajassamme. Yhteiskuntammehan on koko ajan kriisiytymässä, ja yhteiskunnallinen luottamuspääoma, yhteiskuntamoraali, on vähä vähältä -- päätös päätökseltä -- murenemaan päin.

Ja jos tämän hajoamisen syitä etsitään, repeävä tulonjako, keskiluokan kohtuuton kurittaminen, tai pysyväksi muuttunut kasvava köyhyys eivät ole ainoita syitä. Yhteiskuntaa hajottaa ehkä tehokkaimmin ei-eurooppalaisista kulttuureista tännekin tunkeutuva kansainvaellus. Sillä on erityisesti suomalaiseen muutenkin kaltoinkohtelevaan -- tilastojen mukaan kiusaamme toisiamme työpaikoilla kaksi kertaa enemmän kuin eurooppalaiset kansat keskimäärin -- keskinäisyhteyteen todella efektiivinen hajottava vaikutus.

Poliitikot ovat täysin kyvyttömiä hoitamaan sitä tilannetta. Se on traagista siksi että poliitikot ovat jo pilanneet politiikan -- suuren kansan luottamus "yhteisten asioiden hoitoon" on jo mennyt. Kohta kukaan ei enää äänestä, koska kukaan ei enää usko poliitikkojen ajavan niitä asioita joita kansalaiset kokevat tärkeiksi. Esimerkiksi todellisia tiukennuksia maahanmuuttoon.

Muistakaa että Brexit-kansanäänestyksen tulokseen vaikutti eniten ihmisten maahanmuuttokriittisyys.

Mutta poliitikot ovat ehkä vain mielissään siitä etteivät ihmiset enää äänestä. Heitä ei hiukkaakaan häiritse se että he itse ovat syyllisiä yleisen luottamuspääoman romahdukseen. Poliitikoille riittää, että he saavat aikaan jonkin juuri heidän omaa ideologiaansa realisoivan päätöksen. Niin kuin nyt juuri on tapahtunut tässä Helsingin kaupunginvaltuuston päätöksessä koskien paperittomien terveydenhoitoa yms.

Totalitarismi tulee. Juuri tällaisten päätösten seurauksena, vuorenvarmasti. Se tulee ihan huomaamatta, kuten se aina tulee. Se tulee pieni asia kerrallaan, yksi päätös kerrallaan. Totalitarismin tulosta enemmän tuossa:

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Etenemme kohti aikaa, jossa Euroopan Unionista tulee kansojen sekoitus, eräänlainen toinen Baabel, josta mainitaan 1. Mooseksen kirjan 11. luvussa.

Samoin kuvioihin tulee mukaan helakanpunainen peto, josta mainitaan Ilmestyskirjassa. Tulkitsen sen kuvaavan jonkinlaista maailmanlaajuista kommunistista järjestelmää.

Se, että näitä asioita tapahtuu, vaikkakin ovat perkeleestä, niin niille on Jumalan sallimus. Todellakin elämme viimeisiä aikoja!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Mutta jospa Raamattu onkin avaruusolentojen jättämä kuvaus siitä, kuinka historia etenee kommunismia kohti, kuten Marx ennusti?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tätä ei voi jättää suosittelematta!

Helsingin kaupunginvaltuuston päätös on osa 4000 vuotta vanhaa ennustusta, 1. Moos. 11!

Olemme siis oikealla, Vanhan Testamentin viitoittamalla, tiellä! :D

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ilmaisen terveydenhoidon antaminen kaikille Suomessa asuville on hyvä asia. Se pitäisi olla ilmainen myös Suomen kansalaisille. Mutta tämä yhdistettynä vapaaseen liikkumiseen ja olemattomaan rajavalvontaan ei välttämättä tuota hyvää lopputulosta. Tälläiset asiat pitäisi käsitellä Euroopan laajuudessa, ei vain Helsingissä.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Mikä tämän blogin aihe oli alkujaan? Taitavasti eräät keskustelijat käyttivät Hiienkosken ohimennen mainitsemaa isoäitiä ja hänen rintamakokemuksiaan keppihevosena ja alkoivat puhua buurisodasta, raamatusta ja avaruusolennoista. Tällaista tämä täällä on.

Tuosta voisi hyvin siirtyä keskustelemaan vaikka Vietnaminsodan kauheuksista, siitä kuinka paljon ihmisä kuoli 2. maailansodassa, Balkanilla jne. Kun taas se mistä Helsingi kaupunginvaltuusto äänesti, ei kiinnosta.

Kun keskustelu noin venyy ja paukkuu, voinen ottaa oikeuden kertoa oman mielipiteeni: Helsingin kaupungin terveyspalveluista eivät -valitettavasti- päässeet nauttimaan esim. Syyrian heikoimmassa asemasssa olleet, sillä he makaavat joukkohaudoissa ja kärsivät edelleen hajalle pommitetuissa kylissä ja kaupungeissa. Maailma ei ole aina tasapuolinen.

Ehdotan paluuta blogistin aloittamaan aiheeseen.

Petteri Hiienkoski

Kiitos "kurinpalautuksesta". =)

Mainitsin tosiaan oman äitini (EI isoäitini) esimerkkinä, koska tapaus sattui vain pari päivää sitten ja kosketti minua. Tämä ei ollut toki ensimmäinen kerta. Tuossa iässä on jo erilaista kremppaa. Mutta - huom! - hän ei makaa vuodeosastolla, minne hän kohta puoleen joutuu, koska avun saaminen terveysasemalta alkaa olla työn ja tuskana takana. Ja kustannukset vuodepotilaistahan ovat korkeita. Tätä nämä paikallispoliitikot tuskin ovat vaivautuneet edes miettimään järjettömissä maailmanparannushaihatteluissaan.

Valtuuston hölmöläiset, joita on samanlaisia myös valtakunnan politiikassa, eivät tajua, että näillä ratkaisullaan he itse ovat romuttamassa julkisia hyvinvointipalveluita. Tämä on sen takia myös iso yhteiskuntapoliittinen periaatekysymys tulevaisuuden kannalta. Tätä yritin blogikirjoituksessani pointata. Ilmeisesti vähän huonolla menestyksellä.

Timo Ala-Harja

Tämä Roponenhan se alkoi väenväkisin vääntää blogistin sivumennen mainitsemasta asiasta keskustelua sivuraiteelle.Ilmeisesti alkuperäinen aihe ei sopinut Roposen ideoligisiin raameihin.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Maailmassa on paljon pahuutta; onko kohtuuton uhraus koittaa sitä Helsingissä vähän lievittää?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Hyvistä teoista voi olla pahoja seurauksia. Ja pahuus on juuri tuota -- tehdään vähän kerrallaan. Pahuus on kuin pöydänjalkojen lyhentäminen vuoronperään, kukaan ei noteeraa että taso laskee koko laveudelta. Ei ole mitään yhteiskunnan moraalista romahdusta, on vain moraalianomiaa -- ja sitten seuraavaksi romahdus on jo tapahtunut.

Eikä kukaan koskaan halunnut sitä. Eikä yhdessäkään yhteydessä käsittänyt tekevänsä sitä. Kukaan vain ei koskaan nostanut päätään vedenpinnan yläpuolelle nähdäkseen laidasta laitaan. Sanoakseen selvästi: "Ei!"

Pahuus on juuri sitä. Se on aina hyvyyttä, kunnes on liian myöhäistä.

Jari Rahkonen

Roponen mitä lievittämistä sellainen on missä pahuus siirtyy ihmiselta toiselle? Lievittääkö sinun pahaa oloa? Täytyy olla täysin järkeä vailla tai todella itsekeskeinen, jos ei näe mitä se maksaa ja mitä kaikkea negatiivista tuo tällä hetkellä väkisin runnottu politiikka aiheuttaa.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Kommenttiin 21: Ikään kuin olisit vastanut minulle, joten muistutan... kohtuus voi joskus muuttua kohtuuttomuudeksi, jos "kohtuullisuuden harrastajat" eivät näe (halua nähdä) asiaa oikeassa asiayhteydessä, eivätkä ymmärrä asioiden oikeita mittasuhteita tai "kohtuullisuuteensa" liityviä muita kokonaisuuksia.

Ei enmpää tuosta, sillä varmaan luit Oikkosen kommentin, joka mielestäni selventää asiaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minusta Helsingin päätös on oikea ja iloitsen erityisesti siitä, että saavutettiin yhteisymmärrys asioiden eteenpäin viemiseksi. Tämänkaltaista yksituumaisuutta mielestäni tarvitaan. Juuri tätä on yhteisten asioiden hoitaminen eli politiikka!

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #28

""Juuri tätä on yhteisten asioiden hoitaminen eli politiikka!""

Poliitikot voivat käydä kauppaa keskenään, mutta luulenpa, ettei tuolla politiikalla ole eurooppalaisissa vanhoissa kansallisvaltioissa kovinkaan suurta kansan tukea takanaan. Kyseessä ovat siis ihan omat asianne, jotka ovat kaikkea muuta kuin yhteisiä.

Voit laskea itsesi ihan mihin rintamaan haluat, mutta muista, että esimerkiksi minä kuulun ihan toiseen porukkaan. Jos haluat omia Suomen, Helsingin, tai jonkin Poliittisen Ideologian, tai ihan mitä muuta tahansa, ja esiintyä niiden nimissä, älä unohda, että minä en sitten ole siinä Suomessa, siinä kaupungissa, enkä tunnusta sitä ideologista valhetta.

Ja minulla on tunne, etten suinkaan ole yksin. Meitä on aika monta, jotka eivät enää tunne tätä maata omakseen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #30

Eihän minun Suomeni ole mikään vankila!

Maailmassa on monta maata, joihin ääntä mahtuu.

Mutta jos haluat edelleen olla ja kärsiä Suomessa, ole hyvä ja tee niin. Minun Suomeeni mahtuu myös erimielisiä, tässä tapauksessa nöyryytettyjä kokoomuslaisia ja persuja.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #33

Sinulle "Suomi" on maa-alue ja hallinto. Minulle se on kansallinen keskinäisyhteys.

Enkä, siitä huolimatta etten elä puoluepolitiikan taistelukentillä, erityisesti kehua retostelisi kilpailevien puolueiden nöyryyttämisellä.

Sinun Suomesi on hyvää vauhtia muuttumassa vankilaksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #36

Kansallinen keskinäisyhteys ei näyttäisi syntyvän välillemme. Silti meidän pitäisi pystyä elämään samaa maata.

Mutta jos se tuntuu mahdottomalta, kyllä täältä pois pääsee edelleen... Ei tämä vankilaksi muutu, ovet ovat auki sekä sisään että ulos... :)

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #41

Pako ei ole paikka. Pako on sitä ettei liian kipeäksi osoittautuvaa reaalitodellisuutta pystytä käsittelemään, vaan paetaan opillisiin ideologioihin. Selitykset luovat illuusion hallinnasta, ja opillinen tunnustuksellisuus luo uskonvahvistusta ja tuo helpotusta.

Meistä kahdesta sinä olet se, joka on jo paennut. Todellisuudesta on ovi auki. Ideologisesta vankilasta ei ole ovia auki.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kuinka pahuutta voitaisiin lievittää tekemällä tyhmyyttä?

Timo Ala-Harja

Helsingin kaupunginhallituksen päätöksen vertaaminen yli 70v. takaisiin sodanaikana tapahtuneisiin asioihin on mielestäni täysin kohtuutonta.Teit sivumennen mainitusta asiasta pääasian.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Roponenko teki? Eikö kuitenkin jokainen, joka pillastui Roposen näkemykseen? Ei Roponen yksinään keskustellut, vaan vastasi jokaiseen hänen näkemykseensä esitettyyn vastakommenttiin.

Ei liene Roposen vika, että kiiltokuvan kiillottajilla on hirveä tarve saada sodan jalkoihin jääneiden asema toissijaiseksi ja nostaa itsekkyys humaanisuutta korkeammalle jalustalle.

Raamatun ennustukset taas toi keskusteluun Hiienkosken kristillisen arvopohjan jakava - ja Hiienkosken tavoin sen unohtanut - kanssakeskustelija.

Mutta palattakoon keskustelun aiheeseen: Minusta on äärimmäisen hyvä ja arvokasta, että myös paperittomille tarjotaan terveys- ja muut välttämättömät elämiseen tarvittavat palvelut niin pitkään, kun paperittomina maassamme oleskelevat. Helsinkiläisenä veronmaksajana maksan alennetun kunnallisveroni päätöksen jälkeen paljon iloisempana!

Petteri Hiienkoski

"Raamatun ennustukset taas toi keskusteluun Hiienkosken kristillisen arvopohjan jakava - ja Hiienkosken tavoin sen unohtanut - kanssakeskustelija."

Millä perusteella väität että olisi unohtanut kristillisen arvopohjan? Mielestäni arvopohjani on täysin Raamatun mukainen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #43

Sinulla on erilainen Raamattu kuin minulla. Minun Raamatussani ei kehoteta sulkemaan ovea apuatarvitsevan edestä.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #60

Mitä Niemeläisen Raamattu sanoo siitä, jos apu ei sen anojalle kelpaa? Laittomasti Suomessa oleskeleville on luvassa maksuton lentokuljetus kotimaahan ja mukava rahapotti vielä evääksi mukaan. Se on parasta ja raamatullisinta apua, mitä he voisivat omassa tilanteessaan käyttää.

Raamatun kirjoittamisen aikaan sosiaaliturva perustui kovin toisenlaisiin asioihin eikä matkustaminen ollut läheskään yhtä helppoa ja vaivatonta, joten siihen perustuva ohjeistus ei kaikilta osiltaan ole relevanttia.

Petteri Hiienkoski Vastaus kommenttiin #60

#60. Tuskinpa eroa on Raamatuissa. Pikemminkin Raamatun tuntemuksessa.

"Regimentit sekaisin? – tunnustus maallisen ja hengellisen vallan erottamisesta" (http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomen terveydenhoito ei ole ilmaista suomalaiselle vähävaraiselle, mutta tämän esityksen mukaan se olisi siis ilmaista täysin ns. paperittomalle ulkomaalaiselle. Tämä on melkoisen erikoinen asetelma kaiken kaikkiaan.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Psykiatrinen avohoito on kaikille ilmaista, ja sitä nuoremmat turvapakanhakijat nimenomaan tarvitsevat. Psykiatrista hoitoahan he toisaalta ovat jo saaneet ilman H:gin kaupungin linjaustakin.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Psykiatrinen avohoitoko ilmaista? Teetkö sinä Ropponen työsi täysin ilmaiseksi? Todella ihailtavaa auttamishalua!

Minä kun luulin, että veronmaksajat joutuvat kaiken maksamaan korkojen kera. Petteri Hiienkoski mainitsi vanhan äitinsä joutuneen odottamaan terveyskeskuksessa tunnin. Se on todella nopeaa palvelua nykyaikana. Monissa terveyskeskuksissa ajat voivat heittää paljon enemmänkin, niin Helsingissä kuin Espoossakin.

Tapasin viime vuonna Tapiolan terveyskeskuksen päivystyksessä vanhan miehen, jota oli saattamassa hänen vanha vaimonsa - toinen toistaan tukien. He kertoivat odottaneensa jo neljä tuntia pääsyä lääkäriin. En tiedä, koska he varsinaisesti pääsivät sisään, kun lähdin sieltä pois yksityiselle puolelle. En olisi itse jaksanut noin kauaa odottaa...

Helsingin olisikin lisättävä omia resurssejaan huomattavan paljon, jos ylipäätään aikovat uudistuksensa viedä kunnialla läpi.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Pekka, silloinhan nämä turvapaikanhakijat pitäisi toimittaa kiireen vilkkaa omalle kulttuurialueelleen saamaan psykiatrista avohoitoa ja maanmiesten tukiverkostojen sekä omaisten tukea omalla kielellään – mitä pikemmin, sen parempi.

On sekä järjetöntä resurssien riistämistä suomenkielistä psykiatrista avohoitoa tarvitsevilta sitoa niukat hoitoresurssit tulkkipalveluiden kautta kankeasti pidettyihin ulkomaalaisten vastaanottokäynteihin, että psykiatrisesti tehotonta pyrkiä antamaan hoitoa kliinisiin oireyhtymiin, kun henkilön ensisijainen ongelma on psykososiaalinen: juurettomuus väärässä elinympäristössä ja laittomasta oleskelusta johtuva jatkuva ristiriita viranomaisten kanssa.

Laittomasti maassa olijat eivät tarvitse kansainvälistä suojelua; sen ovat kertaalleen virkavastuulla selvittäneet maahanmuttoviranomaiset ja toiseen kertaan tuomioistuin valituksen pohjalta. Asiasta on annettu lainvoimainen päätös, ainoastaan sen täytäntöönpanon lykkääminen pitkittää sitä, että asianosainen saisi elämänsä järjestykseen omassa kotimaassaan. Sinne palaamisen jälkeen ns. "psykiatrisen avohoidon tarve" todennäköisesti lakkaa aivan itsestään suurimmalta osalta heitä.

Helsingin kaupungivaltuuston päätös pahensi ja sekoitti järjettömästi niiden ihmisten asioita, joita arvostelukyvyttömät poliitikot kuvittelivat olevansa auttamassa – ja samalla päätös riisti niukkoja resursseja niiltä, jotka oikeasti hyötyvät suomalaiseen kulttuuriin sovitetusta psykiatrisesta avohoidosta.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

# 32
"Tämä on melkoisen erikoinen asetelma kaiken kaikkiaan."

Sinällään subjektiivisesti nähtynä kaunis ajatus ilmaisista hoidoista jne. on irrotettu tosiasioihin (mm. talous) perustuvasta asiayhteydestä. Noin nähtynä idealistinen kauneus kääntyy isossa, globaalissa kuvassa irvokkaaksi vastakohdaksi, ellei peräti sinisilmäiseksi hölmöydeksi.

Ropposelle tuossa yllä: Huomaatko kuinka jälleen alat puhua "hyvää päivää - kirvesvartta". Tietyt hoidot ovat lakisääteisesti ilmaisia. Ei siitä olle kai kiistaa ollutkaan.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""ei ole ilmaista suomalaiselle vähävaraiselle""

Kansallisvaltiossa -- joka meille siis on suomalaisten kielellis-kulttuurinen keskinäisyhteys -- on mahdollista pyrkiä toteuttamaan ideaalia "kaikilla samat oikeudet, kaikilla samat velvollisuudet".

Nyt ollaan tilanteessa, jossa Euroopan ulkopuolelta liikkeelle lähteneet kansainvaellukset -- jotka tulevalla vuosisadalla voivat mahdollisesti paisua miljardiluokkaan -- on otettu vastaan "turvapaikkapolitiikan" nimissä. -- Tuskin mikään voisi olla harhaisempi tulkinta kokonaistilanteesta.

Ja turvapaikka-ajattelu toteutuu tylysti niin, että "turvapaikanhakijoilla" on kaikki oikeudet, kun taas kantaväestöllä on kaikki velvollisuudet toteuttaa nuo vieraskulttuurien oikeudet.

Tilanne on siis käsitteellistyksestä alkaen täysin harhainen. Mutta koska kyseessä on tabu -- ihmisarvoa ja -oikeuksia koskevat kysymykset ovat eurooppalaisille ihmisille tabuja koska natsi-Saksan aiheuttama trauma on jäänyt käsittelemättä ja vaikuttaa vahvasti -- mitään mahdollisuuksia täysin vinosuuntautuneen käsitteellistyksen oikaisuun ei ole.

Poliitikot ovat jo politiikan luonteesta johtuen kyvyttömiä -- siinä tarvitaan ideologioita ja tunnustuksellista ajattelua -- kohtaamaan tosiasioita. Niinpä politiikan taholta ei ole tulossa selvyyttä käsitesekaannuksiin.

Ja kun kansainvaellukset jatkuvat ja kasvavat, kansallisvaltioiden kansalaiset alkavat oirehtia. Kulttuurisiin hylkimisreaktioihin taas poliitikot vastaavat koventamalla kuria, sensuuria ja järjestyksenvalvontaa. Totalitarismiin päätyvä kierre on valmis.

Mehän olemme jo sillä tiellä. Suomi on vaivihkaa muuttumassa vankilaksi.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Aloittajalle yksi täysin hypoteettinen kysymys. Mitä Jeesus tekisi,,, niinpä?! ;@)

Petteri Hiienkoski

"Mitä Luther sanoo turvapaikkapolitiikasta?" (http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...)

On huomattava ero kirkon hengellisen vallan ja valtion maallisen vallan välillä. Niillä on täysin eri tehtävät. Tämäkin tuntuu olevan näiltä omatekoisilta näennäispyhimyksiltä täysin hukassa.

Jos joku heistä haluaa aidosti harjoittaa hyväntekeväisyyttä ja osoittaa humaanisuuttaan vieraille, aloittakoon sen omasta eikä toisten kukkarosta.

Suurempaa farisealaisuutta tuskin onkaan, että käydään jakamaan yhteisistä varoista sellaisille, joille se ei kuulu, mutta sivuutetaan ne, joita varten varat on tarkoitettu, ja joista ensisijaisesti pitäsi huolehtia. Sitten polleena ollaan olevinaan niin pyhiä, että Jeesuskin jää toiseksi.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Vanha kansanviisaus sanoo ”pienistä puroista joki syntyy.” Tämäkin ”puro” tulee antamaan lisää vettä ja virtausnopeutta sille joelle, jota Suomi-neito matkaa istuen lautalla kohti ”Niagaran putouksia.”
Demokratian suurin heikkous on joskus demokratia itse. Se mahdollistaa päätöksenteon ihmisillä, joilla on aikuisen keho ja lapsen mieli = aikuislapsi. Heille tuntuu riittävän hiekkalaatikkosanonta ”älä tule paha kakku, tule hyvä kakku.”

Enemmistödemokratia antaa mahdollisuuden päättää sosiaalisista ”tuloista” eli tulonsiirroista nettosaamapuolen äänillä nettosaamapuolelle, jotka nettomaksajapuoli sitten kiltisti kustantaa. Tätä kehitystä ei voida enää pysäyttää Suomessa. Nettosaamapuolen ihmisiä on liian paljon verrattuna nettomaksupuolen ihmisiin. Korjausliikkeeseen tarvittaisiin ulkopuolinen elin eli vaaleista riippumaton troikka Kreikan malliin, joka ehkä saisi asiat ”normaaliin päiväjärjestykseen.”

Blogistin otsikkokysymykseen voi vastata lyhyesti: KYLLÄ.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Jo kolmas uskonoppinut, jonka kristinuskon perusteet ovat totaalisesti kadoksissa. Nettosaamapuolella ovat kaikki ylimmät poliittiset päättäjät.

Yleisesti ottaen, huoltosuhteemme on juurikin vääristynyt tavalla, joka ei suomalaisin voimin oikene ikinä. Maahanmuuttoa tarvitaan.

Juha Kuittinen

Helsingin Sanomien haastattelemien asiantuntijoiden mielestä maahanmuuttajat eivät paranna Suomen huoltosuhdetta.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hs-va...

Petteri Hiienkoski Vastaus kommenttiin #49

Huoltosuhdeargumentilla sekoitetaan tahallaan tai tahattomasti asioita. Se, että laittomien maahantulijoiden hyysäämistä ilmaispalveluilla perustellaaankin huoltosuhteen korjaamisella, osoittaa kuinka kaukana todellisuudesta näin ajattelevat ovat.

Se, että ensin vedotaan muka humaanisuuteen tai filantrooppisuuteen (mistä ei todellakaan ole kysymys) ja sen jälkeen vedotaankin muka siihen että se muka parantaisi huoltosuhdetta, paljastaa perusteiden ristiriitaisuuden ja heikkouden.

Todellisuudessahan laittomien maahanmuuttajien ilmaispalvelut vain lisäävät sosiaalikustannuksia. Eli ne heikentävät huoltosuhdetta. Ne ei tuota mitään, vaan rasittavat muutenkin ylikuormitettua julista sosiaali- ja terveydenhuoltoa.

Ne ihmiset, jotka tänne niiden ilmaispalveluiden takia tulevat, epäilemättä tulevat tänne lähinnä niiden ilmaispalveluiden takia. He tuskin myöskään ovat sitä porukkaa, joka tekee niitä töitä, joihin työvoimaa tulevaisuudessa tarvitaan. Suomessa ei ole työvoimapulaa ja tuskin on tulevaisuudessakaan.

Työelämä on rajussa muutoksessa. Jos kehitys jatkuu nykyisellään, automaatio ja koneet yhä useammin tekevät mekaaniset työt, joihin aiemmin käytettiin ihmisiä.

Työpaikkojen määrän ei suinkaan odoteta lisääntyvän. Pikemminkin päinvastoin. Yleissuuunta on se, että ihmisiä tarvitaan enemmän erikoisosaamista vaativiin asiantuntijatehtäviin sellaisiin, joita koneet eivät voi tehdä.

Suuri osa laittomista maahanmuuttajista, joita tulee Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä, tulee aivan eri kulttuurista ja aivan muilla valmiuksilla kuin mihin on tarvetta.

Ihmissalakuljettajien toimesta on tullut ja tulee paljon seksuaalisesti turhautuneita nuoria miehiä, jotka ovat jo mullistaneet seksuaalirikostilastoja. Henkilöllisyys- ja ikätiedot taivat olla valtaosalla tulkinnanvaraisia. Näin ainakin on todettu Ruotsissa enkä usko, että tilanne Suomessa on kovin toisenlainen.

Jos on perheitä, niissä on paljon lapsia ja äidit kotona. Yhteiskunnan eli smeidän suomalaisten veromaksajien kuvitellaan kai sekin kustantavan. Mikään ei ole ilmaista ja on pois suomalaislapsilta.

Oikeudenmukaista? - Ei minun mielestäni. Suomalaisten hyväksikäyttöä? - Kyllä minun mielestäni.

Nämä ihmiset eivät tule integroitumaan, koska islam kieltää sen. Samaiset paikallispoliitikot, jotka ostavat muiden kustannuksella itselleen pyhimyksen sädekehää, eivät edes välitä integroitumisesta. Erityisten omien uimavuorojen järjestäminen ja puheet suurmoskeijoista osoittavat, ettei ole tarkoitustakaan integroida heitä suomalaiseen yhteiskuntaan ja sen tavoille.

Päinvastoin näyttää siltä, että tarkoitusta on edistetää segregaatiota ja yhteiskunnan sisäistä pirstoutumista Ruotsin ja Saksan mallin mukaan. Ei suostuta ottamaan oppia edes muiden virheistä, vaan päätä pahkaa halutaan kerjätä verta nenästä...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #50

Laittomien maahanmuuttajien avulla ei toki huoltosuhdetta muuteta suuntaan eikä toiseen. Maahanmuutto yleisesti parantaa huoltosuhdetta, mikäli maahanmuuttajat ovat kohdemaan väestöä nuorempia.

Eikollistilastot eivät tue väitettäsi ja muutenkin väitteesi vaatisivat pidemmän aikavälin vaikutusarviointia. Oikaiset mutkat suoriksi väitteissäsi ja johtopäätöksissäsi. Olet oikeassa ainoastaan väitteessäsi, että robottityövoima korvaa jollain aikavälillä ihmistyön. Kuitenkin esimerkiksi vanhustenhoito kaipaa työvoimaa enenmmän kuin Suomessa on tarjolla.

Ja sitten tuossa lopussa pistät kaikki aidat mataliksi ja teet tästä lopulta sellaissen uskontokysymyksen, jollaisena sinun uskon sen alusta alkaenkin näkevän: pidät islamia oman uskosi uhkana.

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #59

Onko islam mielestäsi "rauhan uskonto"?

Petteri Hiienkoski Vastaus kommenttiin #59

#59. Pointtini oli se että 1) meillä on suuri työttömyys eikä työvoiman kononaistarve tulevaisuudessakaan näytä olevan kasvamassa ja 2) laittomat maahanmuuttajat eivät ole sitä porukkaa johon muuttunut työvoiman tarve kohdistuu.

Mitä tulee islamin uhkaan, se kohdistuu länsimaiseen sivistykseen, demokratiaan ja sen perusperiaatteisiin, avoimeen yhteiskuntaan. Kristillinen usko on sen suhteen vahvoilla, koska sillä on kestävä perusta juuri siinä mihin toisessa kommentissasi viittasit - Raamatussa. Mutta ne joilla ei tätä perustaa kuin korkeintaan pinnallisesti ja värinymmärrettynä, ovat todella uhattuina.

Uusateistisen liikkeen keulahahmona tunnettu Richard Dawkins on älynnyt tämän. Hän on ilmeisesti sen takia puolustanut kristinuskon kulttuurista merkitystä ja sen kouluopetuksen tärkeyttä Britanniassa.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Miten luku- ja kirjoitustaidottomat ja suomea osaamattomat parantavat huoltosuhdetta?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #54

Luku- ja kirjoitustaidottomat? Tarkoittanet lapsia?

Lapset parantavat huoltosuhdetta aikanaan, kunhan kasvavat.

Suomen kielen taitoa tarvitsee vain kielitaidottomat suomalaiset. Kielitaitoisille suomalaisille ja vieraskielisille huoltosuhteen korjaamiseen riittää yhteisen kielen löytäminen. Yleensä ottaen englannin kielen taito riittää.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #58

Ei, tarkoitan aikuisia. Niitä, jotka eivät osaa suomea sen enempää kuin englantiakaan, eivätkä osaa lukea tai kirjoittaa latinalaisilla aakkosilla.

Huoltusuhteen parantamisesta oli kyse – ymmärtänet, että se tarkoittaa työelämään osallistumista. Mihin työtehtäviin haluaisit palkata tekijöitä noilla valmiuksilla?

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #61

Ja usein nuoret miehet ovat traumatisoituneita sodan/vainon vuoksi ja senkin takia, että ovat jättäneet perheesä. Lisäksi vaarallinen merimatka...

Taitavat monesti työpaikkaa enemmän tarvita mm. Helsingin kaupunginvaltuuston päätöksen suomia palveluita.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #67

Laittomasti maassa olevat eivät tutkitusti ja oikeuden lainvoimaisella päätöksellä tarvitse itselleen kansainvälistä suojelua.

Sekä traumatisoitumisen että perheestään eron takia olisi sen parempi, mitä pikemmin he palaavat itselleen tuttuun kieli- ja kulttuuriympäristöön, jossa he voivat jakaa kokemuksiaan läheistensä ja tukiverkostojensa kanssa omalla äidinkielellään ja sitä tarvitessaan saada uskonnollista tukea oman uskontonsa edustajien kautta.

Tuttuus ja turvallisuus ovat ilman muuta parempi ympäristö toipua ja kuntoutua verrattuna heille täysin vieraaseen Suomen kulttuuriympäristöön, jossa he oleskeluluvan tarpeettomuuden lisäksi ovat laittomasti joka hetki, ja aivan realistisista syistä tilanteessa, jossa he eivät voi pitkäjänteisesti suunnitella elämäänsä ja ottaa siitä vastuuta, kuten kotimaassaan – jossa ISIS-järjestön lyömisen jälkeen alkaa vilkas jälleenrakennuksen vaihe, jossa näillä Suomeen ajautuneilla olisi mahdollisuus työllistyä ja toimia aktiivisesti omien maanmiestensä hyväksi.

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti tarjota heille karhunpalveluksia, jotka ainoastaan pitkittävät hyödytöntä ajan ja rahan tuhlaamista Helsingissä eivätkä auta heitä mitenkään eteenpäin omassa elämässään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #61

rekkakuskeiksi, bussikuskeiksi, paperiteollisuuteen, metalliteollisuuteen, telakoille, puutarhoille, maatalouteen, metsäkoneen kuljettajiksi, eläintenhoitajiksi... Kyllä työtä tekeville riittää, paljon on paikkoja, joissa tarvitse kuin ymmärtää, mitä ollaan tekemässä. Millä kielellä ohjeet annetaan, on samantekevää.

Autoteollisuuteen ja rakennuselementtien valmistukseen olet varmaan itsekin kuullut heitä palkatun. Näistä olen itse lukenut

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #73

Olkiluodon ydinvoimalatyömaa on hyvä esimerkki ymmärryksestä, että ydinvoimalaa tässä ollaan tekemässä...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #73

Kai,

Näytät aliarvioivan karkeasti ammattitaidon ja kulttuuristen toimintatapojen hallinnan merkitystä tehtävissä, joihin liittyy sekä suuret taloudelliset vastuut että vastuu muiden ihmisten hengestä ja terveydestä. Kas että sentään liikennelentäjät puuttuvat listaltasi. Rekkojahan on käytetty jopa terroritekoihin.

Ei se ammattitaito kaikkiin luettelemiisi työtehtäviin synny tyhjästä, hetkessä eikä ilmaiseksi, vaan se vaatii useinkin pitkää koulutusta ja harjoittelua siitä aiheutuvine kustannuksineen. Väitän, että kielitaidottoman sekä luku- ja kirjoitustaidottoman kouluttaminen niihin tulee moninkertaisesti kalliimmaksi kuin suomalaisen peruskoulun hyväksytysti suorittaneen. Ja kaikki lisäkulut suomalaisten veronmaksajien piikkiin tietysti, vai ilmoittautuuko muita rahoittajia...?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #76

Mietin ammatteja, joihin itse voisin kouluttautua kahden-kolmen vuoden koulutuksella. Kahden-kolmen vuoden kouluttautuminen ei ole ammattitaidon aliarvioimista.

"Kulttuuristen toimintatapojen" on termi, jota työntekijöilta ei edellytetä. Sekoitat sujuvasti terroristit ja turvapaikan saaneet keskenään, tarkoituksellisesti ymmärtääkseni. Tämän kaltainen pelotteleminen on kulttuurivihamielisyyttä ja lähentelee rasismia. Peloista ja pelkotiloista olisi hyvä keskustella ennen kuin kun ne käyvät noin raskaiksi.

Sinähän vastustat myös maahanmuuttajien peruskoulun käymisen, joten on selvää, ettei sinun opeillasi turvapaikan saaneista voisi koskaan tulla itseään elättäviä ja Suomea hyödyttäviä kansalaisia.

Ammattitaito ei synny tyhjästä. Olet oikeassa. Se vaatii koulutuksen. Ammattikoulutusta ei tarvitse välttämättä antaa alkuperäisesti suomenkielisen. Sen voi antaa henkilö, joka on koulutettu ammattiin ja ammattiohjaajaksi suomeksi ja joka osaa oppilaansa kielen. Tarvitaan kykyä nähdä ongelmakenttää laajemmin ja hakea nykykäytännöistä poikkeavia ratkaisuja, jotta tavoite turvapaikan saaneiden työllistymisestä täyttyy.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #77

Kuvittelepa, että Sinun itsesi olisi 2-3 vuoden koulutuksella ansaittava leipäsi ansiotyöllä jossakin arabimaassa, etkä lähtötilanteessa osaa kieltä muutamaa sanaa enempää. Ja ajatellaanpa, että Sinulla olisi koulutustaustana rippikoulu ja Seitsemän Veljeksen Lukkarin koulu. Osaat luku- ja kirjoitustaidon alkeet, mutta et ole harjaantunut käyttämään kirjallista ilmaisua jokapäiväisessä työssä etkä aktiivisesti seuraa muita tiedotusvälineitä kuin satunnaisesti TV:tä. Matematiikassa osaat aritmetiikan peruslaskutoimitukset, mutta jakolasku ja prosenttilasku tuottaa välillä vaikeuksia. Kielitaidoltasi olet ummikkosuomalainen, mutta erotat Savon ja Pohjanmaan murteet ja tunnistat kielen, jos joku puhuu viroa. Näistä lähtökohdista Sinun on opittava ajamaan 12-metristä yhdistelmärekkaa reitillä Bahrain–Riad– Medina, lastinasi jäähdytettyjä elintarvikkeita.

""Kulttuuristen toimintatapojen" on termi, jota työntekijöilta ei edellytetä" – hölynpölyä! Ellet aja miljoona U.S. dollaria maksanutta rekkaa käsketyllä reitillä sovitun aikataulun mukaan, tai jos pullikoit upporikasta työnantajaasi vastaan, tai et osaa toimia työyhteisön naispuolisten jäsenten kanssa asiallisesti, löydät itsesi putkasta, kunnes käytöstavat löytyvät. Jos et osaa lukea arabiankielisiä tienviittoja tai kysyä tietä arabiaksi, etkä tiedä, kuinka liikenneympyrässä rekkaa ajetaan muutaman karanneen kamelin liikkuessa vapaana, tai miten kuuluu toimia kun tien vieren minareetista kuuluu muessinin rukouskutsu, tai kuinka toimia Medinan kaupungissa kulttuurin edellyttämien tapojen mukaisesti, Sinut piru perii.

* * *

Ymmärrät näköjään yllättävän huonosti, mitä kieli- ja kulttuuriympäristön perinpohjainen vaihdos merkitsee etenkin puutteellisesti kieltä hallitsevalle aivan toisella tavalla toimivassa työelämässä. Sen lisäksi väheksyt kevytmielisesti ammattitaidon merkitystä ensimmäiseksi heittämässäsi ammatissa "huoltosuhdetta parantaville" luku- ja kirjoitustaidottomille.

En sekoita mitään jos totean sen faktan, että EU-maissa rekka-autoa on käytetty myös terrorismin välineenä – menivätkö uutiset niistä Sinulta ohi? Se ei ole myöskään pelottelemista, kulttuurivihamielisyyttä eikä rasismia, vaan osoittaa, ettet Sinä käsitä lainkaan turvallisuusriskejä, joita liittyy tonnien painoiseen rekkaan valtavine moottoritehoineen ja massoineen, jos sellainen annetaan osaamattomiin käsiin.

"Sinähän vastustat myös maahanmuuttajien peruskoulun käymisen..." Missä niin olen kirjoittanut? Nyt alkaa näköjään mielikuvituksesi tehdä tepposia tai logiikka heittää, vai oletko kenties maistissa?

En kiistä, etteikö suomalaiseen työelämään voida kouluttaa osaa EU:n ulkopuoleltakin tulevista maahanmuuttajista, mutta kymmenen vuotta on siihen useimmille realistisempi aikataulu – moninkertaisin kustannuksin verrattuna Suomessa hyväksytysti peruskoulun suorittaneisiin. Silti, parhaallakin kotoutuksella ja tuella erittäin suuri osa aikuisina Suomeen tulleista maahanmuuttajista ei työllisty Suomessa koskaan eikä elätä itseään ansiotyöllä, vaan he ovat riippuvaisia sosiaalisista tulonsiirroista loppuikänsä. Ks. https://www.hs.fi/talous/art-2000005139833.html

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Kristinuskon perusteeni eivät ole kadoksissa. Ne löytyvät tai pitäisivät löytyä itse kunkin omatunnosta. Omatunto on merkki Jumalan olemassaolosta. Se ei kuitenkaan velvoita minua pienen Suomen kansalaisena hyväksymään sitä, että maamme olisi koko maailman sosiaalitoimisto. Pitkään jatkuessaan se tulee tuhoamaan vääjäämättä tämän kansan olemassaolon. Tämä ei ole vihapuhetta, vaan tosipuhetta.

Faktaa:

Vuoden 2013 väestölaskennan mukaan Afrikassa asui 1111 miljoonaa ihmistä (Wikipedia). Afrikan yli miljardi asukasta muodostaa noin 14,8 prosenttia ihmiskunnasta. Pelkästään yhden prosentin siirtyminen Eurooppaan tekee jo yli 11 miljoonaa ihmistä. Viime vuonna Eurooppaan tuli noin 250 000 ihmistä ja tänä vuonna on toukokuun loppuun mennessä tullut yli 100 000 ihmistä. Luvut ovat sitä luokkaa, että ei voi enää puhua pakolaiskriisistä. Kysymyksessä on pikemminkin Afrikasta alkanut kansainvaellus.

”On uutisoitu, että eräiden viranomaisarvioiden mukaan muista Afrikan maista Libyaan ja sieltä yhä Eurooppaan on edelleen matkalla jopa miljoona ihmistä. Kun tähän lisätään IOM:n arvio, että Libyassa on jo noin 700 000–1 000 000 siirtolaista, on selvää, ettei turvapaikanhakijoiden tulo Eurooppaan ole laantumassa” (Wikipedia).

https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_pakolaiskriisi

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #64

Kristittynä ymmärtäisit, että nuo miljoona ihmistä ovat lähteneet liikkeelle syistä. Kukaan ei jätä maataan ilman syytä.

Sinun kristillisyyteesi ei kuulu arvon antaminen niille, jotka eivät usko samalla tavoin kuin sinä tai ovat muutoin erilaisia kuin sinä.

Sanoit, että Suomi olisi pieni. Maassamme on elintilaa kymmenille miljoonille ihmisille.

Petteri Hiienkoski Vastaus kommenttiin #74

Nämä laittomat maahantulijat eivät ole pakolaisia. Vain pieni osa heistä täyttää pakolaisstatuksen.

Valtaosa on niin sanottuja onnenonkijoita ja maankieräjiä, jotka tavoittelevat helppoa elämää, sen sijaan, että ottaisivat vastuun oman maansa rakentamisesta. He ovat mieluummin maksaneet ihmissalakuljettajille kuin kantaneet vastuuta kotimaahan jättämistään omaisista.

Näennäishumanistit tekevät moninkertaisen virheen osoittaessaan suosiotaan heille ja houkutellessaan maahan lisää samanlaista väkeä. Hyvin lyhytnäköistä ja pelkästään sen takia että pääsisi kiillottamaan omaa sädekehäänsä yhteisistä varoista.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #78

En puhunut pakolaisista kommentissani. Kirjoitin, ettei kukaan lähde kotiseudultaan syyttä. Sinun on turha siis vedota pakolaisstatuksen puuttumiseen.

Sinun ongelmanasi on se, että pidät kristinuskon vastaisesti muslimeja kristittyjä huonompina. Tulijoiden uskonto on sinulle ongelma. Ongelma on sinussa, ei tulijoissa.

Juha Kuittinen

"Suuren työttömyyden vallitessa työvoiman määrän kasvattamisella vain luodaan laskupainetta palkoille, vähennetään kuluttajien ostovoimaa ja pahennetaan työttömyysongelmaa. Työnhakijoiden määrän kasvattaminen itsessään ei luo lisää työtä, jos työvoimalle ei ole kysyntää.

”Ajatuskin on absurdi. Meillä Yhdysvalloissa oli taantuman huipulla viisikymmentä työnhakijaa jokaista työpaikkaa kohti. En ole koskaan nähnyt mitään järkevää analyysia siitä, miksi työnhakijoiden määrän lisääminen olisi ollut hyvä asia taloudelle”, toteaa amerikkalainen taloustieteen nobelisti Joseph Stiglitz (Helsingin Sanomat 20.9.2015 ).

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Eikö tehty päätös ollut sellainen johon perustuslakimme velvoittaa?

Kaikki paperittomat eivät ole laittomasti maassa.

Paska juttu jos koko sata vuotta vanha valtiomme tähän kupsahtaa.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"Kaikki paperittomat eivät ole laittomasti maassa."

– Mitä tällä tarkoitat? "Paperittomuus" on nimenomaan eufemistinen, sievistelevä kiertoilmaisu lain vastaisesti maassa oleskelevista.

Jos taas tuon ryhmän ongelma tosiaan on paperiteollisuuden tuotteiden puute tai riittämättömyys, tuohon logistiseen ongelmaan pitäisi maailman johtavassa paperiteollisuusmaassa löytyä ratkaisu kullekin varsin helposti ja nopeasti.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Romanian ja Bulgarian kansalaisia joilla on EU-kansalaisina oikeus oleskella maassamme mutta jotka eivät ole oikeutettuja julkisiin terveyspalveluihin, koska heillä ei ole kotimaansa myöntämää sairausvakuutusta.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #57

Ei kai heiltäkään sentään puutu puukuitupohjaista kirjoitus- ja pakkausmateriaalia?

Kyseessä ovat turistit, jotka ovat vapaaehtoisesti saapuneet Suomeen ja pääsevät täältä lähtemäänkin milloin tahansa halutessaan yhtä helposti kuin ovat tulleetkin. Kummallakin maalla on Helsingissä oma suurlähetystönsä, josta he ovat oikeutettuja saamaan konsulipalveluita jouduttuaan mahdollisesti itse aiheuttamaansa pulaan terveyspalvelujen osalta.

Niin ollen, helsinkiläisillä ei ole mitään velvoitteita heidän sen enempää kuin muidenkaan turistien palveluiden järjestämiseksi tai kustantamiseksi – turistienhan edellytetään itse maksavan omat kulunsa. Täysivaltaiset aikuiset ihmiset vastaavat itse omien valintojensa seurauksista, ja näiden maiden kansalaiset voivat sen lisäksi tukeutua kotimaidensa suurlähetystöjen palveluihin jos heidän tietoisesti ottamansa riskit toteutuvat, joten heidän asiansa ovat jo hoidossa. Perustuslaillamme ei ole heidän laskujensa maksamiseen osaa eikä arpaa.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen Vastaus kommenttiin #62

Aikamoista todellisuuden kieltämistä! Inhimilliseltä hädälta silmänsä sulkemista.

Eipä uskoisi lääkärikoulutuksen saaneeksi ihmiseksi ja arvostetussa pörssiyhtiössä vastaanottoaan pitäväksi asiantuntijaksi.

Toivotan kuitenkin hyvää jatkoa ja lopetan keskusteluni tähän tästä aiheesta!

Petteri Hiienkoski

Kiitos kaikille kommentoijille!

Osa "koko maailman sosiaalitoimistoa" kannattavista lienee vilpittömiä. Mielestäni heidän sinisilmäisyyttään käytetään kuitenkin häikäilemättömästi hyväksi.

Mutta sellaista politiikassa tapahtuu. Sen takia olisi tuikitärkeää, että asioista saataisiin monipuolista ja todenmukaista tietoa ja niistä käytäisiin avointa julkisti keskustelua.

Tiivistetysti toteasin, että kaupunginvaltuuston ratkaisut eivät perustu päätöksentekijän oman vastuun tiedostamiseen eivätkä realistiseen käsitykseen todellisuudesta ja ratkaisujen seurauksista. Pikemminkin ne perustuvat idealistisiin mielikuviin, tekopyhään toiveajatteluun ja lyhytnäköiseen valtapolitikointiin.

Toimituksen poiminnat