Tehdäänkö Helsingistä koko maailman sosiaalitoimistoa?

Näyttää siltä, että järjettömyys, vastuuttomuus, laittomuus, epäoikeudenmukaisuus, epäisänmaallisuus etenevät kiihtyvää tahtia Helsingin valtuustossa…

Kukaan ei osaa arvioida, millaisia kustannuksia paperittomien terveydenhuolto Helsingille aiheuttaa – edes paperittomien määrää ei tiedetä, otsikoi Helsingin Sanomat kaupungin tekemästä päätöksestä laajentaa ilmaispalveluita laittomille maahantulijoille.

– Helsingin kaupunginvaltuusto päätti keskiviikkona laajentaa paperittomien terveydenhuoltoa… Paperittomille … tarjotaan myös ”välttämätön” terveydenhoito… Paperittomia varten ei ole ainakaan heti tarkoitus perustaa mitään erillistä palvelupistettä. He saavat apua samalta henkilökunnalta ja siellä missä muutkin, terveysasemilla.

Mitä tästä seuraa? – Tietenkin julkiset menot kasvavat ja jonot lisääntyvät! Jo nyt tilanne on osin kauhistuttava. Mutta se ei näennäishumaaneja paikallispoliitikkoja tunnu liikuttavan.

Löysin tiistaiaamuna 94-vuotiaan äitini Laajasalon terveysasemalta yksinään kyynelsilmin valittamassa sitä, että hän oli joutunut odottamaan yli tunnin saadakseen palvelua. Hän ei tiennyt mitä tehdä, koska ei saanut keneltään apua. Miten sitten jatkossa?

Näinkö Helsingin valtuusto palkitsee niitä, jotka ovat koko elämänsä palvelleet yhteistä isänmaatamme? "Koko maailman sosiaalitoimistoa" Helsinkiin perustavalle vihervasemmistolle heidän uhrauksensa eivät näytä merkitsevän mitään.

Äidilläni on rintamatunnus tai rintamapalvelustunnus (en muista kumpi). Hän aloitti isänmaamme puolustamisen jo sotien aikana. Hän palveli Aunuksen Karjalassa sotilashallintoalueella eikä vältellyt vastuutaan.

Hän ei paennut muihin maihin, ei kaukaisiin eikä läheisiin, elämään toisten kustannuksella – ei vaikka olikin nainen! Ei laillisesti – eikä laittomasti ilman papereita.

Äitini kuuluu maamme jälleenrakentajiin, ja joutui kasvattamaan lapsia ajoittain erittäin vaikeissa oloissa. Työuraan kuuluu myös toimiminen kaupan alalla sekä itsenäisenä yrittäjänä että toisen palveluksessa. Mitä meillä olisi ilman hänen kaltaisiaan?

Laittomien maahanmuuttajien eli ns. paperittomien palveluiden laajennuksen ajoivat Helsingin valtuustoossa läpi: Vihreä liitto, Vasemmistoliitto, Feministit, Piraatit, Kepu, RKP ja puolet demareista, äänin 45-39. Näillä päätöksentekijöillä on KASVOT!

Jakamalla muiden kustantamia ilmaispalveluita laittomille maahantulijoille, nämä lähettävät kutsun lukemattomille muille ympäri maailmaa. Tällaisia uutisoidaan olevan Venäjän puolella valtavat määrät odottamassa pääsyä suomalaisten "lihapatojen ääreen".

Päätöksillään valtuusto lähettää viestin myös suomalaisnuorille: "saat työlläsi kustantaa kaikille laittomille maahantulijoille julkiset palvelut vaikka ne eivät välttämättä riitä enää sinulle".

Kannattaako maksaa korkeita veroja, ellei niille saa vastinetta, vai hankkia palvelut muualta? Jos palvelut joutuu hankkimaan muualta, miksi ihmeessä maksaa veroja?

Kannattaako ylipäätään jäädä ylivelkaiseen korkeiden verojen maahan jos niiden maksamisesta ei ole vastaavaa hyötyä ja verotuotot kohdennetaankin muille?

Kokonaistaloudellinen tilanne on kuitenkin se, ettei julkinen talous ole tasapainossa. Velkaantuminen jatkuu.

Lisäksi keskuspankki tunkee markkinoille valtavalla volyymillä lisää rahaa ja korkokantaa on pidettävä luonnottoman alhaalla. 

Kommunismi on kaunis ajatus, mutta se nyt vain ei käytännössä toimi. Täytyy ihmetellä, etteivät nämä vihervasemmistolaiset haihattelijat näytä vieläkään oppineen yhtään mitään 1900-luvun tuhoisimmasta yhteiskuntakokeilusta.

Petteri Hiienkoski

petterihiienkoski
Helsinki

Elokuva- ja tv-ilmaisun ja käsikirjoittamisen vastuuopettaja. VTM, TaK. Lastentarhanopettajavaimon aviomies ja neljän koululaisen isä. Toiminut aiemmin muun muassa vapaana toimittajana ja Ulkopoliittisen instituutin tutkijana. *Sydän taivaassa, jalat tukevasti maassa.*
Käsitykseni edustavat vain itseäni ellei joku muu välttämättä katso olevansa jostain samaa mieltä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu