*

Petteri Hiienkoski Elävänä vastavirtaan

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 56 min 48 s sitten

Järjestöiltä vaatimus Juha Sipilälle: Perhevapaaremontti käyntiin – valmiiksi jo 2018

2 tuntia 27 min ago
Työmarkkinoiden keskusjärjestöt (EK, SAK, Akava ja STTK) vaativat yhdessä, että Juha Sipilän (kesk.) hallitus aloittaa perhevapaajärjestelmän uudistamisen elokuun lopun budjettiriihessä.    Järjestöjen mukaan uudistuksen tavoitteena tulee olla naisten työmarkkina-aseman parantaminen, työllisyyden parantaminen sekä perhevapaiden käytön ja perhevastuun tasaisempi jakautuminen.  

Eteneekö kesälomien siirto sittenkin? Ministeri: ”Katkaisee nyt parhaan lomasesongin keskeltä”

2 tuntia 56 min ago
Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) pitää pohtimisen arvoisena koulujen loma-aikojen muuttamista viikolla tai kahdella nyky-yhteiskunnan ja perheiden tarpeita paremmin palveleviksi. Samalla ne istuisivat paremmin Keski-Euroopan lomarytmiin.   Lintilä kertoo Porissa, että hän on valmis käynnistämään selvityksen työ- ja elinkeinoministeriössä selvityksen kesälomien siirron taloudellisista vaikutuksista matkailuelinkeinolle. Opetusministeriöstä on aiemmin kerrottu Uudelle Suomelle, ettei hankkeelle nähdä tarvetta.  

SvD: Ericsson irtisanomassa jopa 25 000 – Edelliset yt:t Suomessa päättyivät joulukuussa

3 tuntia 14 min ago
Nokian ruotsalaiskilpailija Ericsson yrittää parhaansa mukaan nostaa kannattavuuttaan, minkä vuoksi yhtiö käy läpi rajua tehostusohjelmaa. Se puolestaan tarkoittaa väistämättä irtisanomisia.   Svenska Dagbladetin tietojen mukaan irtisanomiset saattavat nousta jopa 25 000 työntekijään. Irtisanomiset kohdistuisivat vain Ruotsin ulkopuolella työskenteleviin.  

SAK laski: Yrittäjä ja palkansaaja myyvät 37 200€:lla – duunarille jää käteen 1 308€ vähemmän

3 tuntia 23 min ago
Palkansaajaa verotetaan tiukemmin kuin yrittäjää, esittää SAK:n pääekonomisti Ilkka Kaukoranta blogissaan.   Kaukorannan laskelmien mukaan palkansaajan verokiila – eli verojen ja veroluontoisten maksujen osuus työvoimakustannuksista – on 47 prosenttia, kun yrittäjätyössä verokiila on 43 prosenttia. Käytännössä tämä tarkoittaa, että 37 200 euron myynnistä jää yrittäjälle nettotuloa 21 038 euroa, kun palkansaajalle jää 1 308 euroa vähemmän, 19 730 euroa.

10€:n setelit tulevat pankkiautomaatteihin S-kaupoissa – Ottojen vaihtorumba alkaa

4 tuntia 10 min ago
S-ryhmän liikkeissä olevia käteisautomaatteja vaihdetaan. Otto-automaatteja toimittava Automatia Pankkiautomaatit ilmoitti aamulla S-ryhmän irtisanoneen sopimukset kahdesta kolmasosasta ketjun tiloissa olevista käteisautomaateista.   Pian sen jälkeen S-ryhmä ilmoitti tehneensä sopimuksen Nosto-automaatteja toimittavan Nokas CMS:n kanssa. Nosto-automaateista saa nostettua 20 ja 50 euron lisäksi 10 euron seteleitä.  

100 loukkaantui Barcelonassa – Silminnäkijät El Paísille: ”Elvytys oli mahdotonta”, ”törmäys lennätti ihmisiä”

4 tuntia 51 min ago
Barcelonassa torstaina tehdyssä on loukkaantunut 100 ihmistä, kertoo sanomalehti El País ja Katalonian itsehallintoalueen puheenjohtaja Carles Puigdemont kertoo lehdelle, että 15 olisi loukkaantunut vakavasti.   Sisäministeri Joaquim Forn vahvisti Twitterissä, että 13 ihmistä menehtyi, kun pakettiauto ajoi ihmisten yli La Ramblan suositulla puistokadulla. Terroristijärjestö Isis on ottanut vastuun iskusta.  

CIA varoitti jo 2 kk sitten Barcelonan iskusta

5 tuntia 16 min ago

Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA varoitti Katalonian viranomaisia terrori-iskusta Barcelonaan jo kaksi kuukautta sitten, kertoo BBC El Periodicon artikkelin pohjalta. CIA varoitti, että Barcelona ja erityisesti La Rambla ovat terroristien kohteena. Isku tapahtui juuri Ramblalla.

Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja on kuollut

5 tuntia 27 min ago

Suomen Palloliitto tiedotti perjantaiaamuna puheenjohtajansa Pertti Alajan kuolemasta. Alajalla oli todettu syöpä viime talvena. Hän nukkui pois torstain ja perjantain välisenä yönä.

Alaja oli 65-vuotias. Jalkapallon parissa hän teki pitkän uran niin pelaajana kuin taustavaikuttajanakin.

Alaja pelasi maalivahtina. Suomen A-maajoukkueessa hän pelasi 29 ottelua vuosina 1973-83.

Ulkomailla Alaja pelasi Tanskassa Ikastissa ja Kanadassa Edmonton Drillersin joukkueessa, joka oli mukana Pohjois-Amerikan ensimmäisessä ammattilaisliigassa NASL:ssä.

Toinen isku Barcelonasta länteen – 5 terroristia räjähdeliiveineen tapettu

5 tuntia 56 min ago

Espanjassa on tehty toinen terrori-isku yöllä vain tunteja Barcelonan iskun jälkeen. Poliisi on kertonut tappaneensa viisi ihmistä Barcelonasta länteen sijaitsevassa Cambrilsissa, kertoo muun muassa BBC. 

Cambrilsissa ajettiin niin ikään autolla väkijoukkoon. Kaupunki sijaitsee noin 120 kilometrin päässä Barcelonasta.

Jokereiden harjoitusottelukaudesta jäi epävarma kuva

17.8.2017 22:58

Jokerit pelasi torstaina viimeisen harjoitusottelunsa ennen ensi viikolla alkavaa jääkiekon KHL-kautta. SKA Pietari tyrmäsi Jokerit Nikolai Putshkov-turnauksen ottelussa 5-1.

SKA pelasi ilman Ilja Kovaltshukia ja Pavel Datsjukia. Silti SKA takoi taululle tylyt lukemat johdettuaan kahden erän jälkeen jo 4-0. Jokereiden ainoan maalin teki Pekka Jormakka.

Viranomaiset: Ainakin 13 kuollut Barcelonan iskussa

17.8.2017 21:38

Espanjan Kataloniassa viranomaiset ovat vahvistaneet, että ainakin 13 ihmistä on kuollut Barcelonan autoiskussa.

Vahvistuksen antoi Katalonian sisäministeri Joaquim Forn Twitterissä. Asiasta kertovat muun muassa La Vanguardia -lehti sekä Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Lisäksi yli 50 ihmistä on loukkaantunut. Yksi henkilö on pidätetty iskusta epäiltynä.

Näkökulma: Niinistö Trumpin vieraaksi tänä erikoisena aikana

17.8.2017 21:00

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa tämän kuun lopussa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin. Näin tapahtuu, koska Trump on kutsunut presidenttimme kylään.

Sauli Niinistö: Terroristit iskivät jälleen Eurooppaan

17.8.2017 20:31

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ottanut osaa espanjalaisten hätään Barcelonan tuhoisan autoiskun johdosta. Presidentti kuvaa iskua terrorismiksi.

– Terroristit iskivät jälleen Eurooppaan. Seuraan Barcelonan tilannetta äärimmäisellä vakavuudella. Voimia uhreille, omaisille, pelastajille, Niinistö kirjoittaa Twitterissä.

Terroristit iskivät jälleen Eurooppaan. Seuraan Barcelonan tilannetta äärimmäisellä vakavuudella. Voimia uhreille, omaisille, pelastajille.

Poliisi: Useita kuollut Barcelonan autoiskussa – yksi pidätetty

17.8.2017 19:52

Katalonian poliisi on vahvistanut Twitterissä, että Barcelonan autoiskussa on kuollut ihmisiä. Myöhemmin tiedotustilaisuudessaan poliisi on kuitenkin ristiriitaisesti puhunut vain yhdestä varmistuneesta kuolonuhrista. Loukkaantuneita on kymmeniä.

Uutistoimistojen ja lehtien arviot vaihtelivat torstai-iltana kolmesta uhrista väitettyyn jopa yli kymmeneen kuolonuhriin.

Tämä tiedetään Barcelonasta nyt: Yliajo tahallinen, kuolonuhreja – poliisi suhtautuu terrorismina

17.8.2017 19:23

Espanjassa poliisi on vahvistanut noin kello 19:ään mennessä torstaina, että Barcelonan yliajo oli tarkoituksellinen eikä onnettomuus. Katalonian poliisi vahvistaa, että yliajossa on kuollut useita ihmisiä. 

Pakettiauto syöksyi väkijoukkoon – Barcelonan keskusta evakuoitu, julkinen liikenne pysäytetty

17.8.2017 18:29

Pakettiauto on ajanut väkijoukkoon Espanjan Barcelonassa maineikkaalla La Rambla -kadulla, kertoo muun muassa El Pais -lehti. Yksi ihminen on lehtitietojen mukaan kuollut ja useita ihmisiä loukkaantunut auton syöksyssä.

El Paisin mukaan ihmiset on evakuoitu keskuskatua ympäröivistä julkisista rakennuksista, kaupungin julkinen liikenne pysäytetty ja lähikatuja tyhjennetään sekä suljetaan.

Tätä Suomen media ei huomannut: Nato-pomolta isot kehut Sauli Niinistön aloitteelle

17.8.2017 17:38

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön aloite Itämeren lentoturvallisuuden parantamisesta sai taannoin suurta huomiota suomalaisessa mediassa, mutta myös Venäjällä. Sen sijaan kotimaiselta medialta jäi kesällä 2017 valtaosin huomaamatta, että Niinistön aloite on yhä arvossaan sotilasliitto Natossa.

Suuri poliisioperaatio Hausjärvellä – yleisöä varoitettiin kahdesta miehestä

17.8.2017 16:05

Poliisi jahtasi torstaina Hausjärvellä kahta epäiltyä rikollista ja varoitti yleisöä tilanteesta. Kaksikko saatiin kiinni hieman myöhemmin, poliisi tiedotti noin kello 17.45.

Hämeen poliisilaitos tiedotti kantatie 54:n läheisyydessä käynnissä olleesta operaatiosta noin kello 16. Poliisi etsi useiden partioiden voimin kahta maastoon paennutta miestä. Miehiä epäillään törkeistä varkauksista.

– Yleisöä kehotetaan varovaisuuteen, jos kohdataan poliisin etsimiä epäiltyjä, poliisi totesi tiedotteessaan.

Terrafamen pomo laskutti valtion omistajayhtiötä 180 000 eurolla – ”Ostimme ylimääräistä työaikaa”

17.8.2017 15:55

Kaivosyhtiö Terrafamen hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia on saanut satoja tuhansia euroja palkkioita, jotka ovat peräisin Terrafamen valtion omistusyhtiöltä Terrafame Groupilta.

Tilinpäätöstietojen mukaan Terrafame Group osti Ratian lähipiiriin kuuluvalta Beanio-yhtiöltä asiantuntijapalveluita 180 000 euroa viime vuodelta ja 150 000 euroa edellisvuonna. Ostot ovat jatkuneet tänä keväänäkin. Ratian ja hänen perheenjäsentensä omistama Beanio päätti keväällä jakaa liki 200 000 euron osingot.

Demokraatti: Kansanedustaja, ex-piispa Ilkka Kantola valmis arkkipiispan vaaliin

17.8.2017 15:31

SDP:n kolmannen kauden kansanedustajaa Ilkka Kantolaa esitetään uudeksi arkkipiispaksi. Asiasta kertoo SDP:n puoluelehti Demokraatti. Kantola toimi ennen kansanedustajan uraa Turun piispana. Hänet valittiin vuonna 1998, mutta hän jätti tehtävänsä vuonna 2005 avioeronsa ja avioliiton ulkopuolisen suhteen vuoksi.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset