*

Petteri Hiienkoski Elävänä vastavirtaan

Kaikki blogit puheenaiheesta Ihmis- ja perusoikeudet

Vaihtoehtoja ja valinnanvapautta charter-kouluista akatemiakouluihin

Yhteiskunta on muuttunut ja muuttuu entistä heterogeenisemmaksi. Kaikille yhdenmukainen peruskoulu ei yksinkertaisesti palvele niitä kasvatuksellisia tarpeita, joita yhä useammalla perheellä ja yhteisöllä on.

Osa kouluista täyttyy täysin erilaisesta kulttuurista peräisin olevien maahanmuuttajien lapsista. Näiden koulunkäynti on myös useimmiten muita haasteellisempaa. Kantasuomalaisten lapset ja heidän erityistarpeensa jäävät entistä vähemmälle huomiolle.

Mikä olisi oikea nimitys ns. oikeistonationalismille?

Perussuonalainen puolue on ollut jo jonkin aikaan muuttumassa aivan erilaiseksi kuin se kerran oli – vaikka se syntyikin SMP:n eli Suomen Maaseudunpuolueen raunioille. Taustaltaan em. Veikko Vennamon puolue oli sosiaalista agraariradikalismia. Tämän korvannee ennen pitkää radikaalioikeistolaisuus. Perussuonalaisten perinteeseen erittäin huonosti sopivaa ovat esimerkiksi myönteiset lausunnot nykyisestä Unkarista, tällä hetkellä jo autoritääriseksi puoluevaltioksi luisuneesta itäeurooppalaisesta maasta.

Tuulivoimaloista aiheutuva riski ihmisille ja ympäristölle

Windkraftanlagen mit Sicherheit eine der geringsten Risiken für Mensch und Umwelt.

 

Tuulivoimaloista aiheutuva riski ihmisille ja ympäristölle on varmasti yksi alhaisimpia.

 

Huolehtikaamme kuolevista

Ei ole aina kovin yksinkertaista eikä helppoa kuunnella ihmisen surua ja murhetta. Ei ole aina sanoja millä lohduttaa. Ei aina ratkaisua eikä ohjetta kuinka auttaa, vaikka kuinka niitä etsisi. Elämän päättyminen on aina ainutlaatuista ja yksilöllistä. Voi kun me kaikki pääsisimmekin täältä sinne jonnekin nopeasti ja kivutta. Näin ei kuitenkaan ole. Voi sitä ahdistuksen, kivun ja surun määrää mitä niin monet joutuvat kokemaan. On paljon kysymyksiä, mutta välttämättä ei vastauksia. Hiljaakin saa olla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä