Petteri Hiienkoski Elävänä vastavirtaan

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä

Poikkeuslaista liittovaltiokehitykseen eli miksi eduskuntaryhmät hajoavat

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoaminen palauttaa mieleen vuoden 1974 UKK-poikkeuslakihankkeen. Se on yksi itsenäisen Suomen historian ja kansanvallan synkimmistä tapahtumista. Se muistuttaa siitä, miten valta turmelee käyttäjänsä ja miten pikkupoliitikkoja käytetään isompien pelinappuloina valtapoliittisissa peleissä, joita demokratian kulisseissa pelataan.

Noin 45 vuoden takaiset tapahtumat selittävät osaltaan lähihistorian käänteitä. Yhtymäkohdat ovat ilmeisiä.

Poikkeuslaki virallisen ulkopolitiikan varmistamiseksi

Perussuomalaisista loikkanneet katsotaan puolueesta erotetuiksi

Perussuomalaiset rp:n omien sääntöjen mukaan toiminta puolueen vahingoittamiseksi on puolueesta erottamisen peruste.

 

Uusi puheenjohtaja vahvisti sanoin työmiehen tuumaustunti -ohjelmassa tänään iltapäivällä juuri, että perussuomalaisten omasta eduskuntaryhmästä eroaminen muuksi eduskuntaryhmäksi, voidaan katsoa puoluetta vahingoittavaksi toiminnaksi.

 

Vesa-Matti Saarakkala sai varoituksen eduskuntaryhmältään

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho vahvistaa kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkalan saaneen varoituksen omalta eduskuntaryhmältään. Saarakkala sai varoituksen, koska hän asettui tukemaan puolueen kolmannen puheenjohtajan, Sebastian Tynkkysen, vaatimusta yhteiskokouksen järjestämistä pohtimaan puolueen jatkoa nykyisessä hallituksessa. Saarakkala oli ainoa kansanedustaja, joka Tynkkysen aloitetta tuki.

Olli Immonen takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään?

Ilta-Sanomat kertoi eilen, että kansanedustaja Olli Immonen, joka erosi elokuussa aiheuttamansa kohun jälkeen perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, aikoo liittyä takaisin ryhmään.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1442796462234.html

Kesällä Immoskohun ollessa suurimmillaan, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ilmoitti ravitermejä käyttäen, että puolueen eduskuntaryhmä ensimmäisessä syksyn ryhmäkokouksessaan "harjaa Olli Immosen kunnolla. Immonen erosi itse eduskuntaryhmästä, eikä "harjausta" niin ollen silloin  tullut.

Immosen yllätys

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen hakee määräaikaista eroa eduskuntaryhmänsä puheenjohtajalta Sampo Terholta. Hän perustelee sitä työrauhan saavuttamisella.

Sampo Terhon mukaan ryhmä saa näin työrauhan ja mahdollisuuden arvioida tilannetta. "Pidän ratkaisua reiluna", Terho kommentoi. Immonen ei ole enää ryhmän jäsen , joten ryhmä ei voi määrätä hänelle muita sanktioita. Immonen hakenee ryhmän jäsenyyttä jälleen parin kuukauden kuluttua.

Immonen kuitenkin puolustaa facebook-kirjoitustaan edelleen.

Kristilliseltä pohjalta

Sain alla olevan sähköpostiviestin Kotimaa-lehdestä, johon vastasin:

 

Hei eduskunnan pappiskansanedustajat!

 

Myyräsyytökset on julkinen moka ja "rangaistava teko" !?

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner syytti julkisuudessa puoluetovereita"myyräntyöstä". Syytös kohdistettiin nimeltä mainiten tiettyihin puoluetovereihin ja kansanedustajiin.

(Myyrä poliittisessa kielenkäytössä tarkoittaa "puoluepetturuutta". Myyrä on puolueeseen soluttautunut vihollinen joka hajoittaa puoluetta)

Uusi ryhmäjohtaja ja"syytetyt" kuittasivat asian puheenjohtajan kilvan hävinneen pettymyksellä. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä