Petteri Hiienkoski Elävänä vastavirtaan

Kaikki blogit puheenaiheesta Tieteellinen menetelmä

Agendatiede ja tiedejulkkikset

Filosofi Timo Airaksinen oli YLE:n Aamu-TV:ssä keskustelemassa siitä, kuunnellaanko tieteentekijöitä päätöksenteossa. Hän totesi tieteen metodin perusteista. Haasteena on, kun tieteilijät kommentoivat poliittisluonteisia arvokysymyksiä. Tämä ei ole tieteen logiikan mukaista.

Climate disruption - ilmastohäiriö

Ilmastonmuutos on luonnollinen tapahtuma, jonka kanssa ihminenkin on joutunut elämään. Nyt on kuitenkin syytä jakaa ilmastonmuutos luonnolliseen pitkänajan muutokseen ja ihmisestä johtuvaan muutokseen, jonka katsotaan olevan nopeampiliikkeinen. Nykyinen meneillään oleva muutos on katsottu johtuvan ihmisen ilmakehään lisäämistä kasvihuonekaasuista ja aerosoleista. Ihminen olisi siis muuttanut ilmakehän koostumusta.

Työllisyys - onko se tarpeellista?

On maanantaiaamu ja kello pärähtää soimaan - alkaa aamutoimet ja valmistautuminen töihin. Matkalla mietitään tulevaa päivää ja odotetaan jo taas viikonloppua. Jotenkin tiedetään edessä olevan varmasti samanlainen päivä kuin aina ennenkin pienin vivahtein. Työ on ajan kanssa muuttunut hyvinkin helpoksi, mitä kautta myös alkanut maistumaan purukumilta, mitä on jyystänyt monta tuntia.  Lähtiessään kuitenkin aina mielellään jäisi vain kotiin rentoutumaan, mutta työ vapaan tahdon sijasta määrää käyttäytymisen, kun ilman sitä ei voisi olla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä