Petteri Hiienkoski Elävänä vastavirtaan

Kaikki blogit puheenaiheesta Liikalihavuus

Terveysvinkki vapunviettoon

Jossakin iässä ennen niin salskeat nuoret miehet huomaavat, että napaan ei voi vetää enää mitä tahansa ilman että se näkyy. Omalla kohdallani se aikoinaan tapahtui noin kahdenkymmenen kuuden vuoden iässä - isäni oli jo vuoden verran kuittaillut siitä että poika pulskistuu, mutta havahduin siihen itse vasta nähdessäni valokuvan jossa minulle oli pyytämättä ja yllättäen kasvanut uusi leuka.

Petteri Järvisestä, ylipainosta ja vähän muustakin

IT- ja tietoturva-asiantuntija Petteri Järvinen julkaisi viime torstaina ennen Atlantan lentoaan sosiaalisessa mediassa kuvan viereisellä paikalla istuvasta isokokoisesta naisesta saatteella "Tästä tulee pitkä lento...". Sosiaalinen media räjähti, ja syystäkin. Järvisen päivitys oli ihmisen ulkoisten ominaisuuksien pilkkaamista, eikä sellaista tule hyväksyä missään muodossaan. Minulla ei ole mitään sympatioita tällaista käytöstä kohtaan. Sen sijaan yllätyin eräästä asiasta.

Kapina vaakaa vai tervettä järkeä ja kansanterveyttä vastaan, verorahoilla?

En ollut uskoa silmiäni, kun ystäväni linkitti minulle Iltalehden uutisen Vaakakapina-kampanjasta, jonka keskeinen sisältö on, että kampanjan vetäjä haluaa ihmisten lopettavan laihduttamisen. Kaikkein uskomattominta oli, kun havaitsin, että kampanjan vetäjä on Yleisradion toimittaja, eikä kyseessä ole hänen vapaa-ajanprojektinsa:

Pienet pojat uimahalleissa

 

Kolumnisti Sari Helin ruotii kovin ja suorasukaisin sanoin lasten lihavuusongelmaa kolumnissaan 8-vuotiaan miestissit. Häntä järkyttävät siis uimahallissa nähdyt pikkupoikien ”miestissit”.

Nälkäkuolema vai liikalihavuus

Riittävätkö ruokavarat väestön kasvuun, usein kysytään ?

Kyllä riittävät !

YK:n ympäristöohjelman mukaan ruokaa riittäisi noin 10 miljardille ihmiselle, eli reilusti ylitse nykyisen väestömäärän. Kaikille ei elämisen perustarve  ole itsestäänselvyys, sillä ruokavarat jakaantuvat hyvin epätasaisesti ja ihmisiä kuolee ruuan puutteeseen. Kuitenkin liikalihavuus on kuolinsyynä jo kolmekertaa yleisempää kuin ravinnon puute.

Äidin altistuminen magneettikentille lisää lapsen liikalihavuus-riskiä

Nature-tiedelehdessä on julkaistu tutkimus, joka osoittaa, että raskaana olevan naisen sähkömagneettisten kenttien kuormitus lisää syntyvän lapsen ylilihavuusriskiä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä